Höyrylaiva S/S Ukkopekka

Teatteria ja kulinariaa - Ruokaseikkailu merisissien vanavedessä

Jaa

S/S Ukkopekka toteuttaa uudenlaisen meriseikkailun, joka yhdistää alueen ruokaperinteet 1700-luvun tositapahtumiin merirosvo Tapani Löfvingin vanavedessä ja Carl Mikael Bellmanin musiikilla höystettynä. Autenttiset tapahtumapaikat, tarinat, musiikki ja kulinaria muodostavat erikoislaatuisen sillan elävään historiaan.

Petri Rajala - Tapani Löfving
Petri Rajala - Tapani Löfving

- Tavoitteena on aikamatka vuosisadalle, joka on koko Suomen historia synkin, mutta samalla ihmeellisellä tavalla unohdettu, linjaa esityksen s/s Ukkopekalle tuottanut Pentti-Oskari Kangas.

1700-luku muistetaan Suomessa isonvihan aikana. Vuosisadan  alussa tsaari Pietari Suuren Venäjä miehitti Suomen. Se havitteli maihinnousua Tukholmaan ja valmisteli suuren armadan kokoamista Turun saaristossa. 

Yksi keskeisimmistä Suomen historian hahmoista isonvihan vuosilta oli  ”Varsinais-Suomen Robin Hood” Tapani Löfving, sissi, vakoilija, merirosvo ja seikkailija. Löfving liikkui merisisseineen Turussa ja saaristomerellä. Ruotsissa aikakausi tunnetaan Bellmanin vuosisatana.

- Nostalginen, aito ja oikea höyrylaiva sekä risteilyä ympäröivät alueet sopivat hienosti esityksen teemaan. Näillä vesillähän Tapani Löfving urotekojaan teki. En ainakaan itse keksisi tämän autenttisempaa esitysmiljöötä”, kertoo Pentti-Oskari Kangas

Petri Rajalalle kirjoitettu näytelmällinen risteily etenee tarinoiden, runoilija ja lauluntekijä Carl Mikael Bellmanin musiikin ja  ruokakulttuurin limittyessä saumattomasti toisiinsa tavalla, jossa menneisyys ja nykyhetki kohtaavat kaikin aistein. Käsikirjoituksesta vastaa Esa Silander.

 

Risteilyt alkavat tiistaina 6.7. ja jatkuvat läpi heinä- ja elokuun aina tiistai-iltaisin.

Lisätietoja tarvittaessa: Pentti-Oskari Kangas 0400 221122

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Petri Rajala - Tapani Löfving
Petri Rajala - Tapani Löfving
Lataa
Petri Rajala - Carl Mikael Bellman
Petri Rajala - Carl Mikael Bellman
Lataa
Höyrylaiva s/s Ukkopekka Loistokarin saarella
Höyrylaiva s/s Ukkopekka Loistokarin saarella
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Höyrylaiva S/S Ukkopekka
Höyrylaiva S/S Ukkopekka
Linnankatu 38
20100 Turku

02 515 3300http://www.ukkopekka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Höyrylaiva S/S Ukkopekka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme