Tekniikan akateemiset - TEK

TEKin Jokisen terveiset budjettiriiheen: Lupaukset on lunastettava!

Jaa

Antti Rinteen hallitus kokoontuu tiistaista alkaen ensimmäiseen budjettiriiheensä. Tuore hallitusohjelma lupasi yliopistoille lisärahoitusta. Uusia panostuksia luvattiin myös tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Valitettavasti valtiovarainministeriön budjettiehdotuksessa tätä keskeistä Suomen tulevaisuuspanostusta ei näy.

”Hallituksen on lunastettava lupauksensa ja nostettava yliopistojen rahoitusta. Ilman sitä, toiveet osaavasta Suomesta eivät voi toteutua”, toteaa Tekniikan akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Hallituksen tavoitteena on myös nostaa Suomen T&K-investointien osuus 4 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä. Jotta tähän tavoitteeseen päästään, pitää yksityiset investoinnit saada liikkeelle. Tähän hallituksen on myös panostettava.

Erityisesti tekniikan alalla meillä on ainutlaatuinen yliopistojen ja yritysten yhteistyön perinne. Sen yhteistyön puitteissa on toteutettu monia menestystarinoita. T&K-rahoituksen lisääminen vahvistaa myös yliopistoja.

”Yritystukien uudelleen kohdentaminen sekä kertaluonteiset T&K-investoinnit on suunnattava niin, että ne houkuttavat yrityksiä kasvattamaan omia panoksiaan uuden luomiseen. Uskon, että tässä meillä on yhteinen näkemys hallituksen kanssa ja toivonkin, että riihessä on tarpeeksi rohkeutta suunnata uuteen.”, pohtii Jokinen.

TEKin viesti hallitukselle onkin, että nyt on palautettava usko politiikkaan ja satsattava osaamiseen, kuten kaikki hallituspuolueet lupasivat ennen vaaleja!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Jokinen
toiminnanjohtaja, Tekniikan Akateemiset TEK ry
p. 0400 914 839

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. 70 000 jäsenellään TEK on yksi Akavan suurimmista jäsenliitoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme