Jyväskylän yliopisto

Teknologiateollisuus ry lahjoittaa Jyväskylän yliopistolle 100 000 euroa jo toistamiseen

Jaa

Teknologiateollisuus ry osallistuu Jyväskylän yliopiston varainhankintakampanjaan 100 000 euron lahjoituksella. Tekniikan koulutusalalle kohdennettu lahjoitus on jo toinen, aiemmin Teknologiateollisuus lahjoitti JYU:lle 100 000 euroa maaliskuussa 2021.

Teknologiateollisuuden osaajatarveselvityksen mukaan toimiala tarvitsee kymmenen vuoden sisällä 130 000 uutta osaajaa.

– Nyt jos koskaan on koulutuksen laatuun ja tutkimukseen investoimisen aika. Osaajapula on haitannut jo pitkään yritysten kestävää kasvua, ja maailmanpolitiikan muuttuneen tilanteen vuoksi vihreän siirtymän sekä siihen liittyvän uuden osaamisen tarve on aiempaakin kriittisempää. Meidän on koko kansakuntana vahvistettava omia kyvyykkyyksiämme, ja teknologinen osaaminen ja edelläkävijyys on Suomi-talon peruskivi, sanoo Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle.

- On hienoa, että Teknologiateollisuus ry on päättänyt osallistua kampanjaamme kahtena vuonna. Tämä antaa myös erinomaisen muistutuksen muillekin mahdollisuudesta hyödyntää valtion vastinraha ja verovähennysoikeus kahdella tilikaudella. Lahjoitus vahvistaa uuden DI-koulutuksemme opetus- ja tutkimustyötä, rehtori Keijo Hämäläinen kiittää.

Teknologiateollisuus ry lahjoittaa yhteensä neljä miljoonaa euroa yliopistoille, joilla on tekniikan alan koulutusvastuu. Lahjoituksen saavat Aalto-yliopisto, Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT, Oulun, Turun, Tampereen, Vaasan ja Jyväskylän yliopistot, Åbo Akademi sekä Itä-Suomen yliopisto.

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan. Jokainen lahjoituseuro voi tuottaa yliopistolle jopa 2,5-kertaisen vastinrahan. Keräysaika jatkuu 30.6.2022 saakka.

Lisätietoja:

Varatoimitusjohtaja Minna Helle, puh: 050 341 4884

Rehtori Keijo Hämäläinen, puh. 040 6800 215, keijo.hamalainen@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Schildtin palkinto emeritusprofessori ja tutkimusjohtaja Jukka-Pekka Mecklinille25.5.2022 18:15:00 EEST | Tiedote

Gastroenterologisen kirurgian dosentti ja kirurgian emeritusprofessori Jukka-Pekka Mecklin on vastaanottanut Schildtin palkinnon Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston kevään apurahakierroksella. Palkinto myönnettiin uraauurtavasta tutkimuksesta ja hyvinvoinnin edistämisestä. Mecklin työskentelee Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tutkimusjohtajana. Schildtin palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme