eCraft Oy Ab

Suurille pohjoismaisille huoltamoketjuille St1, ABC ja Shell polttoainetta toimittava NEOT Group siirtyi pilveen eCraftin tukemana

Jaa

NEOT Group luottaa Microsoft-teknologiaan ja pilvimaailmaan. Yritys on ottanut käyttöön pilvipohjaisen Microsoft Dynamics 365 Business Central -ratkaisun, millä se hallinnoi koko konserninsa taloutta ja talouden prosesseja yhtenäisesti ja läpinäkyvästi Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Yhteistyökumppanuus NEOT Groupin ja eCraftin kesken perustuu luottamukseen, aitouteen ja avoimuuteen.

North European Oil Trade Oy toimittaa vuosittain 7 miljardia litraa liikennepolttonesteitä 2000 asemalle, jälleenmyyjien kautta polttoöljyä sadoilletuhansille kotitalouksille ja yrityksille sekä merkittäviä määriä polttoainetta laivoihin ja ilmailuun. Suuret pohjoismaiset huoltamoketjut St1, ABC ja Shell saavat polttoaineensa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa toimivalta NEOT Groupilta.

NEOT etsi konserninsa yritysten taloushallinnon ohjaamiseen uutta yhtenäistä ja modernia ratkaisua aiemman järjestelmän tilalle. Ratkaisuksi NEOT valitsi nykyaikaisen, pilvipohjaisen Microsoft Dynamics 365 Business Central -järjestelmän. Yrityksen käytössä olevat muut järjestelmät pohjautuvat Microsoft-teknologiaan, joten luonnollinen valinta myös talouden järjestelmän alustaksi oli sama teknologia. Kumppaniksi NEOT valitsi eCraftin, jonka kanssa yhteistyö on ollut hankkeen alusta asti avointa ja helppoa.

”Olimme eCraftin järjestämässä tapahtumassa mukana ja sieltä yhteistyömme alkoi. Etsimme oikean näköistä ja oikean kokoista kumppania, jonka kanssa yhteistyö olisi aitoa ja molemmille osapuolille merkityksellistä. eCraft vakuutti meidät asiantuntijoiden osaamisella ja referensseillä”, kertoo Miika Leskinen, CIO, NEOT Group.

”Meillä ajatellaan ja tehdään töitä siten, että ollaan kollegoita myös kumppaneiden kanssa. Me otetaan jokainen vastuu töistämme ihmisinä, joten meille on äärimmäisen tärkeää, että myös kumppanillamme on samanlainen tapa toimia. eCraft tuntui heti oikealta kumppanilta meille – ja yhteistyö on entisestään syventynyt”, jatkaa Miika.

Pilvimaailman hyödyt liiketoiminnan tueksi

NEOT Groupin tavoitteena oli taloushallintajärjestelmän teknologian modernisoinnin lisäksi päästä hyödyntämään pilvimaailman etuja. Valintaan vaikutti paljolti se, että pilvipohjainen järjestelmä kehittyy jatkuvasti ja luo uusia mahdollisuuksia liiketoiminnalle myös tulevaisuudessa.

Erityisenä hyötynä pilvimaailman siirtymisessä NEOT:lla nähdään infrastruktuurista syntyneet kulusäästöt, kun omasta infrasta ja tietoliikenteestä ei tarvitse huolehtia.

Pilvimaailman merkitys on olennainen myös ongelmatilanteissa ja tietoturvan osalta, sillä taustalla on maailmanlaajuinen Microsoft-organisaatio, joka hoitaa teknologian. NEOT:n kumppanina eCraft tukee Dynamics 365 Business Central -ratkaisuun liittyvissä asioissa ja kehityksessä NEOT:n tarpeiden mukaan. Myös järjestelmän päivitykset tulevat säännöllisesti pari kertaa vuodessa pilviratkaisun ansiosta, joten järjestelmä pysyy jatkuvasti ajan tasalla ja päivitettynä – ja myös kehittyy jatkuvasti antaen uusia mahdollisuuksia järjestelmän käyttöön.

Koska NEOT:lla on käytössään myös muita Microsoft-ratkaisuja ja tuotteita, on käyttäjille iso etu siinä, että käyttöliittymät näyttävät tutuilta ja samoilla tunnuksilla pääsee eri järjestelmiin. Dynamics 365 Business Central on samannäköinen kuin muut Microsoft-tuotteet. Käyttäjien osalta tämä on kätevää ja helpottaa työskentelyä.

”Suomen, Ruotsin ja Norjan kaikissa yhtiöissämme talouden prosessit ovat nyt yhtenäiset ja tiedot läpinäkyvät. Moderni järjestelmä tehostaa ja helpottaa työtämme. Jatkamme prosessiemme kehittämistä edelleen, ja teknologia tukee meitä siinä”, sanoo Jani Pekkinen, CFO, NEOT Group.

Pilvimaailman etujen lisäksi Microsoft-ekosysteemi tarjoaa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia ja helposti integroitavia ratkaisuja, joita yritykset voivat hyödyntää liiketoiminnan kehittyessä ja tarpeiden mukaan. NEOT Group kehittää eCraftin kanssa edelleen talouden prosessejaan, muun muassa ottamalla käyttöön Dynamics 365 Business Central -ratkaisuun täydellisesti integroituvan ExFlow-ratkaisun laskujen sähköiseen kierrätykseen. Myös tämä järjestelmä kuuluu Microsoft-ekosysteemiin, joten teknologian kannalta valinta oli yhtenäinen.

Luottamus syntyy avoimesta keskustelusta ja on pohja vahvalle yhteistyölle

Yhteistyö NEOT:n ja eCraftin asiantuntijoiden kesken on ollut helppoa ja henkilökemia on toiminut mainiosti. Keskustelu on ollut aktiivista ja molemmin puolin hankkeessa mukana olleet henkilöt ovat olleet tyytyväisiä toistensa asiantuntemukseen ja erittäin korkeaan motivaatioon asioiden edistämiseksi sovitussa aikataulussa. Tiivis yhteistyökumppanuus jatkuu yritysten kesken ja ajatuksia ja kehitysehdotuksia vaihdetaan jatkuvasti.

“Hienoa uudessa pilvipohjaisessa järjestelmässä on se, että sitä on helppo käyttää, eikä vaadi jatkuvaa kirjautumista, kuten aiemmassa paikallisesti asennetussa on-premise-järjestelmässä. Lisäksi päivitykset on helposti toteutettavissa, kun ne on automatisoitu. Suurin osa odotuksista ja tavoitteista on toteutunut projektin myötä. Tarvittavat integraatiot saatiin tehtyä myös uudella tavalla. Lisäksi meillä tiimin sisäinen järjestelmäosaaminen on kasvanut huomattavasti hankkeen myötä, kun olemme tehneet tiivistä ja hyvää yhteistyötä eCraftin asiantuntijoiden kanssa. Hyvällä mielellä jatketaan yhdessä töitä”, kertoo Leena Nopanen, Accounting Manager, NEOT Group.

”Meillä on selvillä yhteinen suunta ja pidämme yhteyttä säännöllisesti. NEOT:n tiimiläiset ovat erittäin asiantuntevia omalla alallaan ja heidän työmotivaationsa on ollut koko ajan erittäin korkea. Tämä on ehdottomasti vaikuttanut siihen, että hanke on edennyt hyvin ja yhteistyö NEOT:n liiketoiminnan kehittämiseksi jatkuu vahvana. Microsoft Dynamics 365 Business Central on hyvä valinta NEOT:n tarpeisiin. Moderni teknologia ja pilvimaailma antavat NEOT Groupille hyvän pohjan ja mahdollisuudet jatkuvaan tulevaisuuden kehittämiseen liiketoiminnan hyväksi”, sanoo Toni Tahvanainen, Account Manager, eCraft.

Lisätietoa:

NEOT Group harjoittaa öljy- ja biotuotteiden tukkukauppaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. NEOT Group on Itämeren alueen merkittävä itsenäinen polttonesteiden hankintayhtiö ja toimii aktiivisesti globaaleilla trading-markkinoilla. Yrityksen visiona on olla innovatiivisin ja kustannustehokkain polttoaineratkaisujen hankintayhtiö. NEOT Groupin liikevaihto oli vuonna 2020 n. 4 miljardia euroa. Emoyhtiön NEOT Oy:n omistavat SOK ja St1 Nordic Oy. Toiminnan tavoitteena on hankkia polttonesteitä omistajille kustannustehokkaasti ja turvata heidän toimitusketjujensa kilpailukyky.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toni Tahvanainen, Account Manager, eCraft, toni.tahvanainen@ecraft.com puh. +358 50 410 9546

Outi Ikävalko-Kärki, Customer Success Manager, eCraft, outi.ikavalko-karki@ecraft.com puh. +358 40 661 6007

Miika Leskinen, CIO, NEOT Group, miika.leskinen@neot.fi puh. +358 10 768 0868

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

eCraft Oy Ab
Linnoitustie 6B
02600 ESPOO

http://www.ecraft.com

eCraft on IT- ja konsultointipalveluihin keskittynyt yritys, jonka palvelut kattavat digitaalisten liiketoimintaratkaisujen kokonaisuuden ml. toiminnanohjauksen ja asiakkuudenhallinnan, kenttätyön sovellukset, analytiikka- ja koneoppimispalvelut, sovelluskehityksen ja palvelumuotoilun sekä infrapalvelut. Meillä työskentelee 400 asiantuntijaa, joiden osaamisessa yhdistyy asiakasymmärrys, uusin teknologia sekä dataosaaminen. eCraft on edelläkävijä Microsoft-ratkaisuissa sekä johtava Workday Adaptive- ja Qlik-konsultointitalo. Toimipisteemme sijaitsevat Espoossa, Tampereella, Vaasassa, Turussa, Jyväskylässä ja Malmössä. eCraft kuuluu kansainväliseen Fellowmind Groupiin, joka on yksi Euroopan suurimpia digitaalisiin liiketoimintasovelluksiin keskittyneitä taloja. Yhteensä Fellowmindilla on 1600 asiantuntijaa Hollannissa, Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa ja Suomessa. Lue lisää www.ecraft.com 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta eCraft Oy Ab

Nopeasti kasvava eCraft rekrytoi 10-15 uutta IT-alan ammattilaista ja kouluttaa heidät pilvipalvelujen asiantuntijoiksi11.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Yrityksien liiketoiminnan digitalisoimiseen erikoistunut suomalainen eCraft rekrytoi 10-15 uutta IT-alan ammattilaista ja kouluttaa heidät pilvipalvelujen asiantuntijoiksi MasterClass-koulutusohjelmansa kautta. Nyt käynnissä olevan rekrytoinnin tavoitteena on löytää kokeneita IT-alan ammattilaisia, jotka haluavat päivittää osaamistaan alueella, joka kasvaa nopeasti yritysten siirtäessä toimintojaan perinteisistä konesaleista pilvipalveluiden piiriin. Koulutusohjelma toteutetaan yhdessä Microsoftin kanssa ja se keskittyy erityisesti Azuren dataratkaisujen hyödyntämiseen liiketoiminnassa.

Lahteen keväällä laajentunut eCraft rekrytoi 10-15 uutta IT-alan ammattilaista ja kouluttaa heidät pilvipalvelujen asiantuntijoiksi11.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Yrityksien liiketoiminnan digitalisoimiseen erikoistunut suomalainen eCraft rekrytoi 10-15 uutta IT-alan ammattilaista ja kouluttaa heidät pilvipalvelujen asiantuntijoiksi MasterClass-koulutusohjelmansa kautta. Nyt käynnissä olevan rekrytoinnin tavoitteena on löytää kokeneita IT-alan ammattilaisia, jotka haluavat päivittää osaamistaan alueella, joka kasvaa nopeasti yritysten siirtäessä toimintojaan perinteisistä konesaleista pilvipalveluiden piiriin. Koulutusohjelmaan voi osallistua etäyhteyksillä ja siihen valitut voivat jatkossa työskennellä joko kotoa käsin tai missä tahansa eCraftin toimipisteessä, mukaan lukien Askotalossa Lahdessa.

Jyväskylään syksyllä 2020 laajentunut eCraft rekrytoi 10-15 uutta IT-alan ammattilaista ja kouluttaa heidät pilvipalvelujen asiantuntijoiksi11.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Yrityksien liiketoiminnan digitalisoimiseen erikoistunut suomalainen eCraft rekrytoi 10-15 uutta IT-alan ammattilaista ja kouluttaa heidät pilvipalvelujen asiantuntijoiksi MasterClass-koulutusohjelmansa kautta. Nyt käynnissä olevan rekrytoinnin tavoitteena on löytää kokeneita IT-alan ammattilaisia, jotka haluavat päivittää osaamistaan alueella, joka kasvaa nopeasti yritysten siirtäessä toimintojaan perinteisistä konesaleista pilvipalveluiden piiriin. Koulutusohjelmaan voi osallistua etäyhteyksillä ja siihen valitut voivat jatkossa työskennellä joko kotoa käsin tai missä tahansa eCraftin toimipisteessä, mukaan lukien Mattilanniemen toimistossa, Jyväskylässä.

Fellowmind-konserniin kuuluva eCraft jatkaa nopeaa kasvuaan ja ostaa Project-IT:n4.6.2021 11:00:00 EEST | Tiedote

Yrityksien liiketoiminnan digitalisoimiseen erikoistunut suomalainen eCraft laajentaa palvelujaan ylimmän johdon strategisessa konsultoinnissa ostamalla ulkoistettuja projektinhallinnan palveluja tarjoavan Project-IT:n. Yritysjärjestelyn myötä noin 30 kokenutta IT-alan ammattilaista liittyy eCraftin noin 400 asiantuntijan joukkoon, ja samalla eCraftin omistajan, Fellowmind-konsernin noin 1650 asiantuntijan joukkoon. eCraft toimii Suomessa kuudessa eri kaupungissa ja Fellowmind puolestaan kuudessa Euroopan maassa. Konsernin liikevaihto on yli 224 miljoonaa euroa.

Digitaalisuus ja datalla johtaminen lastenvaatebrändi Reiman strategian keskiössä - eCraft tukemassa muutosta25.1.2021 16:37:33 EET | Tiedote

Reima, maailman johtava toiminnallisten lastenvaatteiden valmistaja, on nostanut digitaalisuuden ja datalla johtamisen yhdeksi strategiansa kulmakiveksi. Yhteistyössä eCraftin kanssa Reima on rakentanut yhtenäisen, globaalin tieto- ja raportointialustan ja kehittää raportoinnin ja analysoinnin prosessejaan sekä tehostaa Qlik Sense -ratkaisulla datan hyödyntämistä läpi koko globaalin organisaation.

Fellowmind ostaa Softaidean ja vahvistaa asemaansa Suomen data- ja analytiikkamarkkinassa21.12.2020 10:00:00 EET | Tiedote

Helsinki (FIN) / Barneveld (NL), 21. joulukuuta 2020 – Softaidea, suomalainen edistyksellisiin analytiikka- ja business intelligence- sekä liiketoiminnan suunnitteluratkaisuihin keskittynyt asiantuntijayritys, liittyy Fellowmindiin. Kauppa vahvistaa Fellowmindin asemaa Suomen data- ja analytiikkamarkkinassa, jossa yhtiö pyrkii johtavaksi pilvipohjaisten analytiikka-, BI- ja tekoälyratkaisujen tarjoajaksi. Softaidealla on vahva asiakaskunta tukku-, vähittäis- ja autokaupassa sekä jakelussa, tukien Fellowmindin näille toimialoille ja asiakkaille suunnattua tarjoomaa. Softaidea liittyy osaksi Fellowmindin suomalaista yhtiötä eCraftia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme