Tampereen yliopisto

Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus valitsi 11 hakijaa rehtorihaun seuraavaan vaiheeseen

Jaa
Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus päätti kokouksessaan 31.1.2023 valita 11 hakijaa rehtorihaun seuraavan vaiheen haastatteluihin. Valintakriteereinä olivat hakuilmoituksessa esitetyt kokemus- ja osaamisvaatimukset.

Seuraavaan vaiheeseen valitut hakijat ovat:

 • Marko Hakovirta, professori, Faculty Senator, North Carolina State University
 • Mika Hannula, vararehtori, Turun yliopisto
 • Jari Hämäläinen, vararehtori, LUT-yliopisto
 • Keijo Hämäläinen, rehtori, Jyväskylän yliopisto
 • Risto Kunelius, professori, johtaja, Helsingin yliopisto
 • Jari Kuusisto, Senior Advisor, Vaasan yliopisto
 • Antti Lönnqvist, dekaani, Tampereen yliopisto
 • Eeva Moilanen, professori, konsistorin puheenjohtaja, Tampereen yliopisto
 • Kimmo Nuotio, professori, johtaja, Helsingin yliopisto
 • Kalle-Antti Suominen, vararehtori, Turun yliopisto
 • Tapio Visakorpi, vararehtori, Tampereen yliopisto

Tampereen yliopiston nykyinen rehtori Mari Walls on vetäytynyt hausta.

Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtajan Jorma Elorannan mukaan valintaprosessi etenee aikataulussaan:

— Hallitus on jatkanut rehtorin valintaprosessia joulukuussa julkistetun suunnitelman mukaisesti ja perehtynyt seikkaperäisesti hakemuksiin. Löydämme varmasti korkeakouluyhteisölle tulevan rehtorin tästä joukosta huolellisen valintaprosessimme tuloksena. 

Seuraavaksi toteutetaan haastattelut valintaprosessin kilpailutetun kumppanin IMS Talentin tuella. Hallitus päättää toisessa vaiheessa haastateltavista hakijoista 14.2.2023.

Yliopistoyhteisö kutsutaan keskustelemaan kärkiehdokkaiden kanssa 16.3.2023 järjestettävässä tilaisuudessa.

Rehtorin nykyinen toimikausi päättyy 31.12.2023.

Rehtori Mari Walls vetäytyi rehtorihausta

Tampereen yliopiston nykyinen rehtori Mari Walls on ilmoittanut vetäytyvänsä meneillään olevasta rehtorihausta.

— Päädyin tähän ratkaisuun kokonaisharkinnan tuloksena. Yliopiston fuusiovaihe on vaatinut muutostilanteeseen painottuvaa johtamista ja kokemusta. Nyt yliopisto on siirtymässä seuraavaan vaiheeseen, Walls toteaa.

Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta kiittää Mari Wallsia hänen tekemästään työstä Tampereen korkeakoulusäätiön hyväksi.

— Yhteistyömme jatkuu. Hallitus antaa rehtorin työlle luonnollisesti jatkossakin täyden tukensa, Eloranta sanoo.

Lisätietoja rehtorinhausta:

Jorma Eloranta, Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtaja
jorma.eloranta@tuni.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Medialle avoin asiantuntijoiden paneelikeskustelu: Mitä opimme koronaviruspandemiasta?23.3.2023 14:20:12 EET | Tiedote

Koronaviruspandemian vuoksi virustautien ja rokotteiden tutkimus on lisääntynyt ennennäkemättömällä tavalla. Koronarokotteen nopea kehitys oli tieteellisen tutkimuksen voimannäyttö. Samoin viruksen osoittamiseen tarkoitettujen pikatestien laaja käyttöönotto, koronapotilaiden hoidon nopea kehittyminen uusine viruslääkkeineen ja epidemian kulun luotettava seuranta osoittavat systemaattisen tutkimustyön merkityksen.

Väitös: Toimiva vuorovaikutus on edellytys diabeetikon omahoidon onnistumiselle23.3.2023 10:09:43 EET | Tiedote

Jokaisella terveydenhuollossa asioivalla potilaalla on oikeus hyvään kohteluun, mikä rakentuu vuorovaikutuksessa terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Toimiva vuorovaikutus on erityisen keskeistä pitkäaikaissairautta sairastavien kannalta, jotka asioivat terveydenhuollossa useasti, ja joiden hoidontarve saattaa olla elinikäinen. FM Maija Peltola tutki viestinnän väitöskirjassaan tyypin 2 diabeetikoiden vuorovaikutuskokemuksia lääkärien ja hoitajien kanssa käydyistä keskusteluista, joilla oli ollut omahoitoa edistävä tai estävä merkitys.

Väitös: Aikuiset luku- ja kirjoitustaitoon tukea tarvitsevat maahanmuuttajat oppivat kieltä kehollisesti erilaisissa vuorovaikutustilanteissa21.3.2023 14:34:05 EET | Tiedote

Monet maahanmuuttaja-aikuisistamme eivät osaa lukea ja kirjoittaa omalla äidinkielellään. Selviytyäkseen arjessaan Suomessa heidän tulisi kuitenkin oppia sekä suomen kieli että luku- ja kirjoitustaito. FM Laura Eilolan väitöstutkimus tuo esiin, miten tällaiset oppijat hyödyntävät kielenkäytössään ja -oppimisessaan erityisen paljon esimerkiksi erilaisia eleitä, esineitä tai vuorovaikutustilanteen materiaalista ympäristöä. Lisäksi Eilolan tutkimus osoittaa, että aikuiset luku- ja kirjoitustaitoon tukea tarvitsevat maahanmuuttajat oppivat suomea luokkahuoneen lisäksi erilaisissa asiointitilanteissa.

Väitös: Valoon perustuva etäisyystutka ja tekoäly auttavat tulevaisuuden työkoneita ja toimistorobotteja liikkumaan itsenäisesti21.3.2023 11:36:15 EET | Tiedote

FM Jukka Peltomäen väitöskirja tutkii ympäristöstä otetun etäisyyskartan avulla tehtävää paikannusta. Etäisyyskartta mitataan valoon perustuvalla etäisyystutkalla (eng. LiDAR), joka on usein luotettavampi kuin digitaalisen kameran kuva ja toimii eri sää- ja valaistusolosuhteissa. Otettua etäisyyskuvaa verrataan etäisyysgallerian kuviin tekoälymenetelmällä, jolloin saadaan liikkuvan laitteen tarkka paikka selville. Hyödyntämällä väitöskirjan teknologiaa itseajavat autot ja robotit voivat liikkua autonomisesti sisä- ja ulkotiloissa.

HALKO-hankkeessa tutkitaan hyvinvointialueuudistuksen synnyttämää uudenlaista julkisen hallinnon kokonaisuutta14.3.2023 14:25:44 EET | Tiedote

Tampereen yliopistossa on käynnistynyt laaja tutkimushanke, jossa tarkastellaan hyvinvointialueiden ja kuntien välistä suhdetta, johtamista ja valtionohjausta. HALKO-hanke on osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa tutkimus- ja selvitystoimintaa (VN TEAS), jolla tuotetaan tietoa julkisen hallinnon päätöksenteon, tiedolla johtamisen ja toimintakäytäntöjen tueksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme