Kustannusosakeyhtiö Siltala

Taiteesta erittäin suoraan – Tuula Karjalaisen muistelmat

Jaa
TAITEESTA SUORAAN on merkittävän kulttuurivaikuttajan Tuula Karjalaisen kiehtova muistelmateos. Näin suorasanaista kirjaa ei ole ennen kirjoitettu suomalaisesta museo- ja taidemaailmasta. – Tuula Karjalainen (s. 1942) on ollut Helsingin taidemuseon ja Nykytaiteen museon Kiasman johtaja, opettanut taidehistoriaa Helsingin yliopistossa sekä tehnyt tv- ja radio-ohjelmia taiteesta. Hän on myös kirjoittanut taiteesta suuren määrän artikkeleita ja kirjoja.

Tuula Karjalainen on järjestänyt lukuisia loistavia näyttelyitä – esimerkkeinä Botero, Louise Bourgeois, Frida Kahlo, Ana Mendieta ja Yoko Ono – joiden saaminen Suomeen on ollut kuin suurta seikkailua.

Karjalaisen uran kautta piirtyy taidemaailman koko valtava murros 1990-luvulta tähän päivään.

Taidemuseot ovat kasvattaneet suosiota kaikkialla ja työ taidemuseoissa on muuttunut: ulkopuolisen rahan osuus, medianäkyvyys ja kaupallisuus ovat kasvaneet. Tämä on luonnollisesti vaikuttanut myös museojohtamiseen.

Nainen taidemuseon johtajana ärsytti monia 1990-luvulla, ja vielä 2000-luvulla ennakkoluulot saivat uskomattoman outoja, mutta hauskojakin piirteitä.

***
Tuula Karjalainen kertoo kirjastaan Helsingin keskustan Akateemisen Kirjakaupan kohtaamispaikalla lauantaina 13.5. kello 13.30.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Siltala
Suvilahdenkatu 7
00500 Helsinki

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Päivien kirja on jännittävä ja kaunis näkymä Patti Smithin maailmaan – Artisti konsertoi Suomessa kesäkuussa29.5.2023 10:15:04 EEST | Tiedote

Patti Smithin vastikään suomeksi ilmestynyt PÄIVIEN KIRJA sisältää yhden kalenterivuoden kehyksissä 366 pientä ikkunaa, joista avautuu näkymä tämän visionäärisen kirjailijan, runoilijan ja esiintyjän maailmaan. Teoksen kuvat ovat joko Smithin itsensä ottamia tai kuvia häntä elämän mittaan inspiroineista ihmisistä ja asioista. Patti Smith and Band konsertoi Helsingissä ja Tampereella 11.–13. kesäkuuta. **** Maanantaina 12.6. Patti Smith signeeraa kirjojaan Helsingin Oodi-kirjastossa kello 14–15.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme