Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tekniska sektorn heter nu stadsmiljösektorn – det nya namnet gäller från början av augusti

Dela

Vasa stads tekniska sektor bytte namn vid ingången av augusti. I fortsättningen ansvarar stadsmiljösektorn för din levnadsmiljö, stadens tekniska infrastruktur och tekniska service. Samtidigt bytte tekniska nämnden namn till stadsmiljönämnden.

I samband med ändringen drogs planeringssektionen in och dess uppgifter överfördes huvudsakligen till stadsmiljönämnden. I fortsättningen behandlas planläggningens, kommunteknikens och fastighetssektorns ärenden således i en gemensam nämnd.

– Motsvarande struktur på beslutsfattandet används redan i så gott som alla Finlands största städer. Syftet är att förbättra växelverkan, minska överlappningar och effektivera beslutsfattandet. Det nya namnet beskriver också bättre vår verksamhet i hela dess omfattning, konstaterar sektordirektör Markku Järvelä.

Inom stadsmiljösektorn finns dessutom byggnads- och miljönämnden, direktionen för de tekniska affärsverken samt Vasaregionens avfallsnämnd, som är ett interkommunalt organ och där Vasa stad är värdkommun.

Stadsmiljönämndens ansvarsområde breddas

Den förnyade stadsmiljönämnden svarar för utvecklandet av stadsmiljön, sörjer för stadens markegendom, bostadssektorns uppgifter, lägesdataservicen, fastighetsbildningen, ordnandet av parkeringsövervakningen samt den kommunaltekniska servicen, såsom gatu- och trafikplaneringen.

Nämnden beslutar dessutom om upprättandet av general- och detaljplaner och översiktsplaner som sammanhänger med dem samt om offentligt framläggande av planerna. Nämnden är också lagstiftningsenlig myndighet i ovan nämnda ärenden samt kollektivtrafikmyndighet.

Ändringen sammanhänger med omorganiseringen av hela stadsorganisationen. Bakom detta ligger social- och hälsovårdsreformen, där social- och hälsovårdstjänsterna övergår från Vasa stad till samkommunen för Österbottens välfärdsområde.

För att se det här innehållet från www.vaasa.fi måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum