Tammi

Tiedote: Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-trilogialle poikkeuksellinen vastaanotto – oikeudet myyty jo useisiin maihin

Jaa

Kirjailija Timo Parvelan ja kuvittaja Pasi Pitkäsen lastenromaanisarja Varjot herättää kansainvälisesti poikkeuksellisen suurta kiinnostusta. Trilogia on myyty kustantajien välisen tarjouskilpailun tai korkean ennakkotarjouksen (pre-empt) jälkeen jo Saksaan, Hollantiin, Tanskaan, Venäjälle ja Viroon. Sarjan ensimmäinen osa Varjot 1. Helähdys julkaistiin Suomessa syyskuussa.

Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-sarjan avausosa julkaistiin Suomessa syyskuussa. Kuva: Jari Kivelä
Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-sarjan avausosa julkaistiin Suomessa syyskuussa. Kuva: Jari Kivelä

”Minuun tekee suuren vaikutuksen se, miten Timo Parvela yhdistää tässä sarjassa tarustoa ja klassisia kirjallisia aiheita täysin moderniin tarinaan ja tässä hetkessä kiinni oleviin ilmiöihin. Pasi Pitkäsen kuvitukset ovat samaan aikaan kauniita ja karmivia. Tällaisten teosten takia tunnen ylpeyttä siitä, että työskentelen lastenkirjallisuuden kustantajana”, kuvailee saksalaisen Ars Editionin kustantaja Katharina Braun.

Saksan lisäksi Varjot-trilogian oikeudet on myyty jo Tanskaan, Hollantiin, Venäjälle ja Viroon. Sarjan ensimmäinen osa Varjot 1. Helähdys on trillerimäinen seikkailu kohti pohjoista Aurorian valtakuntaa, missä joulun myytti paljastuu aivan uudessa valossa.

Teosten oikeuksien myynnistä vastaa kirjallisuusagentuuri Bonnier Rights. Poikkeuksellisen suuresta kiinnostuksesta trilogiaa kohtaan kertoo ulkomaisten kustantajien tahto varmistaa oikeuksien saaminen tekemällä korkeita pre-emptive-tarjouksia, joilla kustantajat voivat välttää trilogian päätymisen kilpailijoilleen. Lisäksi usean kustantajan välisiä tarjouskilpailuja on käyty muun muassa Venäjällä ja Virossa.

”Omalla urallani nämä pre-emptive-tarjoukset ovat täysin poikkeuksellisia. Kirjojani on myyty Suomessa ja ulkomailla jo yli 6 miljoonaa kappaletta, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun kiinnostus yltyy jo ennakkoon näin uskomattoman korkeaksi”, sanoo Timo Parvela.

”Kuvittajan työn parasta antia on päästä suunnittelemaan mielikuvitusmaailma puhtaalta pöydältä valmiiksi kokonaisuudeksi, ja Timon kanssa olemme rohkeasti lähteneet toteuttamaan eeppisiä, jopa elokuvamaisia tarinamaailmoja – se on todella inspiroivaa! Varjojen visuaalinen ilme löysi muotonsa yhteisten ideointisessioiden, joulumyyttien tutkimuksen ja vapaan luonnostelun lopputuloksena”, sanoo Pasi Pitkänen.

”Parvelan ja Pitkäsen teoksia olemme myyneet maailmalle menestyksekkäästi aiemminkin, mutta korkeat ennakko-ostotarjoukset kolmelta eri kielialueelta heti alkuun kertovat kiinnostuksen olevan nyt uudella tasolla.Tämä on erinomainen alku sarjalle”, toteaa Bonnier Rightsin Terhi Isomäki-Blaxall.

Timo Parvela kuuluu maamme palkituimpiin ja luetuimpiin kirjailijoihin. Hän on kirjoittanut yli 100 teosta lapsille, nuorille ja aikuisille sekä lisäksi tv-käsikirjoituksia, näytelmiä ja sanoituksia. Parvelan teoksia on myyty Suomessa ja ulkomailla yhteensä jo yli 6 miljoonaa kappaletta.

Pasi Pitkänen on Suomessa ja Japanissa asuva kirjailija, kuvittaja ja graafikko. Hän on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi Aalto-yliopistosta. Pitkänen kuvittaa myös Timo Parvelan Pate-kirjasarjaa. Kepler62-avaruusseikkailusarjassa Parvela ja Pitkänen ovat tekijöinä yhdessä Bjørn Sortlandin kanssa.

Timo Parvela ja Pasi Pitkänen ovat Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaina teoksella Kepler62 Terra: Kloonit (WSOY). Kepler62-sarja on myyty jo 20:lle kielelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt:

Jaakko Mikkola
Brand Manager, viestintä
p. 044 5844 655
jaakko.mikkola@wsoy.fi

Arvostelukappalepyynnöt:

tiedotus@tammi.fi

Kuvat

Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-sarjan avausosa julkaistiin Suomessa syyskuussa. Kuva: Jari Kivelä
Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-sarjan avausosa julkaistiin Suomessa syyskuussa. Kuva: Jari Kivelä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tammen kevään 2022 kirjat on julkistettu16.11.2021 12:00:00 EET | Tiedote

Tammen keväässä Mikko Leppilampi pohtii avoimesti valintojaan vaiherikkaassa elämässään, R. M. Rosenberg kuljettaa Hakoisten Anna -romaanissa lukijansa 1700-luvulle ja keskelle erästä rakkaustarinaa, maineikkaan National Geographicin kirjojen julkaiseminen Suomessa alkaa monipuolisilla lasten tieto- ja kaunokirjoilla, ja Keltaisessa kirjastossa ilmestyy huhtikuussa tuoreen kirjallisuuden nobelistin Abdulrazak Gurnahin romaani Loppuelämät.

Tammi alkaa kustantaa arvostettuja National Geographic -kirjoja Suomessa15.11.2021 11:00:00 EET | Tiedote

Tammi alkaa julkaista yhden maailman tunnetuimman brändin, National Geographicin, kirjoja. Vuodesta 1888 lähtien vaikuttaneen National Geographicin ydintehtävä on ollut maailman ja sen ilmiöiden tuntemuksen edistäminen sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen tuleville sukupolville. Tätä työtä on tehty parhaiden asiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa. Tammen kustannuslistalta julkaistavat kirjat on suunnattu kaikenikäisille tiedonhaluisille lukijoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme