Vaasan kaupunki - Vasa stad

Taidehistorioitsija Tuija Peltomaa kertoo Meri vie, meri tuo -näyttelystä 24.8. Pohjanmaan museossa

Jaa

Taidehistorioitsija Tuija Peltomaa pitää kuraattorinkierroksen Pohjanmaan museon näyttelyssä ”Meri vie, meri tuo” lauantaina 24.8. klo 13. Kierrokselle voi osallistua museon sisäänpääsymaksulla tai Museokortilla.

Kuva: Marcus Lerviks
Kuva: Marcus Lerviks

Kuraattorinkierros alkaa luennolla, jossa Peltomaa kertoo näyttelystä keskittyen suomalaisten elämään meren äärellä: arkeen, työhön, vapaa-aikaan ja ihmisiin. Lopuksi hän vastaa teosten äärellä yleisön kysymyksiin. Tilaisuus kestää noin tunnin.

Näyttelyn toinen kuraattorinkierros pidetään lauantaina 19.10. klo 13. Tuolloin Peltomaan aiheena on mitä meri, merenkulku ja kaupankäynti ovat antaneet sekä miten ne ovat keinuttaneet ja muovanneet elämää, ihmisiä ja kulttuuria.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

amanuenssi Anna Franck
Vaasan kaupungin museot
p. 040 672 5415
anna.franck@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Marcus Lerviks
Kuva: Marcus Lerviks
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tikanojan taidekodin uusi näyttely kertoo selvänäköisyydestä taiteessa19.9.2019 11:00:23 EESTTiedote

Tikanojan taidekodissa 20.9. avautuva näyttely ”Sielun silmä” valottaa tunnettujen suomalaistaiteilijoiden ja heidän teostensa yhteyksiä selvänäköisyyteen erityisesti vuosisadan vaihteen taiteessa. Vaasan kaupungin museot ovat tuottaneet taiteen- ja uskonnontutkija Nina Kokkisen kuratoiman näyttelyn yhteistyössä Gallen-Kallelan Museon kanssa. Näyttely on esillä 19.1.2020 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme