Tampereen ammattikorkeakoulu

Syksyn yhteishaku 2022: TAMKin koulutustarjontaa Tampereella ja Porissa

Jaa
Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa 660 uutta opiskelijaa tammikuussa 2023. Opintotarjonnan suunnittelussa on huomioitu alueelliset työvoimatarpeet sekä sosiaali- ja terveysalan ja tekniikan alan uudet haasteet. Syksyn yhteishakuaika korkeakouluihin on 31.8.–14.9.2022.
Kuva: Laura Korhonen
Kuva: Laura Korhonen

Tampereen ammattikorkeakouluun voi hakea sekä kevään että syksyn yhteishauissa. Tänä syksynä tarjolla on yhteensä 660 aloituspaikkaa tammikuussa alkaviin AMK- ja ylempiin AMK-tutkintoihin. Alkavia tutkintokoulutuksia on 22, viidellä eri koulutusalalla.  

Tampereella alkavat päivätoteutuksina biotuotetekniikan insinöörin, sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin sekä rakennusmestarin erikoistumisalana talonrakennuksen sekä sairaanhoitajan AMK-tutkintokoulutukset. TAMK toteuttaa myös yhdessä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa röntgenhoitajan AMK-tutkintokoulutuksen.   

Monimuotototeutuksena, esimerkiksi työn ohessa suoritettavaksi, ovat haettavissa konetekniikan insinöörin, LVI-talotekniikan insinöörin, kiinteistönpidon ja korjausrakentamisen rakennustekniikan insinöörin, sairaanhoitajan ja sosionomin AMK-koulutukset. Haettavana on myös laboratoriotekniikan insinöörin muuntokoulutus.   

Maahanmuuttajista sairaanhoitajia   

Tampereen ammattikorkeakoulu ja Metropolia Ammattikorkeakoulu jatkavat vuosi sitten hyvin käynnistynyttä kaksikielistä sairaanhoitajakoulutusta maahanmuuttajille. Koulutuksen keskeinen tavoite on, että opiskelijat jäävät valmistuttuaan Suomeen töihin ja työskentelevät sairaanhoitajina suomen kielellä. Opinnot alkavat englanniksi ilman suomen kielen tasovaatimusta. Maahanmuuttajaopiskelijoilla on mahdollisuus opiskella sekä sairaanhoitajaopinnot että tutkinnon vaatima suomen kielen taito opintojen tavoiteajassa. 

Tammikuussa alkaa 10 ylempää AMK-tutkintokoulutusta   

Ammattikorkeakoulujen ylemmät AMK-tutkinnot tuottavat työelämän muutoksissa tarvittavaa asiantuntijaosaamista. Tavoitteena vahva käytännön kehittämisosaaminen. Koulutuksissa keskitytään aiemmin työssä hankitun kokemuksen pohjalta syventämään omaa asiantuntijuutta. 

TAMKissa alkaa tammikuussa 10 ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta, joista uutena sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyden ylempi tutkinto-ohjelma. Tutkinto antaa valmiudet sosiaali- ja terveydenhuollon vaativiin yrittäjyyden johtamis-, kehittämis- ja asiantuntijatehtäviin. Muita haettavia terveys- ja hyvinvointialan ylempiä AMK-koulutuksia ovat terveyden edistämisen ylempi tutkinto-ohjelma ja hyvinvointiteknologian ylempi tutkinto-ohjelma. Hyvinvointiteknologian YAMK-koulutuksessa voi suorittaa myös insinöörin tai tradenomin ylemmän AMK-tutkinnon. 

Kulttuurialalla on haettavana musiikkipedagogin ylempi tutkinto-ohjelma ja palvelualalla palveluliiketoiminnan johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma. Tammikuussa alkavia tekniikan alan ylempiä AMK-koulutuksia ovat älyteollisuuden automaatioratkaisut, älykäs uusiutuva sähköenergiatuotanto ja rakennustekniikka. 

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku järjestetään 31.8.–14.9.2022. Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakulomake aukeaa haun ensimmäisenä päivänä kello 8.00 ja sulkeutuu haun viimeisenä päivänä kello 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2023.  

Tutustu tutkintoihin:
https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/hae-tamkiin/tamkin-syksyn-yhteishaku 

Kysy lisätietoa hakemisesta: 
hakijapalvelut.tamk@tuni.fi, p. 029 452 0444 (ma ja to klo 12–14)   

Lisätietoa TAMKin koulutustarjonnasta:
- opiskelijarekrytoinnin päällikkö Kristiina Engblom-Pelkkala, p. 040 663 7679, kristiina.engblom-pelkkala@tuni.fi
- koulutuksen vararehtori Sanna Wesanko, p. 040 509 2711, sanna.wesanko@tuni.fi 

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Laura Korhonen
Kuva: Laura Korhonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Luovan alan tuottajaverkostot ja osaaminen vahvistuvat valtakunnallisella yhteistyöllä25.4.2024 10:44:21 EEST | Tiedote

Tuottajakeskus Living Lab -projekti kehittää valtakunnallista tuottajakeskusverkostoa ja tukee luovan alan tuottaja- ja välittäjäportaan alueellisen yhteistyön kehittymistä mahdollistamalla kohtaamisia. Projekti järjestää maksuttomia koulutuksia, verkostotapaamisia, Valmentava mentorointi -ohjelman sekä työnohjausta tuottajille ja tuottajanomaisesti toimiville. Tavoitteena on vahvistaa tuottajien osaamista ja tukea ammatillista kehittymistä. Tuottajille muodostetaan myös oma verkkopalvelu tiedon jakamiseen kaikkien alan toimijoiden hyödynnettäväksi.

Varaudutaan viisaasti – valtakunnalliset AMK-päivät järjestettiin Tampereella 17.–18.4.19.4.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Ammattikorkeakoulujen suurin vuosittainen tapahtuma järjestettiin Tampere-talossa 17.–18.4.2024. Valtakunnallisten AMK-päivien järjestäjinä olivat Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) ja Poliisiammattikorkeakoulu (Polamk) yhdessä ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n sekä STTK:n ja Akavan kanssa. Tapahtuman ajankohtainen teema oli Varaudutaan viisaasti.

Muuttuva yhteiskunta muovaa kuvataiteilijoiden työtä – uusi koulutushanke lisää alan arvostusta ja mahdollisuuksia parempaan toimeentuloon11.4.2024 10:16:32 EEST | Tiedote

Kuvataiteilijoiden sosiaalistaloudellinen asema on heikko ja taiteilijan työ on usein projektimuotoista. Teknologinen kehitys vaatii kuvataiteilijoilta uudistumiskykyä, sillä kuvataiteen uudenlaiset digitaaliset alustat ja tekoäly edellyttävät taiteilijoilta projektinhallinta- ja digitaitoja. Tampereen ammattikorkeakoulun, Lapin yliopiston ja Globe Art Point -yhdistyksen toteuttama Kuvataiteilijan uusi työ- ja ansaintakenttä (KUVATA) -hanke vastaa uudenlaisiin osaamistarpeisiin.

Opiskelijat tulevaisuuden tekijöinä: maakuntaroadshow tuo nuoret seutukaupunkeihin4.4.2024 10:11:18 EEST | Tiedote

Pienten kuntien haasteena on osaajapula ja koulutusmahdollisuuksien puute, mikä johtaa nuorten muuttoliikkeeseen isommille paikkakunnille. Tampereen ammattikorkeakoulun maakuntakorkeakoulun aluekehittäjät pyrkivät parantamaan pienten kuntien vetovoimaa, lisäämään työvoiman saatavuutta, edistämään yritysten kehitystä ja tarjoamaan nuorille jatkokoulutusmahdollisuuksia siten, että napanuora kotikuntaan ei pääsisi katkeamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye