Demos Helsinki

Suomen päästövähennysten aikataulu aikaistui kymmenellä vuodella – nuoret ilmastoaktivistit matkustivat maailmalta kysymään: “miten aiotte onnistua?”

Jaa

Lasipalatsin Bio Rexissa 11.9. järjestettävä Helsinki Climate kytkeytyy hallituksen tuoreen “Hiilineutraali Suomi 2035” -tavoitteen ympärille. Nuoret ilmastoaktivistit Puolasta, Kroatiasta, Islannista ja Venäjältä matkustivat kysymään päättäjiltä, miten Suomi aikoo onnistua tavoitteessa.

Nuoret ilmastoaktivistit Arshak Makichyan, Julia Barbasiewicz, Antoni Wiśniewski-Mischal, Hrefna Björg Gylfadóttir ja Kaja Pavlinić vierailevat Helsinki Climate -tapahtumassa 11.9.
Nuoret ilmastoaktivistit Arshak Makichyan, Julia Barbasiewicz, Antoni Wiśniewski-Mischal, Hrefna Björg Gylfadóttir ja Kaja Pavlinić vierailevat Helsinki Climate -tapahtumassa 11.9.

Nuoret ilmastoaktivistit ovat nousseet ympäri maailmaa otsikoihin vaatimalla päättäjiltä ripeämpiä ilmastotoimia. Aktivistit Julia Barbasiewicz ja Antoni Wiśniewski-Mischal (Puola), Arshak Makichyan (Venäjä), Hrefna Björg Gylfadóttir (Islanti) ja Kaja Pavlinić (Kroatia) vierailevat keskiviikkona Helsingissä nuorten Ilmastoveivi2019-kampanjan kutsumana. 

– Arshak Makichyan aloitti yksin koululakot Moskovassa. Hrefna Björg Gylfadottir on aktivisti lumen ja jään maasta Islannista, joka juuri menetti ensimmäisen jäätikkönsä ilmastonmuutokselle. Maailmassa on pitkästä aikaa kansainvälinen nuorten joukkoliike, ja se on hyvä asia. Joka tasolla pitää löytyä lisää johtajia, Ilmastoveivi2019-kampanjan perustaja Laura Kolehmainen sanoo. 

Suomen tuore tavoite olla Hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä on herättänyt maailmalla kiinnostusta. Nyt tarvitaan suunnitelmat ja keinot tehdä se toteen. 

– Hallituksen kunnianhimoinen tavoite on vasta ensimmäinen askel oikeaan suuntaan. Tavoite on merkityksetön, jos keinot puuttuvat. Meidän pitää rakentaa koalitio, jossa lakkoilevat nuoret, yritysjohtajat, poliittiset päättäjät ja tiedeyhteisö tekevät yhdessä rintamassa töitä ratkaistakseen haasteen. Helsinki Climate on lähtölaukaus, joka tuo yhteen hiilineutraalin tulevaisuuden tekijät, sanoo Tuuli Kaskinen Demos Helsingistä.

– Yksikään yritys, toimiala, järjestö, aktivisti tai ministeriö ei yksin muuta yhteiskunnan suuntaa. Kaikkia tarvitaan, Kaskinen sanoo. 

Helsinki Climate -keskusteluun osallistuvat mm. ministerit Krista Mikkonen, Katri Kulmuni, Li Andersson ja Tytti Tuppurainen. Mukana ovat myös Petteri Orpo, Anni Sinnemäki, ekonomistit Patrizio Laina ja Aki Kangasharju sekä useita yritysjohtajia.

Lisätietoja: riku.mattila@demoshelsinki.fi, 040 748 0000

Tapahtuman live-lähetys klo 15.00 alkaen osoitteessa: https://helsinkiclimate.org/ 

***

Helsinki Climate -pääjärjestäjät ovat Demos Helsinki, Greenpeace Suomi ja Ilmastoveivi2019-kampanja. Tapahtuman tukijoina ja kumppaneina ovat Sitra, Helsingin kaupunki, Smart & Clean -säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Maj ja Tor Nesslingin säätiö, Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Wärtsilä sekä Gofore. 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nuoret ilmastoaktivistit Arshak Makichyan, Julia Barbasiewicz, Antoni Wiśniewski-Mischal, Hrefna Björg Gylfadóttir ja Kaja Pavlinić vierailevat Helsinki Climate -tapahtumassa 11.9.
Nuoret ilmastoaktivistit Arshak Makichyan, Julia Barbasiewicz, Antoni Wiśniewski-Mischal, Hrefna Björg Gylfadóttir ja Kaja Pavlinić vierailevat Helsinki Climate -tapahtumassa 11.9.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Demos Helsinki
Demos Helsinki
Mechelininkatu 3d
00100 HELSINKI

040 748 0000http://www.demoshelsinki.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demos Helsinki

OmaStadi innosti osallistumaan mutta syrjään jääneisiin tulisi panostaa14.11.2019 10:31:07 EETTiedote

Helsingin osallistuvan budjetoinnin hanke OmaStadi innosti kaupunkilaisia vaikuttamaan. Hankkeen yhteydessä tehdyn kyselyn perusteella lähes 90 % vastaajista aikoo osallistua osallistuvaan budjetointiin jatkossakin. Samalla kuitenkin osa kaupunkilaisista jäi sivuun. Tulokset selviävät OmaStadin tuoreesta väliarvioinnista, jonka toteutti Helsingin yliopistossa toimiva Kansalaisuuden kuilut ja kuplat -hanke.

Julkaisu yliopistoista: kriittistä ajattelua opetettava koko kansalle, sivistystä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan12.3.2019 09:21:13 EETTiedote

Ajatushautomo Demos Helsinki laati keskustelupaperin yliopistojen roolista 2020-luvun Suomessa. Sen mukaan kriittistä ajattelua tulee opettaa niillekin, jotka eivät päädy korkeakouluun. Yliopisto on sivistymisen paikka kaikenikäisille kaikkialla yhteiskunnassa ja yliopistojen tulee lujittaa suhdettaan paitsi opiskeluiän ohittaneisiin, myös lapsiin ja nuoriin.

Neljä skenaariota Suomen kaupungistumisen tulevaisuudesta 203913.12.2018 10:06:49 EETTiedote

“Kaupungistumisen käännekohdat – skenaarioita Suomen kaupungistumisen tulevaisuudesta 2039” on ajatushautomo Demos Helsingin tuore julkaisu, joka johdattelee neljään erilaiseen Suomeen vuonna 2039. Jotta kaupungistumiseen liittyvä päätöksenteko olisi mahdollisimman tasavertaista ja avointa, tarvitaan sen taustalle tutkittua tietoa. Mikäli kaupungistumiseen halutaan vaikuttaa, on muutosprosessien ymmärtäminen välttämätöntä.

Kutsu: Kasvun rajoista jo vuosikymmeniä varoittanut Rooman Klubi täyttää 50 vuotta – “Ihmiset tarvitsevat kaksi planeettaa selvitäkseen, kun vain yksi on saatavilla”13.9.2018 11:45:08 EESTKutsu

Rooman klubi (The Club of Rome) täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Rooman Klubin Suomen yhdistys ry, Demos Helsinki ja Sitra kutsuvat toimittajat juhlavuoden korkean tason seminaariin, jonka puhujiin lukeutuu muun muassa klubin jäsen, presidentti Tarja Halonen. Tilaisuus järjestetään Sitran auditoriossa torstaina 20.9. klo 14-17. Tilaisuuden kieli on englanti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme