Viking Malt Oy

Teemu Pohjola nimitetty Polttimo- ja Viking Malt -konsernien talousjohtajaksi

Jaa

Teemu Pohjola on nimitetty Polttimo- ja Viking Malt -konsernien talousjohtajaksi 3.11.2020 alkaen.

Teemu Pohjola
Teemu Pohjola

Aiemmin Teemu Pohjola on toiminut Huhtamäen Fiber and Foodservice -divisioonan talousjohtajana. Hänen keskeisimmät tehtävät ovat olleet yrityksen ja divisioonan strategian implementointi yhdessä muun johdon kanssa sekä globaalisti talous & IT toimintojen johtaminen vuodesta 2017. Ennen tätä Teemu on toiminut 15 vuoden ajan kansainvälisissä tehtävissä ja hän on vastannut strategisista talousjohdon tehtävistä mm. Fazer- ja Salcomp-konserneissa.

“Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Teemun mukaan johtoryhmäämme” toteaa Viking Malt -konsernin toimitusjohtaja Kasper Madsen. “Hänen syvä ja laaja kokemuksensa kansainvälisestä talousjohtamisesta sekä strategian toteuttamisessa tulee olemaan meille erittäin arvokasta. Teemulla on vahvat johtajaominaisuudet ja hän tulee olemaan erinomainen lisä johtoryhmäämme”.

Teemu Pohjola kertoo “Odotan innostuneena uutta tehtävääni yrityksessä, jolla on selkeä liiketoimintamalli sekä pitkä historia. Tulee olemaan erittäin mielenkiintoista työskennellä yhdessä johtoryhmän ja tiimini kanssa yrityksen kunnianhimoisen strategian ja vision saavuttamiseksi”.

Talousjohtajan roolissaan Teemu Pohjola johtaa konsernin asiantuntijaorganisaatiota kaikissa viidessä toimintamaassa sekä vastaa IT:stä, kirjanpidosta, varainhoidosta, talous-suunnittelusta ja -analysoinnista sekä veroasioista Polttimo ja Viking Malt konserneissa. Hän toimii lisäksi Polttimon, Viking Maltin ja Sensonin hallitusten sihteerinä.

Koulutukseltaan Teemu on tradenomi Espoo-Vantaan Ammattikorkeakoulusta sekä hänellä on eMBA tutkinto Hankenilta.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Pia Valve
VP HR & Communication
Viking Malt Oy
Mobile +358 40 770 0090
pia.valve@vikingmalt.com

Kuvat

Teemu Pohjola
Teemu Pohjola
Lataa
Teemu Pohjola
Teemu Pohjola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Viking Malt Oy
Viking Malt Oy
Niemenkatu 18, PL 22
15141 LAHTI

http://www.vikingmalt.com

Polttimo-konserni
Polttimo-konserni on vuonna 1883 perustettu elintarvikeyritys, jonka päätuotteita ovat elintarviketeollisuuden tarpeisiin erikoistuneet raaka-aineet ja raaka-ainesovellukset. Asiakkaitamme ovat elintarvike- panimo- ja tislaamoyritykset kaikkialla maailmassa. Luomme uusia, innovatiivisia viljapohjaisia raaka-aineratkaisuja asiakkaillemme. Päätuotteemme on panimomallas, erikoismaltaat craft-panimoille ja viskitislaamoille sekä viljapohjaiset ainesosat. Polttimo-konserniin kuuluvat yritykset ovat Viking Malt Group, Pohjoismaiden johtava mallastamoyritys sekä Senson Oy, joka valmistaa mallasuutteita ja -jauhoja, viljauutteita ja entsyymejä sekä monia muita innovatiivisia elintarvikkeiden ainesosia. www.polttimo.com

Viking Malt Group
Viking Malt on Pohjois-Euroopan johtava mallasyhtiö ja maailman suurin erikoismaltaiden valmistaja. Asiakkaitamme ovat sekä suuret, kansainväliset panimot että paikalliset käsityöläispanimot -ja viskitislaamot. Perustan toimituskyvyllemme luovat omistautunut henkilöstö, korkeatasoinen mallasohra sekä kuusi tehokasta tuotantoyksikköä, joiden tuotantokapasiteetti on 600 000 tonnia mallasta vuodessa. www.vikingmalt.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viking Malt Oy

Finmaltin peruskivi muurattu Lahdessa – uuden mallastamon rakennustyö etenee suunnitellusti16.6.2021 09:38:26 EEST | Tiedote

Viking Maltin uuden mallastamon peruskivi on muurattu Lahdessa. Suunnitelman mukaan uusi mallastamo käynnistyy vuonna 2023. Projektin arvo on noin 90 miljoonaa euroa ja kapasiteetti 85 000 tonnia mallasta vuodessa. Yhtiön omistaja Pär-Gustaf Relander ja toimitusjohtaja Kasper Madsen isännöivät peruskiven muurausseremoniaa tulevan tehdasrakennuksen tontilla, Pippo-Kujalassa.

Viking Maltille myönnetty Platinum Medal tunnustuksena kestävyyskehitystöstä ja -toimenpiteistä17.3.2021 10:56:33 EET | Tiedote

Lahti, 17 maaliskuuta, 2021: Viking Malt, joka on yksi maailman johtavista korkeatasoisten mallastuotteiden toimittajista, on saanut Platinum Medal -tunnustuksen viimeisimmässä EcoVadis Corporate Social Responsibility (CSR) arvioinnissa. Platinum-taso on uusi kategoria CSR-toiminnan arvioinnissa ja näin Viking Malt sijoittuu ylimpään 1 %:n ryhmään yrityksiä, joita EcoVadis on arvioinut sekä ylimpään 2 %:n ryhmään mallasteollisuudessa.

Viking Malt rakentaa uuden mallastamon Lahteen18.11.2020 11:00:44 EET | Tiedote

Viking Malt Group on päättänyt toteuttaa strategisen investoinnin Lahteen ja rakentaa uuden mallastamon. Päätös on yksi osa yhtiön pitkän tähtäimen strategisista investoinneista. Se on kooltaan merkittävä, noin 90 miljoonaa euroa, ja yksi suurimmista suomalaisen elintarviketeollisuuden investoinneista Lahden seudulla lähimpään kymmeneen vuoteen. Tehtaan tuotantokapasiteetti tulee olemaan noin 85 000 tonnia mallasta vuodessa. Suunnitelman mukaan uusi tehdas aloittaa tuotannon vuonna 2023.

Viking Malt has decided to invest in a new production plant in Lahti18.11.2020 11:00:44 EET | Press release

Viking Malt Group has decided to make a strategic investment in Lahti and build a new malting house. It is part of the long-term growth strategy of Viking Malt and the investment is very significant, about 90 million euro project, in size. It is one of the biggest investments in Finnish food and beverage industry and in Lahti region during the past 10 years. The production capacity will be ca. 85 000 tons per year. The plan is that the new malting house will start its operation in 2023.