Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Tehohoidossa ei yhtään koronapotilasta - OYS seuraa epidemiatilannetta

Jaa

Koronaepidemia vaikuttaa laantuneen ainakin toistaiseksi Pohjois-Pohjanmaalla. Oulun yliopistolliseen sairaalaan (OYS) ei ole saapunut yhtään uutta koronapotilasta yli kahteen viikkoon. Epidemiatilanteen rauhallisuuden vuoksi OYS muuttaa viikonloppujen hallinnollisia valmiusjärjestelyjä.

Koronaepidemiatilanne on Pohjois-Pohjanmaalla tällä hetkellä vakaa ja rauhallinen. OYS:ssa ei ole tällä hetkellä yhtään koronapotilasta tehohoidossa, ja osastohoidossakin on ollut jo pitkään alle viisi potilasta. Uusi koronapotilaita ei ole saapunut sairaalaan yli kahteen viikkoon.

Pohjois-Pohjanmaalla todetaan uusia koronatatuntoja harvakseltaan. Todettujen tartuntojen lukumäärä on nyt 134.

Rauhallisen koronaepidemiatilanteen vuoksi OYS muuttaa viikonlopun käytäntöjään lopettamalla laajan hallinnollisen koronapäivystyksen. Viikonloppuisin ei tiedoteta koronaepidemiatilanteesta. OYS seuraa aktiivisesti koronaepidemian kehittymistä ja hallinnon päivystys jatkuu myöhemmin epidemiatilanteen niin vaatiessa.

Potilaiden hoito ja yhteispäivystyksen toiminta jatkuvat normaalisti myös viikonloppuisin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme