Keski-Suomen ELY-keskus

Teollisuuteen investointirahaa ja hankkeilla kohti ajankohtaisia haasteita

Jaa

Maaseuturahaston yritysrahoituksen kysyntä jatkui toisella vuosineljänneksellä hyvänä. Eri teollisuudenaloilla kasvetaan laajentamalla toimitiloja ja ottamalla käyttöön uutta kalustoa ja laitteita. Siirtymäkauden rahoitus mahdollistaa myös lukuisat uudet yleishyödylliset kehittämishankkeet, joissa näkyvät ajankohtaiset teemat ilmastokysymyksistä turvetuotannon tulevaisuuteen ja lähiliikuntaan.

Keuruulainen kaalituotteista tunnettu Vaissi Oy tekee yli miljoonan euron investoinnin uusiin toimitiloihin. Uusilla valmisruoka- ja kimchituotteilla vahvistetaan erityisesti vähittäiskauppojen valikoimaa. Lannoitevalmistaja Tikalan Oy Saarijärveltä niin ikään tehostaa tuotantoaan yli miljoonan euron investoinnilla, jossa tuotantotilat muutetaan toimivammiksi ja kasvatetaan volyymejä. Kasvuinvestointeja tehdään myös Uuraisilla Metallisorvaamo Pitkänen Oy:ssä ja Säilyke Herttua Oy:ssä. Yhteensä ELY-keskus rahoitti yrityksiä noin 900 000 eurolla, mikä tarkoittaa 3,4 miljoonan euron kokonaisinvestointeja.

ELY-keskus myönsi lisäksi yhdeksälle keskisuomalaiselle kehittämishankkeelle yhteensä 1,2 miljoonan euron rahoituksen. Ajankohtaisina teemoina hankkeissa keskitytään ilmastonmuutokseen sopeutumiseen niin metsissä, pelloilla kuin ihmisten arjessa. Lisäksi parannetaan vesihuollon huoltovarmuutta ja suuren muutoksen kokeneen turvetuotantoalan sopeuttamista nykytilanteeseen. Myös matkailun toimialan kehittäminen näkyy vahvasti uusissa hankkeissa.

Leader-ryhmiltä reilu 500 000 euroa maaseudun kehittämiseen

Keski-Suomen Leader-ryhmät rahoittivat samalla vuosineljänneksellä maaseudun yrityksiä ja yleishyödyllisiä yhteisöjä yhteensä 544 600 eurolla, josta yrityksille myönnettiin noin 16 300 euroa ja yhteisöille noin 528 300 euroa. Yritystukea myönnettiin Aalto Panimo Oy:lle, joka aloittaa Säynätsalossa panimotuotannon sekä Kyyjärvelle Veljekset Parkkosen koneinvestointiin.

Yleishyödyllisissä hankkeissa parannetaan maaseudun asukkaiden liikuntamahdollisuuksia muun muassa edistämällä pyöräillen tapahtuvaa lähimatkailua. Jämsän Sorvajärven alueella rakennetaan kolmen kilometrin mittainen luontoliikuntapolku ja Lievestuoreelle tehdään kuntoportaat.

Äänekosken alueelle etsitään uusia tapoja lisätä hiilinieluja maatalouskäytöstä poistuneille peltoalueille. Saarijärvellä kehitellään paikkakunnalle omaa Saarijärvi-menua ja Jämsässä tuotetaan liikkuvia taidetyöpajoja. Muissa hankkeissa kunnostetaan kylien yhteisiä tiloja, niin kylätaloja kuin leikkipaikkoja. Lisäksi sekä JyväsRiihi että Viisari toteuttavat alueillaan teemahankkeet, joissa alueen yhdistykset tekevät rahoituksen avulla pieniä yhteisöjen toiminnallisuutta tai viihtyisyyttä edistäviä investointeja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen p. 0295 024 577, Keski-Suomen ELY-keskus

Leader-ryhmien hanke- ja yritysrahoitus: www.keskisuomenmaaseutu.fi/yhteystiedot

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Kukkumäen rampit otetaan käyttöön Jyväskylässä – huomioi muuttuvat liikennejärjestelyt23.8.2021 08:00:39 EEST | Tiedote

Valtatien 18 (Keuruuntie) varrella sijaitseva Kukkumäen tietyömaa alkaa valmistua. Uudet rampit otetaan käyttöön keskiviikkoaamuna 25.8.2021. Käyttöönotto muuttaa alueen liikennejärjestelyjä. Koko urakka tulee valmistumaan alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin. Uusitulla Kukkumäen eritasoliittymäalueella on sujuvoittava merkitys esimerkiksi alueen vilkkaalle hälytysajoneuvoliikenteelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme