Into Kustannus

Tarinoita moniäänisestä lähiöstä

Jaa

"Naapurusto – Tarinoita moniäänisestä lähiöstä" -kirja kutsuu lukijan ajattelemaan yhteiskunnan nykytilaa ja tulevaisuutta.

Tampereen Hervantaan sijoittuva uutuuskirja Naapurusto kertoo, miten siellä asuvat ihmiset elävät keskenään. Kirja avaa miten hervantalaiset tervehtivät toisiaan ja mistä he puhuvat, sekä miten he neuvottelevat asioista tai ratkovat erimielisyyksiään.

Etnografiseen tutkimukseen, haastatteluihin ja yhteisötaiteeseen perustuva kirja on moniääninen ja moniaistinen kertomus ystävyydestä, ristiriidoista ja neuvotteluista muuttuvassa lähiöympäristössä. Kirjan tekstit yhdistyvät ja limittyvät lisätyn todellisuuden elementteihin ja kuvakertomuksiin.

Naapurusto on yhteiskunnasta, yhteiselosta ja naapuruudesta kiinnostuneille osoitettu kutsu ajattelemaan yhteiskunnan nykytilaa ja sen tulevaisuutta. Kirjan parissa lukija pääsee myös pohtimaan omaa suhtautumistaan muun muassa köyhyyteen, päihdeongelmiin, rasismiin ja monikulttuurisuuteen.

Kirjan tekijätiimiin kuuluvat Tampereen yliopiston tutkijat Eeva Puumala (YTT), Karim Maïche (YTT) ja Salome Tuomaala-Özdemir (FT). Kirjan kuvitukset ovat kuvataiteilija Anne Savitien käsialaa ja lisätyn todellisuuden materiaalit on toteuttanut mediataiteilija S.M. Khalid Imran. Mukana on myös joukko naapuruuteen perehtyneitä kirjoittajia.

 

Arvostelukappaleet:

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Haastattelupyynnöt:

emmi-julia.lepisto@intokustannus.fi, 0409135292

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Into Kustannus
Into Kustannus
Kalevankatu 43
00180 HELSINKI

http://www.intokustannus.fi

Into on kustantamo, joka julkaisee uutta avaavaa ja näkökulmia avartavaa laadukasta kirjallisuutta yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Innon toiminta on rohkeaa, kunnianhimoista ja tavoitteellista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme