Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin uudet opiskelijat on valittu, seuraava hakumahdollisuus avautuu vuoden vaihteessa

Jaa

Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa vuoden alussa noin 600 uutta opiskelijaa. Ensisijaisista hakijoista noin joka neljäs pääsee TAMKin tutkinto-ohjelmiin. Kaikki syksyn yhteishaun hakijat ovat saaneet valtakunnallisen tuloskirjeen. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijalta vielä 14. joulukuuta saakka. Ammattikorkeakouluopintoihin on myös vaihtoehtoisia reittejä.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa TAMK oli jälleen vetovoimainen: hakijoita oli kaikkiaan 3494, heistä ensisijaisia hakijoita 1813. Jokaista aloituspaikkaa tavoitteli keskimäärin 3,6 ensisijaista hakijaa. Tammikuussa 2022 aloittavista opiskelijoista 370 tulee suorittamaan ammattikorkeakoulututkintoa ja 138 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. 

– Ensimmäistä kertaa TAMKissa alkaa maahanmuuttajille suunnattu kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus, joka sai paljon huomiota ja keräsi runsaasti hakijoita. 3,5-vuotisessa tutkintokoulutuksessa aloittaa 14 opiskelijaa, ja koulutus valmentaa osaajia juuri työvoimapulasta kärsivälle alalle sanoo TAMKin koulutusvararehtori Päivi Karttunen.

Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa pääosin kampuksilla 

Uudet opiskelijaryhmät aloittavat opintonsa tammikuussa TAMKin kampuksilla järjestettävillä orientaatioilla, jotta opiskelijat pääsevät tutustumaan uuteen opiskeluympäristöönsä ja opiskelukavereihin mahdollisimman hyvin. Orientaatioviikot toteutetaan terveysturvallisuus huomioon ottaen ja viranomaisten ohjeita noudattaen.   

Opiskelijoille suunnattua informaatiota päivitetään TAMKin verkkosivuille opintojen alkuun eli tammikuulle saakka. On tärkeää, että uudet opiskelijat seuraavat sekä sähköpostiaan että TAMKin uuden opiskelijan verkkosivuja https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/tamk-opiskelijan-opas. Linkkien kautta pääsee kunkin tutkinto-ohjelman omille sivuille. 

Opiskelupaikka otettava vastaan viimeistään 3. joulukuuta 

Kaikki syksyn yhteishaussa opiskelupaikkaa hakeneet ovat saaneet valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain. Korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä myös Oma opintopolku -palvelussa.  

Valituksi tulleen hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään perjantaina 3.12.2021 kello 15.00. Joissakin hakukohteissa on vielä mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta tiistaihin 14.12.2021 kello 15.00 saakka. 

Hakijan on mahdollista saada palautetta ennakkotehtävien ja valintakokeiden tuloksista TAMKin opiskelijavalinnan tulosten palautteenantoajat, syksy 2021 | Tampereen korkeakouluyhteisö (tuni.fi).

Vaihtoehtoiset reitit TAMKiin  

TAMKiin voi hakea opiskelemaan myös avointen korkeakouluopintojen perusteella avoimen väylän erillishaussa tai toisesta korkeakoulusta siirtohaun kautta. Syksyn 2021 siirtohaussa ja avoimen väylän haussa TAMKiin valittiin noin 90 opiskelijaa.  

Seuraava hakuaika avoimen AMKin polkuopintoihin Avoimen AMKin polkuopinnot | Tampereen korkeakouluyhteisö (tuni.fi) on 1.–2.12. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakea avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi. Avoimen AMKin opintojaksoja voi opiskella myös yksittäin, oman kiinnostuksen mukaan tai tutustuakseen opiskelualaan. Avoin AMK https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/avoimet-korkeakouluopinnot/avoin-amk  

Seuraavat mahdollisuudet hakea tutkinto-opiskelijaksi Tampereen ammattikorkeakouluun ovat 


Kevään 2022 yhteis- ja erillishauissa TAMKilla on 58 hakukohdetta, tarjontaa seitsemällä koulutusalalla ja yhteensä yli 2200 aloituspaikkaa. 
 

Lisätietoa  

TAMKin hakijapalvelut, puhelin 029 452 0444 (arkisin kello 12-14) 

opintopolku.fi

TAMKin opiskelijan opas suomeksi https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/tamk-opiskelijan-opas

TAMKin opiskelijan opas englanniksi https://www.tuni.fi/studentsguide/tamk-students-guide

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme