Sympa HR

Sympa vauhdittaa kansainvälistä kasvuaan – merkittävä investointi Providence Strategic Growthilta

Jaa

Helsinki & Lontoo, 25. elokuuta 2020. Henkilöstöhallinnon ratkaisutoimittaja Sympa ilmoitti tänään hyväksyneensä enemmistösijoituksen Providence Strategic Growth (PSG) pääomasijoittajalta. Investointi kiihdyttää alansa nopeimmin kasvavan Sympan kansainvälistä kasvua ja tuotekehitystä.

Sympan perustajat Keijo Karjalainen ja Taina Sipilä. Kuva: Sympa Marketing
Sympan perustajat Keijo Karjalainen ja Taina Sipilä. Kuva: Sympa Marketing

Sisarusten Keijo Karjalaisen ja Taina Sipilän perustama Sympa on Pohjoismaiden nopeimmin kasvava HR-teknologiatalo. Sympan vähemmistöosakkaina jatkavat yrityksen perustajat sekä Sympaan vuodesta 2016 lähtien sijoittanut pohjoismainen pääomasijoittaja Alfvén & Didrikson.

Vuonna 2014 perustettu PSG on osa Providence Equity Partnersia, ja on maailman johtavia teknologiaan sijoittavia yhtiöitä. PSG on erikoistunut ohjelmisto- ja teknologiavetoisten palveluyritysten kasvupääomainvestointeihin. Edward Hughes, Aldo Mareuse ja Tobias Richter PSG:n Lontoon tiimistä aloittavat Sympan hallituksessa uusina jäseninä. Kaupan ehtoja ei julkisteta.

PSG:n investointi tukee Sympan seuraavaa kasvuvaihetta, jossa vahvistetaan erityisesti nopeaa tuotekehitystä sekä kansainvälistä laajentumista strategisten yrityskauppojen ja -järjestelyjen kautta. Sympan toimitusjohtaja ja perustajajäsen Keijo Karjalainen luotsaa jatkossakin Sympan operatiivisia toimintoja sekä Sympan 140 työntekijää 8 toimipisteessä 5 eri maassa.

Vuonna 2005 perustetun Sympan HR-ratkaisu on alansa johtava, kokonaisvaltainen henkilöstöhallinnon ohjelmistopalvelu, joka tarjoaa organisaatioille työkalut HR-tehtävien tehostamiseen ja henkilöstön kehittämiseen sekä dataa päätöksenteon tueksi.

- Valitsimme kumppaniksemme Sympan, koska uskomme sen kärkiasemaan Euroopan HCM-ohjelmistomarkkinoiden uudistajana ja pidämme sitä yksinkertaisesti erinomaisena yrityksenä. Tämä markkina kasvaa vauhdilla, ja yritykset tarvitsevat pitkälle kehitettyjä digitaalisia HR-työkaluja. Tilanne luo kiinnostavat kasvumahdollisuudet Sympalle, ja odotamme innolla yhteistyötä. Tavoitteena on luoda mahdollisuudet yrityksen täyden potentiaalin hyödyntämiseen ja vauhdittaa sen kansainvälistä laajentumista, kertoo PSG:n Managing Director Edward Hughes.

- Sympan perustamisesta lähtien on ollut selvää, että aiempaa kattavammalle HCM-ohjelmistolle on aitoa kysyntää. Yrityksissä tarvitaan tukea työsuhteen koko elinkaaren hallintaan ja halutaan hyödyntää datavetoisen henkilöstöhallinnon mahdollisuuksia. Kansainvälisiltä markkinoilta on vielä puuttunut ohjelmisto, jolla keskikokoiset organisaatiot voivat hallinnoida HR-toimintojensa laajaa kirjoa. Vastaamalla tähän kysyntään ja asettamalla asiakkaan aina etusijalle olemme luoneet pohjan Sympan nopealle kasvulle. Uskon, että yhteistyö PSG:n kanssa antaa meille loistavan aseman varmistaa markkinajohtajuus myös Pohjoismaiden ulkopuolella. Tulevaisuus näyttää erittäin lupaavalta, sanoo Sympan toimitusjohtaja Keijo Karjalainen.

Sympa HR auttaa tällä hetkellä yli 700 organisaatiota ympäri maailman tukemaan työntekijöidensä kasvua, tehostamaan toimintaansa ja tekemään älykkäämpiä strategisia päätöksiä. Sympan asiakkaisiin kuuluu useita tunnettuja pohjoismaisia brändejä, kuten Oatly, Pihlajalinna, Dustin, Broman Group ja Freska. Sympa on aiemmin valittu Red Herringin 100 lupaavimman startup-yrityksen joukkoon.


Tietoa Sympasta

Sympa HR on kokonaisvaltainen, täysin räätälöitävissä oleva ratkaisu, joka auttaa organisaatioita keskittymään ihmisiin ja älykkääseen päätöksentekoon. Sympa HR antaa selkeän ja kattavan kuvan henkilöstöä koskevista tiedoista. Se toimii myös luotettavana työkaluna monien jokapäiväisten HR-tehtävien automatisoinnissa ja mahdollistaa rajattomat liitäntämahdollisuudet muihin ohjelmistoihin. Tällä hetkellä Sympa HR -järjestelmään kirjaudutaan keskimäärin 650 000 kertaa kuukaudessa yli 700 asiakasorganisaatiossa yli 100 maassa. Sympa voitti “Vuoden 2019 HR-järjestelmän käyttöönottoprojekti” -palkinnon, ja yrityksen asiakastyytyväisyys on yksi eurooppalaisten HR-teknologiayritysten korkeimmista. Lisätietoa Sympa HR:stä ja Sympan asiakkaista: www.sympa.com.

Tietoa Providence Strategic Growthista

Providence Strategic Growth (PSG) on osa Providence Equity Partners -yhtiötä. Vuonna 2014 perustettu PSG on erikoistunut ohjelmisto- ja teknologiavetoisten palveluyritysten kasvupääomainvestointeihin. Providence on toimialakohtaisen pääomasijoittamisen edelläkävijä, jonka visiona on rakentaa toimiala-asiantuntijoidensa avulla poikkeuksellisen menestyviä ja pysyvää arvoa tuottavia yrityksiä. Perustamisvuodestaan 1989 lähtien Providence on sijoittanut yli 200 yritykseen ja on kasvanut mediakentän, viestintäalan, koulutussektorin ja informaatioteollisuuden johtavaksi pääomasijoittajaksi. Providencen pääkonttori sijaitsee Bostonissa, Yhdysvalloissa, ja yhtiöllä on toimipisteet myös Kansasissa ja Lontoossa. Providence on sijoittanut Suomessa aiemmin Smartly.iohon ja OpusCapita Solutions Oy:hyn. Lisätietoa Providencesta: www.provequity.com.

Tietoa Alfvén & Didriksonista

Alfvén & Didrikson on intohimoisten, kansainväliseen kasvuun tähtäävien yritysten pitkäaikainen ja aktiivinen tukija. Vuodesta 2010 lähtien Alfvén & Didrikson on sijoittanut nopeasti kasvaviin pohjoiseurooppalaisiin yrityksiin, kuten Trustly, Quinyx, Mentimeter, Acast, Offerta, PE Accounting, Ftrack, Joint Academy, Transfer Galaxy, Airmee ja Paligo. Lisätietoa: www.alfvendidrikson.com.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Providence Strategic Growth
Sard Verbinnen & Co.
Giles Bethule
+44 7761 385 365
Prov-SVC@sardverb.com

Sympa
Kati Tammisto
+358 40 775 57162
kati.tammisto@sympa.com

Alfvén & Didrikson
Maria Åhr/ Ken Liebkind
+46 708 284 799
maria@alfvendidrikson.com / ken@alfvendidrikson.com

Kuvat

Sympan perustajat Keijo Karjalainen ja Taina Sipilä. Kuva: Sympa Marketing
Sympan perustajat Keijo Karjalainen ja Taina Sipilä. Kuva: Sympa Marketing
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sympa HR on kokonaisvaltainen, täysin räätälöitävissä oleva ratkaisu, joka auttaa organisaatioita keskittymään ihmisiin ja älykkääseen päätöksentekoon. Sympa HR antaa selkeän ja kattavan kuvan henkilöstöä koskevista tiedoista. Se toimii myös luotettavana työkaluna monien jokapäiväisten HR-tehtävien automatisoinnissa ja mahdollistaa rajattomat liitäntämahdollisuudet muihin ohjelmistoihin. Tällä hetkellä Sympa HR -järjestelmään kirjaudutaan keskimäärin 650 000 kertaa kuukaudessa yli 700 asiakasorganisaatiossa yli 100 maassa. Sympa voitti “Vuoden 2019 HR-järjestelmän käyttöönottoprojekti” -palkinnon, ja yrityksen asiakastyytyväisyys on yksi eurooppalaisten HR-teknologiayritysten korkeimmista. Lisätietoa Sympa HR:stä ja Sympan asiakkaista: www.sympa.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.