Oulun yliopisto

Terveysteknologiaan keskittyvä Tekniikan päivät -tapahtuma Oulussa 24.-25.11.

Jaa

Terveys-teemainen, maksuton ja kaikille avoin Tekniikan Päivät kutsuu Ouluun kuulemaan alan asiantuntijoita sekä kokeilemaan terveysteknologian sovelluksia 24.-25.11.2017.

Tapahtuman biohakkerointi-aiheinen avaus kuullaan itsensä mittaamisen mestari, teknologia-asiantuntija ja biohakkeri Teemu Arinalta perjantaina 24. marraskuuta Kontinkankaan kampuksella. Arina kertoo miten oman terveyden, hyvinvoinnin ja suorituskyvyn optimointi teknologian avulla tulee mullistamaan terveydenhuollon.

Perjantain ohjelma jatkuu yksilölliseen terveyteen, tekoälyyn ja tulevaisuuden terveydenhoidon mahdollisuuksiin liittyvillä asiantuntijapuheenvuoroilla. Päivän aikana kuullaan Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun tutkijoiden puheenvuoroja mm. 3D tulostukseen ja painettavaan teknologiaan liittyen.

Yritysten kuulumisia perjantain tapahtumassa tarjoilevat mm. Ouluun viime keväänä toimipisteen perustanut, uuden ajan työterveyshoitoa tarjoava Heltti, sekä Oulun yliopiston tutkimuksessa juuret omaava, kattavia verianalyysejä ennakoivan terveydenhuollon tarpeisiin toteuttava Nightingale Health. Lisäksi tapahtuman yrityspisteillä pääsee kokeilemaan ajankohtaisia terveysteknologiatuotteita.

Perjantain 24.11. ohjelma Kontinkankaan kampuksella on suunnattu erityisesti tutkijoille ja yrityksille, mutta avoin kaikille kiinnostuneille. Perjantain tapahtumaan on ilmoittauduttava etukäteen, 15.11. mennessä.

Tekniikan päivät jatkuvat lauantaina 25.11. avoimella yleisötapahtumalla kauppakeskus Valkeassa. Terveystoriksi kutsuttu tapahtuma on suunnattu perheille ja kaikille terveysteknologiasta, terveydestä ja terveyteen liittyvistä tiedoista kiinnostuneille.

Kauppakeskuksen 4. kerroksessa on asiantuntijaluentoja liittyen terveysalan trendeihin, terveyden mittaamiseen ja tulevaisuuden teknologioihin. Yhtenä luennon aiheena on Kanta.fi -palvelu, johon jokaisen terveystiedot nykyään menevät. Asiantuntijaluennot päättää Juuso Pekkisen vetämä paneelikeskustelu otsikolla Mitä tietoja minusta kerätään ja mihin niitä hyödynnetään?

Kauppakeskus täyttyy terveysalan yritysten toiminnallisista pisteistä ja kesäkadulla voi nähdä yritysten esitysten lisäksi elvytysnäytöksiä. Lisäksi kävijöille on tarjolla kehonkoostumusmittauksia ja pienille kävijöille nallesairaala. Nallesairaala on lapsille mukava tapa tulla tutustumaan lääkärin vastaanottoon oman pehmolelunsa kanssa. Terveystoriin osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista.

Lisätietoa tapahtumasta osoitteessa http://tekniikanpaivat.fi/oulu/

Tekniikan päivät -tapahtuman järjestäjinä Oulussa toimivat Oulun innovaatioallianssin OuluHealth-ekosysteemi, Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu yhteistyössä Tekniikan Akatemia TAF:n kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

markkinointisuunnittelija Raisa Juntunen, Oulun yliopisto
viestintäasiantuntija Kukka Haapaniemi, Oulun yliopisto

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Seksuaalinen häirintä yleistä alakouluikäisten kesken10.2.2018 02:02Tiedote

Lasten välinen seksuaalinen häirintä on yleistä. Se voi olla näkyvää, mutta myös hienovaraista ja sitä voi esiintyä sekä tyttöjen ja poikien keskinäisissä että sukupuolten välisissä suhteissa. Häirintä kietoutuu usein kaveruuteen, seurustelunomaisiin suhteisiin tai tyttönä tai poikana olemisen paineisiin. Lasten vertaissuhteissa tapahtuvaa häirintää ei ole helppo tunnistaa, sillä se on usein voimallinen sekoitus jännitystä ja jäynää tai hauskuutta ja harmia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme