Palvelukeskus Helsinki

Suurimmassa osassa Palvelukeskus Helsingin koulu- ja päiväkotitoimipaikoista tarjottu ruokaa lakon aikana

Jaa

JHL:n lakon vaikutus näkyy Palvelukeskus Helsingissä koulujen ja päiväkotien ruokapalveluissa. Vaikea tilanne huomioon ottaen ruokapalvelut on pystytty hoitamaan hyvin.

Maanantaina ja tiistaina ruokailu on saatu järjestymään lähes normaaliin tapaan valtaosassa Palvelukeskus Helsingin hoitamista koulu- ja päiväkotikohteessa. Muihin kohteisiin on toimitettu elintarvikkeita, joiden jakelu on hoidettu toimipisteessä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan henkilöstön toimesta. Erityisryhmät ja -koulut on rajattu lakon ulkopuolelle.

— Ilmoitus työtaistelusta tuli meille hankalaan aikaan, koska suurin osa henkilöstöstä sekä koulut olivat syyslomalla ja lakkoajankohta on heti viikon alussa. Siitä huolimatta pystyimme reagoimaan hyvin nopealla aikataululla ja suurimmalle osalle lapsista ja nuorista on saatu lounas tarjottua. Tuotamme ruokapalvelun lähes 500 toimipisteeseen ja tässäkin valossa Helsingin valmius hoitaa tällaisia yllättäviä poikkeustilanteita on erinomainen, vahvistaa Palvelukeskus Helsingin yksikönjohtaja Anne Koskinen.

Oman koulun ja päiväkodin tilanne selviää palvelunumerosta

Palvelukeskus pyrkii palvelemaan lasten ja nuorten vanhempia lakkoon liittyvissä kysymyksissä mahdollisimman kattavasti. Vanhemmat voivat edelleen tiedustella lakonajan palvelunumerosta esimerkiksi oman koulun tai päiväkodin ruokapalvelujen tilannetta. Palvelunumero 09 310 27138 on auki vielä tänään tiistaina klo 18 asti.

Palvelukeskus Helsinki tuottaa ruokapalveluja noin 320 helsinkiläisessä päiväkodissa ja noin 150 koulussa ja ammattioppilaitoksessa. Lisäksi Palvelukeskus toimii monipuolisissa palvelukeskuksissa, palvelutaloissa ja sairaaloissa sekä valmistaa kotiaterioita. Nämä hoitoalan ruokapalvelut on rajattu JHL:n lakon ulkopuolelle.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL asettui lakkoon 22.-23.10. hallituksen irtisanomislakia vastaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anne Koskinen, yksikönjohtaja, Palvelukeskus Helsinki, monipalvelut, 040 359 2564, anne.koskinen@hel.fi

Mikael Neuvonen, yksikönjohtaja, Palvelukeskus Helsinki, asiakkuudet, 040 809 3563, mikael.neuvonen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Palvelukeskus Helsinki
Palvelukeskus Helsinki
Elimäenkatu 15/Pakkalantie 30
Helsinki/Vantaa

http://www.hel.fi/palvelukeskus

Palvelukeskus Helsinki toimii kumppanina Helsingin kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa, monipuolisissa palvelukeskuksissa, palvelutaloissa sekä sairaaloissa. Olemme mukana yli 100 000 ruokahetkessä päivittäin ja hoidamme myös siivouspalveluita.

Kehitämme ja tuotamme puhelin- ja hyvinvointipalveluita Helsingin kaupungin virastoille ja liikelaitoksille sekä tuemme kotona asumista monipuolisilla teknisillä ratkaisuilla ja palveluilla.

Tarjoamme parhaan palvelukokemuksen asiakkaille, sidosryhmille ja henkilöstölle ”Parasta yhdessä” -arvolupauksen mukaisesti.

Olemme Helsingin kaupungin liikelaitos ja työllistämme noin 1500 henkilöä. Kokemusta meillä on ruokapalveluiden hoitamisesta jo 100 vuoden ajalta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Palvelukeskus Helsinki

Itämeripäivänä kalaherkkuja tarjotaan 75 000 helsinkiläiselle – fisuburgeri valtaa Palvelukeskus Helsingin koulut ja päiväkodit26.8.2020 11:11:07 EESTTiedote

Itämeripäivänä 27. elokuuta Itämeren kala valtaa Helsingin kouluravintolat, päiväkodit, seniorikeskukset, sairaalat ja henkilöstöravintolat, kun Palvelukeskus Helsinki tarjoaa kalaruokaa kaikille asiakkailleen taaperoista senioreihin – yhteensä noin 75 000 helsinkiläiselle. Päivän aikana Itämeren kalaa käytetään ruokapalveluissa jopa 4 500 kg.

Helsinkiläiskoulun ruokapalveluvastaava Mumina Hassan Ali PRO2020 -finaalissa11.12.2019 13:54:36 EETUutinen

Helsingin Solakallion erityiskoulun ruokapalveluvastaava Mumina Hassan Ali on yksi kolmesta PRO2020 -kilpailun finalisteista ammattikeittiön työntekijä -sarjassa. PRO-palkinto on hotelli-, ravintola ja catering -alan ammattilaiselle jaettava tunnustus osaamisesta ja esimerkillisestä asenteesta. Hassan Alin paikka arvostetun ruoka-alan kilpailun finaalissa on yksi osoitus siitä, että julkisissa ruokapalveluissa työskentelee alansa kunnianhimoisia huippuammattilaisia.

Helsingfors daghem tog hem det finska mästerskapet i användningen av ekologiska livsmedel3.10.2019 11:17:03 EESTTiedote

Servicecentralen Helsingfors och småbarnspedagogiken vid Helsingfors stad har vunnit det finska mästerskapet Luomu SM i användningen av ekologiska livsmedel i serien för stora offentliga matserviceproducenter. Tävlingens vinnare offentliggjordes på Ekologiska livsmedelsdagen, som ordnades 2.10 i Finlandiahuset. År 2018 var 17,89 procent av anskaffningarna av livsmedel för Helsingfors daghem ekologiska.

Sata vuotta Helsingin kaupungin ruokapalveluja12.9.2017 09:20:18 EESTTiedote

Helsingin ruokapalvelut täyttävät sata vuotta samana vuonna, kun koko itsenäinen Suomi juhlii sadan vuoden itsenäisyyttään. Helsingin kaupungin panos ruokapalvelujen järjestäjänä on ollut merkittävä koko historiansa ajan. Nykyään Palvelukeskus Helsinki valmistaa valtaosan helsinkiläisten päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten aterioista sekä huolehtii mm. asukas-, potilas- ja kotiaterioista ja kesän leikkipuistoruokailusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme