Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin ammatillisiin opettajankoulutuksiin yli 860 hakijaa:"Opettajan työn merkitys nähdään edelleen tärkeänä ja ala kiinnostaa"

Jaa

Ammatillisen opinto-ohjaajan ja erityisopettajan koulutukset kiinnostavat paljon myös aineenopettajia, koska ohjauksen ja tuen tarve on lisääntynyt oppilaitoksissa.

Ammatillinen opettajankoulutus kiinnostaa hakijoita aiempien vuosien tapaan. Tampereen ammattikorkeakoulun ammatilliseen opettajankoulukseen jätettiin 738 ensisijaista hakemusta, joka on hieman viimevuotista enemmän. Opinto-ohjaajaksi saatiin 73 ensisijaista hakemusta, ja erityisopettajankoulutukseen ensisijaisia hakemuksia tuli 53.

Ammatillisen opinto-ohjaajan ja erityisopettajan koulutukset kiinnostavat paljon myös aineenopettajia, koska ohjauksen ja tuen tarve on lisääntynyt oppilaitoksissa. Hakijoista suuri osa on ammatillisen toisen asteen tai ammattikorkeakoulun opettajia, mutta koulutukseen hakeudutaan myös muualta kuin oppilaitoksista ja korkeakouluista. Erityisopettajakoulutuksessa on aloitettu tiivis yhteistyö Tampereen yliopiston kanssa.

Tampereen ammattikorkeakoulun ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ohjausta toteutetaan Seinäjoella, Porissa ja Itä-Suomessa (Savonlinna & Lappeenranta). Lisäksi valituilla on mahdollista painottaa opintojaan STEM-aineiden suuntaan. Ammatillisia opettajaopintoja voi TAMKissa suorittaa myös englanniksi tai verkossa. Valinnanmahdollisuus on tärkeää työn ohessa opiskeleville.

– Koronavuodet ovat olleet opettajuuden koetinkiviä ja opettajuuden haasteet ovat olleet paljon julkisessa keskustelussa. On hienoa huomata, että siitä huolimatta opettajakorkeakoulujen hakijamäärä on pysynyt vakaalla tasolla. Se on osoitus siitä, että opettajan työn merkitys nähdään edelleen tärkeänä ja ala kiinnostaa. Olemme iloisia, että opettajat ympäri Suomen haluavat kehittää omaa opettajuuttaan ja hakeutuvat koulutukseen, kommentoi Tampereen ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Hanna Ilola.

Seuraavan kerran ammatillisiin opettajankoulutuksiin on mahdollista hakea vuoden päästä. Ammatilliset opettajakorkeakoulut järjestävät vuoden mittaan myös opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa sekä useita opettajille suunnattuja täydennyskoulutuksia.

Lisätietoa:

johtaja Hanna Ilola, hanna.ilola@tuni.fi,

puh. 0400 263 675 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä Tampereen korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme