Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Tervetuloa tutustumaan Medisiina D -rakennukseen 3.10.2018

Jaa

Turun Kupittaalle keväällä valmistunut moderni monikäyttäjärakennus, Medisiina D, on nyt kokonaisuudessaan valmis. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n rakennuttama rakennus on lääketieteen kehittämisen kohtaamispaikka, joka palvelee Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP), Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun tarpeita. Medialla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan rakennuksen tiloihin, joihin yleisöllä ei ole normaalisti pääsyä.

Medisiina D kokoaa saman alan toimijat yhteisiin tiloihin – vain putkipostin etäisyydelle toisistaan. Tämä mahdollistaa entistä tiiviimmän yhteistyön ja monenlaiset synergiaedut. Tilat on suunniteltu monikäyttöisiksi ja joustaviksi.

Kaikilla kolmella toimijalla on omia tiloja, joiden lisäksi yhteiskäytössä on esimerkiksi info-, ravintola-, opetus- ja kokoustilat sekä osa laboratoriotiloista. Välinehuoltoon liittyvät tilat on keskitetty yhteen yksikköön aikaisemmista 15 toimipisteestä. Yhteiskäyttöisyys pienentää tilan ja resurssien tarvetta sekä tuo kustannussäästöjä. Kaikki käyttäjäryhmät olivat aktiivisesti mukana suunnittelussa, ja jokainen ryhmä toi mukanaan toiveensa erityisvaatimuksista.

Yhtäältä opetus ja työelämä ja toisaalta tutkimus ja kehitys sekä operatiivinen toiminta ovat Medisiina D:ssä jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Rakennuksessa työskentelee päivittäin noin 600 ja opiskelee noin 1 500 henkilöä.

Medisiina D:n ravintola on tulevaisuuden ruokamaailma. Ravintola Flavoriassa Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus ja Sodexo tutkivat yhdessä, millaiset tekijät vaikuttavat ihmisten ruokavalintoihin. Asiakkailla on myös mahdollisuus saada palautetta omasta syömisestään uudenlaisen sovelluksen ja älykkäiden ruokalinjastojen avulla. Tutkimusravintola ja moniaistitila Aistikattila aloittavat toimintansa vuoden vaihteessa.

Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Schauman Arkkitehdit Oy, ja pääurakoitsijana toimi NCC Suomi Oy.

Tervetuloa tutustumaan Medisiina D -rakennukseen:

Aika: keskiviikkona 3.10. klo 9.30–11.30

Paikka: Kokoushuone Reseptori, Medisiina D, 8. krs, Kiinamyllynkatu 10, Turku

 

Ohjelma

Aamiaistarjoilu

Projektin esittely, keskustelua

Paikalla ovat:

dekaani Pentti Huovinen, Turun yliopisto

vastuualuejohtaja, ylilääkäri Antti Hakanen, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

koulutusjohtaja Anne Isotalo, Turun ammattikorkeakoulu

rakennuttamisen johtaja Aki Havia, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

pääsuunnittelija, toimitusjohtaja Janne Helin, Schauman Arkkitehdit Oy

Tutustumiskierros talossa

 

Median edustajat ovat tervetulleita myös Medisiina D -rakennuksen avajaistilaisuuteen 3.10. klo 14 alkaen.

Ilmoittautumiset ja tiedot mahdollisista erityisruokavalioista viimeistään 2.10.2018: anita.rinne@sykoy.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Mauno Sievänen
toimitusjohtaja

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

TYKS / VSSHP: vastuualuejohtaja, ylilääkäri Antti Hakanen, puh. 050 400 8382, antti.hakanen@tyks.fi

Turun yliopisto: dekaani Pentti Huovinen, puh. 040 505 2284, penhuo@utu.fi

Turun ammattikorkeakoulu: koulutusjohtaja Anne Isotalo, puh. 040 355 0443, anne.isotalo@turkuamk.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy: rakennuttamisen johtaja Aki Havia, puh. 040 527 7511, aki.havia@sykoy.fi

Schauman Arkkitehdit Oy: toimitusjohtaja Janne Helin, puh. 0400 639581, janne.helin@schaumanarch.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
PL 310
33101 Tampere

http://www.sykoy.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme alueellisen kasvun mahdollisuuksia yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja elävän kaupungin. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen, yritysten ja palveluntarjoajien käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Yhtiön tasearvo on noin miljardi euroa, ja se koostuu yliopistojen 310 rakennuksesta. Vuoden 2016 liikevaihto oli 147,6 miljoonaa euroa.
www.sykoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n tulos kasvoi maltillisesti22.5.2018 16:43:10 EESTTiedote

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) varsinainen yhtiökokous pidettiin 22.5.2018 Tampereella. Yhtiökokouksessa vahvistettiin vuoden 2017 tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle. Yhtiökokous päätti jakaa omistajille osinkoa 5,90 euroa osakkeelta eli yhteensä 14,9 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 emoyhtiön liikevaihto kasvoi 2,5 miljoonaa euroa edellisvuodesta ja oli 150,1 miljoonaa euroa (147,6 milj. €). Yhtiön liikevaihdon kehitys on ollut maltillista ja ennusteen mukaista ja tilikauden tulos oli 24,7 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 valmistuneet tärkeimmät perusparannus- ja uudisrakennushankkeet olivat Oulun yliopiston hammaslääketieteen Dentopolis-uudisrakennus, Jyväskylän yliopiston päärakennus C:n korjaus sekä Itä-Suomen yliopiston Metria-rakennuksen vanhan osan ja Turun yliopiston Calonia-rakennuksen peruskorjaukset. Rakli ry myönsi SYK:lle Vuoden rakennuttaja 2017 -palkinnon. Myös SYK:n energianhallintatyö sai tunnustusta, kun työ- ja elinkei

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme