ELY-keskukset

Terrafamen tarkkailuohjelmaesitys on nähtävillä uudelleen (Kainuu, Lappi, Pohjois-Savo)

Jaa
Kainuun, Lapin ja Pohjois-Savon ELY-keskuksissa on vireillä Terrafame Oy:n käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailusuunnitelman hyväksyminen. Aineisto on nähtävillä uudelleen aiemmin aineistosta puuttuneen asiakirjan vuoksi.
Kuusilammen avolouhos Terrafamen kaivosalueella. Kuva Helena Vikstedt.
Kuusilammen avolouhos Terrafamen kaivosalueella. Kuva Helena Vikstedt.

Terrafame Oy on toimittanut Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 20.6.2022 antaman lupapäätöksen mukaisesti tarkkailuohjelmaluonnoksen Kainuun ELY-keskuksen hyväksyttäväksi sekä kalataloustarkkailun osalta Lapin ja Pohjois-Savon ELY-keskusten kalatalousviranomaisten hyväksyttäväksi.

Tarkkailusuunnitelmaan liittyvissä asiakirjoissa on esitetty muutokset voimassa olevaan tarkkailuohjelmaan sekä perustelut esitetyille muutosehdotuksille. Päivitetyssä tarkkailusuunnitelmassa tarkkailua on kohdennettu niille alueille, joilla viime vuosien tarkkailutulosten perusteella on havaittu ympäristövaikutuksia. Aineistoon on lisätty ensimmäisen kuulutuksen jälkeen jätejakeiden tarkkailun määritysstandardit.

Tarkkailusuunnitelma liitteineen on nähtävillä uudelleen 16.5.–22.6.2023 ELY-keskuksen verkkosivujen Kuulutukset ja ilmoitukset -osiossa osoitteessa www.ely-keskus.fi/kuulutukset −> Alueellista tietoa -alasvetovalikosta Kainuu, Lappi tai Pohjois-Savo. Lisäksi kuulutusasiakirja on julkaistu Kajaanin, Sotkamon ja Sonkajärven verkkosivuilla. Kuulutusasiakirjasta löytyy ohjeet muistutuksen tekemistä varten.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun ELY-keskus, ympäristönsuojeluviranomainen, ympäristöasiantuntija Helena Vikstedt, p. 0295 038 443, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Lapin ELY-keskus, kalatalousviranomainen, kalastusbiologi Atte Juutinen, p. 0295 037 002, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Pohjois-Savon ELY-keskus, kalatalousviranomainen, kalastusbiologi Miia Muhonen, p. 0295 029 065, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Kuusilammen avolouhos Terrafamen kaivosalueella. Kuva Helena Vikstedt.
Kuusilammen avolouhos Terrafamen kaivosalueella. Kuva Helena Vikstedt.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kesän 2023 leväseuranta on alkanut (Varsinais-Suomi, Satakunta)1.6.2023 13:54:07 EEST | Tiedote

Tällä viikolla käynnistyi jälleen kesäkuun alusta syyskuun loppuun kestävä valtakunnallinen sinileväseuranta. Seurannan aikana havainnoidaan sinilevien esiintymistä Suomen järvissä ja merialueilla. Tänä kesänä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi ja Satakunta) ELY-keskuksen vakioseuranta koostuu 36 havaintopaikasta, joista 20 sijaitsee merialueella ja 16 sisävesissä. Osa havaintopaikoista on ollut mukana seurannan alusta eli jo vuodesta 1998 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme