TIEDOTE: Hannu Pöppösen Muurinmurtajat avaa luovien alojen markkinoiden nykytilaa Kiinassa

Jaa

Designalan vierailevana professorina Kiinassa pitkään työskennellyt kulttuuritoimittaja Hannu Pöppönen valaisee Muurinmurtajat. Miten menestyä luovilla aloilla Kiinassa -kirjassaan maan luovien alojen markkinoiden nykytilannetta. Kiinan merkitys markkinoilla on kasvanut nopeasti viime vuosina. Miten suomalaisten muusikoiden, muotoilijoiden, arkkitehtien ja muiden luovien alojen tekijöiden olisi mahdollista päästä mukaan?

kansi: Hannu Pöppönen, Muurinmurtajat (Avain)
kansi: Hannu Pöppönen, Muurinmurtajat (Avain)

“Halusin kirjoittaa kirjan, joka palvelisi niitä suomalaisia luovien alojen tekijöitä, jotka haluaisivat toimia Kiinassa. Mitkä ovat suurimmat haasteet ja millaiset ovat mahdollisuudet menestyä Kiinassa? Onko Kiina niin mahdottoman vaikea markkina, kuten usein kuvaillaan”, kertoo Hannu Pöppönen kirjansa esipuheessa. 

Vastauksia pohdintaan antavat Kiinassa menestyneet suomalaiset taiteilijat. Omat tarinansa kertovat muun muassa Iron Sky -elokuvista tunnettu elokuvaohjaaja Timo Vuorensola, muotoilijat Tapio Anttila ja Jonas Hakaniemi, Huaweilla työskentelevä teollinen muotoilija Juha Kosonen sekä kirjailija-kuvittaja ja koodauslähettiläs Linda Liukas.  

“Tässä kirjassa halusin antaa äänen laajalti luovien alojen tekijöille, joilla on Kiinasta äskettäistä kokemusta. He kertovat kirjassa samaistuttavasti kokemuksiaan Kiinassa toimimisesta, sen mahdollisuuksista ja haasteista. Heidän kertomustensa kautta lukijalle piirtyy kuva siitä, millaista Kiinassa on toimia ja mitkä ovat siellä toimimisen reunaehdot.”

Uratarinoiden lisäksi kirjassa tehdään tutuksi Suomessa vähän tunnettua kiinalaista nykykulttuuria sekä avataan luovien alojen ja kulttuurin kentän nykytilannetta Kiinassa.   

Hannu Pöppönen on kulttuuritoimittaja ja tietokirjailija, joka on työskennellyt designalan vierailevana professorina Kiinassa Guangdong University of Technologyn School of Art and Designissa vuodesta 2015.  

teos: Muurinmurtajat. Miten menestyä luovilla aloilla Kiinassa
kirjoittaja: Hannu Pöppönen
ISBN: 9789523042315
sivuja: 302
kustantaja: Avain
ilmestymispäivä: 13.1.2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, puh. 040 755 3319, vilja.kujanpaa@avain.net

arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

kansi: Hannu Pöppönen, Muurinmurtajat (Avain)
kansi: Hannu Pöppönen, Muurinmurtajat (Avain)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme