Etelä-Savon kauppakamari

Syyskokoustiedote: Etelä-Savosta nopeiden tietoverkkojen kärkimaakunta

Jaa
Tietoverkkoyhteyksien merkitys liiketoiminnassa ja kuntien kilpailukykytekijänä kasvaa rajusti tulevina vuosina. Käytännössä kaikilla toimialoilla tämä kysymys on toiminnan edellytysten kannalta ratkaiseva. 5G verkot ja nopeat valokuituyhteydet nousevat välttämättömyydeksi tulevina vuosina. Jotta Etelä-Savo pystyy ylläpitämään kilpailukykyä ja vetovoimaa ja suhteessa muihin alueisiin, on nopeasti tehtävä kattavia toimintasuunnitelmia ja konkreettisia toimenpiteitä nopeiden verkkojen peittävyyden edistämiseksi. Jälkeen muista alueista ei voi missään olosuhteissa jäädä.

Etelä-Savossa on monilla toimialoilla ollut positiivinen vire, mistä omalta osaltaan kertoo sekä haasteet työvoiman saatavuudessa että edellisenä vuonna 18 % kasvanut yhteisöverotuotto. Jotta positiivinen vire ei hyydy, on aktiivisesti pyrittävä luomaan uutta kilpailukykyetua Etelä-Savoon ottamalla selkeästi katse pitkälle eteenpäin. Rakentamalla Etelä-Savoon maan kattavin ja nopein tietoliikenneyhteyksien kokonaisuus tuodaan maakunta vahvasti kartalle paitsi Suomessa, myös kansainvälisesti. Maailmalta on erinomaisia esimerkkejä siitä, että rohkeat panostukset nopeisiin yhteyksiin on synnyttänyt vahvoja alueellisia yrityskeskittymiä itseään ruokkivalla syklillä. Samassa yhteydessä on turvattava ICT alan osaajien riittävä saatavuus edistämällä koulutusta mm. tietoverkko- ja sovelluspuolella.

Etelä-Savon rooli vahvana vapaa-ajan asumisen maakuntana mahdollistaa nopeiden ja kattavien tietoverkkojen kehittämisen myötä myös vapaa-ajan asukkaiden ja heidän yritystoimintansa hyödyntämisen maakunnan kehittymisessä. Tällöin oleskelua vapaa-ajan asunnolla voidaan nykyisestä huomattavasti pidentää ja tehdä kannattavaksi jopa yritystoiminnan siirtäminen Etelä-Savoon.

Kauppakamari kannustaa kaikkia alueen toimijoita ottamaan nopeiden tietoverkkoyhteyksien edistämisen keskeiseksi strategiseksi tavoitteeksi ja osallistumaan kaikkeen yhteistyöhön, joka edistää sen tavoitteen saavuttamista, että Etelä-Savo voi ilmoittaa olevansa nopeiden tietoverkkojen kärkimaakunta.

====================================================================

Lisäksi syyskokouksessa (12.12.) vahvistettiin Kauppakamarin hallitus vuodelle 2020

Puheenjohtajana jatkaa kolmannelle vuodelle toimitusjohtaja Antti Lipsanen, Rakennusliike U. Lipsanen Oy:stä Pieksämäeltä

Varapuheenjohtajina jatkavat Mikkelistä myyntijohtaja Juha Putkonen MPY Palvelut Oy:stä, Savonlinnasta toimitusjohtaja Ari Hämäläinen, Norelco Oy:stä ja Pieksämäeltä toimitusjohtaja Satu Lipsanen Lipa-Betoni Oy:stä. Varapuheenjohtajat toimivat myös kauppakamariosastojen puheenjohtajina alueillaan.

Muut hallituksen jäsenet ovat:

Jari Himanen, toimitusjohtaja, Suur-Savon Osuuspankki
Heikki Hämäläinen, kauppaneuvos, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo
Kristiina Ketomäki, toimitusjohtaja, Plastep Oy
Harri Kovanen, toimitusjohtaja Piako Oy
Jari Kuosmanen, aluejohtaja, Kesko Oyj/Itä-Suomi
Asko Lammela, toimitusjohtaja, LähiTapiola Savo-Karjala
Kari Leinonen, toimitusjohtaja, Oy Vip Cruise Ltd, Savonlinna
Jukka Mustonen, Kuntayhtymän johtaja, rehtori, Itä-Savon koulutuskuntayhtymä / Ammattiopisto SAMIedu
Osku Nykänen, toimitusjohtaja, Mikkeli Siivotaan Oy
Mervi Simoska, kunnanjohtaja, Juvan kunta
Jari Suomalainen, toimitusjohtaja Sahakuutio Oy
Reijo Turunen, Senior Advisor, Asianajotoimisto Fenno Mikkeli Oy
Markus Tykkyläinen, toimitusjohtaja, Suur-Savon Sähkö Oy
Hannu Väänänen, Blue Lake Communications Oy

Muut vuoden 2020 luottamushenkilöt, kuten osastojen ja valiokuntien kokoonpanot löytyvät Etelä-Savon kauppakamarin verkkosivuilta www.eskauppakmari.fi/info

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja
Teppo Leinonen
044-770 0592
teppo.leinonen@chamber.fi

Hallituksen puheenjohtaja
Antti Lipsanen
040 300 0506
antti.lipsanen@lipsanen.com

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon kauppakamari
Maaherrankatu 14
50100 Mikkeli

http://www.eskauppakamari.fi/

Etelä-Savon kauppakamari on merkittävä alueellinen vaikuttaja ja yritysten edunvalvoja. Me edustamme kattavasti alueen elinkeinoelämää, sillä meillä on useita satoja yritysjäseniä sekä alueen kuntia/kaupunkeja sekä useita yhteisöjä jäseninä. Yhdessä jäsentemme kanssa teemme aktiivista vaikuttamistyötä elinkeinoelämän kehittämiseksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon kauppakamari

Etelä-Savon kauppakamarin hallitus vuonna 20239.12.2022 11:22:38 EET | Tiedote

Etelä-Savon kauppakamarin syykokouksessa, 1.12.2022, vahvistettiin kauppakamarin hallitus vuodelle 2023. Kauppakamarin puheenjohtajana jatkaa Sahakuutio Oy:n toimitusjohtaja Jari Suomalainen. Varapuheenjohtajina toimivat toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen, Suur-Savon Sähkö Oy, toimitusjohtaja Harri Kovanen, Piako Oy ja toimitusjohtaja Ari Hämäläinen, Norelco Oy. Varapuheenjohtajat toimivat myös kauppakamariosastojen puheenjohtajina alueillaan.

Kauppakamarit: Minne hukkui ammattidieselin käyttöönotto?22.8.2022 09:01:58 EEST | Tiedote

Kauppakamarit vaativat hallitukselta välittömiä toimia ammattidieselin käyttöönottamiseksi. Puoli vuotta sitten helmikuussa linjattu valmistelu ammattidieselin käyttöönotosta on edelleen valmistelussa, eikä ratkaisua poikkeuksellisen rajusta hintojen noususta kärsiville alan toimijoille ole saatu aikaiseksi. Kauppakamareiden mukaan tilanne on huolestuttava ja vaikuttaa merkittävästi Suomen kilpailukykyyn.

Kauppakamarikysely: Sodan vaikutukset jakavat yritykset voittajiin ja häviäjiin – joka kolmannes ilmoitti kannattavuutensa heikkenevän tänä vuonna21.6.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Ukrainassa käytävä sota nostaa yritysten kustannuksia ja heikentää kannattavuutta, mutta keskimäärin tunnelmat ovat säilyneet kohtalaisen vireinä, selviää kauppakamarien talouskyselystä. Inflaatiopaineet jatkuvat, sillä yli 72 prosenttia vastanneista yrityksistä suunnittelee nostavansa myyntihintojaan seuraavan neljän kuukauden aikana. Palkansaajien ostovoiman supistuminen näyttää väistämättömältä. Vaikka keskimäärin yritysten näkymät ovat jopa parantuneet verrattuna maaliskuussa tehtyyn kauppakamarikyselyyn, vaihtelevat arviot ratkaisevasti eri toimialoilla. Rakennusalalla peräti 40 prosenttia luonnehtii tunnelmia pessimistiseksi. Sen sijaan palveluloimialoilla näkymät ovat tuntuvasti valoisammat koronarajoituksien jäätyä taakse.

Kauppakamarien kysely: Jopa 72 prosenttia yrityksistä suunnittelee nostavansa myyntihintoja – energiaintensiiviset yritykset heikoimmassa asemassa17.6.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Sodan vaikutukset näkyvät suomalaisissa yrityksissä kustannusten nousuna ja kallistuvina myyntihintoina. Peräti 72 prosenttia yrityksistä suunnittelee myyntihintojen nostamista jonkin verran tai merkittävästi tulevan neljän kuukauden aikana, selviää kauppakamarien kyselystä. Haavoittuvimmassa asemassa ovat energiaintensiiviset yritykset ja yritykset, jotka ovat jollain tapaa Venäjään kytköksissä. Kiihtyvä inflaatio ja epävarmuus toimintaympäristössä vaikuttavat yrityksiin laajasti, mutta yrityksissä vallitsevat myös positiiviset tulevaisuudennäkymät - noin 63 prosenttia yrityksistä arvioi, ettei sota vaikuta suunniteltuihin investointeihin lainkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme