Tekniikan akateemiset - TEK

Tasapainoa uuden Tampereen yliopiston luomiseen!

Jaa

Tekniikan akateemiset TEK jakaa Tampereen teekkareiden huolen siitä, voidaanko uusi Tampereen yliopisto nostaa Suomen johtavien yliopistojen joukkoon sillä tiedekuntarakenteella, joka suunnitelmissa nyt on esitelty.

– Kolme korkeakoulua yhistävä uusi Tampereen yliopisto on kansallisesti poikkeuksellisen merkittävä hanke. Sen avulla on mahdollista kohtauttaa talouden, tekniikan ja terveyden tutkimus sekä yhteiskuntatieteet ainutlaatuisella tavalla, jolle ei ole yhtä hyviä puitteita muissa yliopistoissamme, sanoo TEKin osaaminen ja tutkimus -yksikön johtaja Jari Jokinen.

Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta ilmoitti tänään aloittavansa nimien keräämisen adressiin, jolla vaaditaan tekniikan aseman turvaamista uudessa yliopistossa, sekä rakenteellisesti että sisällöllisesti. Erityisesti huolenaiheena on nyt toistamiseen kommenteilla oleva tiedekuntarakenne, jossa tekniikka on hajautettu 5–7 tiedekuntaan. 

Uusia vahvuuksia haettaessa ei saa hukata nykyisiä

– Tampereen teknillinen yliopisto on noussut omilla vahvuusalueillaan merkittäväksi tekniikan kehittäjäksi sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kokonaan uudenlaisen yliopiston ja sen yhteydessä toimivan ammattikorkeakoulun rakentaminen on vaativa tehtävä, jossa on tarkoitus löytää lisää vahvuuksia. Missään tapauksessa emme saa hukata minkään korkeakoulun jo olemassa olevia vahvuuksia, Jokinen painottaa.

TEKissä, joka on yksi uutta yliopistoa varten perustetun Tampereen korkeakoulusäätiön allekirjoittajista, pidetään Jokisen mukaan tärkeänä, että säätiön hallitus ottaisi yliopiston rakenteen määrittelyssä aikalisän.

– Ratkaisevaa koko uudistuksen onnistumiselle on jatkuva vuoropuhelu koko korkeakouluyhteisön ja sidosryhmien kanssa. Haluamme olla tukemassa Tampereen korkeakoulusäätiön hallitusta, jotta Tampereella olisi jatkossakin yliopisto, jolla on vahva asema tekniikan koulutuksen ja tutkimuksen kehittämisessä Suomessa, Jokinen sanoo.

Kuvat

Jari Jokinen on Osaaminen ja tutkimus -yksikön johtaja Tekniikan akateemiset TEKissä.
Jari Jokinen on Osaaminen ja tutkimus -yksikön johtaja Tekniikan akateemiset TEKissä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. 70 000 jäsenellään TEK on yksi Akavan suurimmista jäsenliitoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme