HUS

Sydämen hidaslyöntisyyttä korjaavien tahdistimien asennus aloitetaan Hyvinkään sairaalassa

Jaa

Sydämen pysyvien hidaslyöntisyystahdistimien asennus aloitetaan Hyvinkään sairaalassa tänään torstaina 6.5. Aiemmin Hyvinkään sairaanhoitoalueen potilaiden tahdistimet on asennettu Päijät-Hämeen keskussairaalassa Lahdessa tai Peijaksen sairaalassa Vantaalla.

Asennuksien aloittamista on edeltänyt vuosien tiivis ja pitkällinen valmistelu.

”Hienot tilat, uusi laite ja innostunut tiimi ovat valmiina ottamaan vastaan potilaita”, sanoo keskeisesti valmistelussa mukana ollut osastonylilääkäri Sirpa Juhela.

Hyvinkääläisille kattavammat kardiologiset palvelut

Toiminta lähtee liikkeelle asteittain ja aluksi tahdistinasennuksia tehdään yhtenä päivänä viikossa. Syksyllä asennustoimintaa pyritään laajentamaan. Hyvinkään kardiologia ja HUSin Sydän ja keuhkokeskus tekevät asiassa vahvaa yhteistyötä. Kardiologi Mikko Mäkelä tekee asennukset yhdessä koulutetun tiimin kanssa.

Sairaanhoitoalueen johtaja Raija Kontio pitää uutta aluevaltausta erittäin tärkeänä asiana sekä Hyvinkään sairaalalle että sen vastuulla oleville noin 200 000 asukkaalle.

”Uuden toiminnan myötä Hyvinkään sairaalan profiili laajenee ja väestö saa kattavammat kardiologiset palvelut omassa sairaalassa”, Medisiinisen tulosyksikön johtaja Terhi Martikainen lisää.

Potilaiden hoitoonpääsy sujuvoituu

Aluksi lähdetään liikkeelle asentamalla tahdistimia hidaslyöntisyyteen, mutta tarkoituksena on aloittaa myös angiografiatoiminta Hyvinkään sairaalassa. Täysimittainen angiografialaboratorio on HUSin investointiohjelmassa vuosille 2023–24.

Hyvinkään oman toiminnan käynnistäminen sujuvoittaa potilaiden toimenpiteeseen pääsyä.

”Tämä on uusi hieno avaus Hyvinkäällä sydänpotilaiden hoitoketjun hiomiseksi. Palvelun saatavuus ja saavutettavuus paranee merkittävästi, mikä on erinomaista potilaan kannalta”, iloitsee Sydän- ja keuhkokeskuksen toimialajohtaja Antti Vento.

Vennon mukaan HUSin aluetta on vahvistettava kasvavan kilpailun vuoksi.

”Nykyiset etätyökäytännöt lisäävät väestön keskittymistä Uudenmaan kehyskuntiin. Potilaspulasta emme tulevaisuudessakaan kärsi, vaikka kehitys ottaa huimia askeleita”, Vento toteaa.

Lisätiedot:

Toimialajohtaja Antti Vento, Sydän- ja keuhkokeskus,
p. 050 427 0629, antti.vento@hus.fi

Medisiinisen tulosyksikön johtaja Terhi Martikainen, Hyvinkään sairaanhoitoalue,
p. 050 427 5876, terhi.martikainen@hus.fi

Osastonylilääkäri Sirpa Juhela, sisätaudit, Medisiininen tulosyksikkö,
p. 040 198 1654, sirpa.juhela@hus.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme