Tammi

Tiedote: Yhteiskunnallisesti vaikuttava hattutemppu: Timo Parvelalle Pro Finlandia -mitali

Jaa

Kirjailija Timo Parvelalle on myönnetty Pro Finlandia -mitali, joka on korkein Suomen presidentin myöntämä tunnustus taiteilijoille. Parvela on onnistunut tekemään harvinaisen hattutempun kirjallisuudessa. Aiemmin myönnettyjen Finlandia-palkinnon (2006) ja Suomi-palkinnon (2014) täydentää nyt Pro Finlandia -mitali.

Tänä vuonna 30-vuotista uraansa juhliva Parvela on aikamme tärkeimpiä taidekentän uudistajia ja lasten oikeuksien puolestapuhujia. Kirjailijana Parvela naurattaa, koskettaa ja saa ajattelemaan niin lapset kuin aikuisetkin. Hän nostaa teoksissaan tärkeitä yhteiskunnallisia ja ajankohtaisia teemoja loistavan tarinankerronnan, huumorin ja mielikuvituksen keinoin.

Vuonna 2016 Parvela nimitettiin UNICEFin YK:n Lapsen oikeuksien vaikuttajaksi. Tänä syksynä Parvela tutustui Unicefin toimintaan Sierra Leonessa. Matka herätti paljon ajatuksia ja myös uusia näkökulmia siihen, kuinka kirjat voivat muuttaa maailmaa parempaan suuntaan. Lasten lukutaito on kehityksen perusta kaikkialla maailmassa.

”Parvela uskaltaa lastenkirjoissaan myös kritisoida lapsille merkityksellisiä yhteiskunnallisia ilmiöitä. Hänen kirjojensa lapset osallistuvat ympäristönsä kehittämiseen. Näin Parvela käyttää asemaansa arvostettuna kirjailijana tärkeiksi tietämiensä asioiden esiin nostamiseen.” (Suomen UNICEFin hallitus 2016)

Haastattelupyynnöt:
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen, reetta.miettinen(at)wsoy.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Jari Riihimäki
Kuva: Jari Riihimäki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme