Vaasan kaupunki - Vasa stad

Suurlähettiläät vierailevat Vaasassa 28.-29.5.

Jaa

Vaasassa vierailee 28.-29.5. suurlähettiläitä puolisoineen 24 eri maasta. Vierailu on Vaasalle suuri kunnia ja merkityksellinen muun muassa EnergyVaasan kansainvälisten yritysten ja ulkomaan viennin kannalta.

Suomessa toimivat suurlähettiläät tutustuvat joka vuosi johonkin Suomen kaupunkiin yhteisellä ulkoministeriön järjestämällä matkalla. Tänä vuonna suurlähettiläät vierailevat puolisoineen Vaasassa. Suurlähettiläät vierailivat Vaasassa myös vuonna 2012.

- Meille on suuri kunnia ja ilo, että suurlähettiläät vierailevat jälleen Vaasassa. Meidät on selkeästi noteerattu maailmalla Pohjoismaiden merkittävimpänä energiateknologian ja -osaamisen keskittymänä ja, että alueemme yritykset ovat tärkeitä koko Suomen viennin kannalta, sanoo Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Suurlähettiläitä on tulossa muun muassa Afrikasta, Aasiasta, Euroopasta sekä Etelä-Amerikasta. Vaasalaisilla energia-alan yrityksillä on jo ennestään vientiä, liikeyhteyksiä tai projekteja lukuisissa osallistuvissa maissa.    

Vierailun isäntänä toimii valtiosihteeri Matti Anttonen ulkoministeriöstä.

Kaksi päivää täynnä asiaa ja elämyksiä

Suurlähettiläät puolisoineen tutustuvat vierailunsa aikana muun muassa Vaasan seudun energiateknologian ja –osaamisen vahvuuksiin, mahdollisuuksiin sekä koulutukseen.

Vierailulla kuullaan ratkaisuista ilmastonmuutoksen torjuntaan tutkimuksen ja teknologian keinoin ja tutustutaan koulutukseen, yrityksiin sekä Merenkurkun maailmanperintöalueeseen. Lisäksi kuullaan vaasalaisia nuoria ja keskustellaan heidän kanssaan kestävästä kehityksestä. Vierailuun sisältyy myös käynti Kuntsin modernin taiteen museossa.

******************************

Mediatilaisuus 29.5. klo 15.15-15.45 Kuntsilla

Median edustajilla on mahdollisuus tavata suurlähettiläitä Kuntsin modernin taiteen museolla keskiviikkona 29.5. kello 15.15-15.45. Paikalla on myös ulkoministeriön ja kaupungin edustajia.

Vierailusta käytetään Twitterissä aihetunnistetta #ambassadorsvaasa2019

Yhteyshenkilöt

Kehityspäällikkö Maria Backman
Vaasan kaupunki, +358 40 554 1900

Apulaisprotokollapäällikkö Marja Joenusva
Ulkoministeriö, +358 295 351 878

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hotellkedjan Odyssey Hotel Groups etablering i Wasa Station förstärker stadens dragningskraft och internationella karaktär12.9.2019 11:49:58 EESTTiedote

YIT och den holländska hotellkedjan Odyssey Hotel Group offentliggjorde ett föravtal om hyrning av Wasa Stations lokaler för hotellanvändning. Den internationella kedjan har flera hotell och varumärken i Europa, USA och Asien. Varumärket för det kommande hotellet i Wasa Station publiceras senare. Föravtalet mellan YIT och Odysseys är ur stadens synvinkel ett betydande framsteg med tanke på projektets framskridande och genomförande.

Hotelliketju Odyssey Hotel Groupin sijoittuminen Wasa Stationiin vahvistaa kaupungin vetovoimaa ja kansainvälisyyttä12.9.2019 11:49:40 EESTTiedote

YIT:n ja hollantilainen hotelliketju Odyssey Hotel Group julkistivat esisopimuksen Wasa Stationin tilojen vuokrauksesta hotellikäyttöön. Kansainvälisellä ketjulla on useita hotelleja ja brändejä Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Wasa Stationiin tulevan hotellin brändi julkistetaan myöhemmin. Esisopimus YIT:n ja Odysseyn välillä on kaupungin näkökulmasta merkittävä edistysaskel hankkeen etenemisen ja toteuttamisen kannalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme