Tammi

Tiedote: Kassu Halosen elämäkerta avaa säveltäjän juhlavuoden tammikuussa 2023

Jaa
”Musiikki on merkityksetöntä melua, ellei se tavoita vastaanottavaista mieltä” - Kassu Halonen

Suosikkiartistien taustavaikuttaja avaa uskomatonta elämäänsä suomalaisessa musiikkibisneksessä Tommi Saarelan kirjoittamassa teoksessa ”Maailma on kaunis” (Tammi). Kirja ilmestyy tammikuussa 2023, jolloin Halonen täyttää 70 vuotta.

Kalervo ”Kassu” Halosta on luonnehdittu Suomen menestyneimmäksi kevyen musiikin säveltäjäksi ja tuottajaksi. Halosen elämäkerta käsittelee monikasvoisen taiteilijan mittavaa roolia suomalaisen kevyen ja raskaammankin musiikin eri vuosikymmenillä.

Surun pyyhit silmistäni, Rentun ruusu ja Sydämeeni joulun teen ovat esimerkkejä koko kansan megahiteistä, joiden sävelet on piirretty Kassu Halosen kynällä. Halonen puhuu nyt ensi kertaa myös elämänsä kipeistä hetkistä, kuten isän menettämisestä vain seitsemänvuotiaana sekä menestysvuosien kovasta hinnasta: avioliittonsa pirstoutumisesta esikoistyttären syntyessä ja maan menestyneimmän levy-yhtiön ajautumisesta konkurssiin.

Kirjassa ääneen pääsee myös Halosen lähipiiri, joka välittää lukijalle aidon kuvan musiikkivaikuttajan elämästä julkisuuden valokeilan takana – isänä, puolisona sekä intohimoisena kokkina ja golfaajana.

”Kassu Halonen on paitsi musiikillinen monilahjakkuus myös loistava tarinankertoja, jonka elämäkerta on hersyvä seikkailukertomus suomalaisen musiikin vuosikymmenistä. Henkilökavalkadi on legendaarinen, kirjan sivuilla tapaamme mm. Toivo Kärjen, Irwinin, Kirkan ja monet muut”, Tammen tietokirjallisuuden kustantaja Kati Lampela toteaa.

”Suomalaisen kevyen musiikin kultasormen keräämä platinalevyjen pino puhuu puolestaan – mies Kainuun metsistä tuli, näki ja voitti. Kassun muistojen kyytiin hyppääminen tarkoitti kirjailijalle poikkeuksellisen railakasta ja riemukasta reissua. Ja mikä parasta, pian lukijat pääsevät samalle, ainutkertaiselle aikamatkalle”, elämäkerran kirjoittanut Tommi Saarela kuvailee.

Kassu Halosen juhlavuoden konserttikiertue alkaa Hyvinkäältä tammikuussa, lisätietoja konserteista ja lippumyynti: https://www.lippu.fi/event/maailma-on-kaunis-kassu-halonen-70-v-juhlakonsertti-hyvinkaeaesali-15324184/

Pitkän linjan kulttuuritoimittaja Tommi Saarela tunnetaan musiikkialan merkkihenkilöistä kirjoittamistaan kiitetyistä elämäkerroista. Saarelan Pave Maijanen – Elämän nälkä oli vuoden 2021 suuria arvostelu- ja myyntimenestyksiä.

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Tammi, viestintäpäällikkö Ina Westman, ina.westman(at)wsoy.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Ukrainalainen lastenkirja Ilmahälytysten lapset kuvaa lasten kokemusta sodasta21.2.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Ukrainalaisen Larysa Denysenkon toinen suomennettu lastenkirja Ilmahälytysten lapset on syntynyt Kiovassa ilmahälytysten soidessa. Se näyttää, millaista on elää lapsena sodan keskellä, mutta myös sen, miten ihmisten keskinäinen tuki ja yhteys pitävät toivoa yllä. Teoksen ilmestyessä 24.2. Ukrainan sodan alkamisesta tulee täyteen vuosi. Keväällä 2022 Tammi julkaisi Denysenkon kirjan Maja ja ystävät Ukrainan lasten auttamiseksi. Myös uuden kirjan tuotto ohjataan Suomen Unicefin kautta lyhentämättömänä ukrainalaislasten hyväksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme