Demariopiskelijat

Terapiatakuu tulee viedä maaliin!

Jaa

Demariopiskelijat vaati, että terapiatakuu tulee viedä maaliin kansalaisaloitteen tarkoittamalla tavalla. Terapiatakuun käyttöönotto on tapahduttava siirtymäajalla, jotta asiantuntijoita pystyttäisiin kouluttamaan tarvittava määrä.

Hallitus päätti kytkeä terapiatakuun toukokuussa hoitotakuun yhteyteyteen, mutta tässä mallissa suuri osa terapiatakuun tavoitteista jää toteutumatta. Useat mielenterveysjärjestöt ovat huolissaan erityisesti siitä, että varsinaiset psykoterapiat ja muut psykososiaaliset hoidot on rajattu hoitotakuun ulkopuolelle. Demariopiskelijoiden huolena on  että hoitotakuu ei lupaa mitään aikarajaa terapiaan pääsemiselle.

Alkuperäisessä kansalaisaloitteessa esitettiin hoidon tarpeen arviointia viimeistään kolmantena arkipäivänä yhteydenotosta terveyskeskukseen ja psykoterapian tai muun psykososiaalisen hoidon aloittamista neljän viikon sisällä. Hallituksen esittelemässä hoitotakuussa, hoitotakuu on seitsemän vuorokautta ja se koskee niin fyysisiä kuin psyykkisiä terveysongelmia. Merkittävin ero on, että hoitotakuun määräaika ei koske hoito- tai kuntoutussuunnitelman mukaisia hoitotapahtumia, kuten esimerkiksi terapioita. 

“Mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet varsinkin koronan jälkeisenä aikana opiskelijoiden keskuudessa huomattavasti ja siksi terapiatakuu on saatava maaliin” Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Timo Keisala korostaa. “Lisäksi on tärkeää, että varsinkin hoidon tarpeen arvioimisen osalta kolmen päivän määräaika saadaan voimaan.” Keisala lisää.

Opiskelijoiden ja nuorten keskuudessa kytee mielenterveyspommi ja mikäli sen korjaamiseksi ei tehdä tarvittavia tekoja, on vain ajan kysymys milloin akuutti tilanne pahenee hallitsemattomaksi. Yhteiskunnan terveemmän tulevaisuuden kannalta olisi parempi laittaa rahaa oikea-aikaiseen mielenterveys­ongelmien hoitoon, kuin odottaa tilanteen kärjistymistä. Mielenterveysongelmien hoitaminen ajoissa maksaa itsensä takaisin tulevien vuosien aikana.

Lisätietoja:
Timo Keisala
Puheenjohtaja
timo.keisala@sonk.fi
+358 451129299

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Demariopiskelijat
Demariopiskelijat
Siltasaarenkatu 18-20
00530 Helsinki

+358451129299http://www.sonk.fi

Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK on valtakunnallinen poliittinen opiskelijajärjestö. Tavoitteenamme on edistää opiskelijoiden poliittista osallistumista ja osallistua erityisesti koulutus- ja sivistyspoliittiseen keskusteluun. Meitä yhdistävät vapauden, yhdenvertaisuuden sekä solidaarisuuden arvot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demariopiskelijat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme