Keski-Suomen ELY-keskus

Tienvarsilta poistetaan puuta tänäkin vuonna

Jaa

Keski-Suomessa on jo useana vuonna toteutettu ELY-keskuksen toimesta tienvarsien puunpoistoa, minkä tarkoituksena on parantaa turvallisuutta sekä nopeuttaa tien kuivumista sateiden jälkeen. Tänä vuonna puustoa poistetaan 105 kilometrin matkalta.

Kaksi kohdetta on jo käynnistynyt (Mt 760 Pihtiputaan ja maakunnan rajan välillä 18,9 km matkalta ja Mt 6375 Vehniä-Laukaa 11,7 km), koska näihin kohteisiin sisältyy myös kevään päällystystöitä.

Muut kohteet käynnistyvät loppukesän ja syksyn aikana. Ne sijoittuvat pääasiassa pienemmille valtion teille, mutta joukossa on myös 4,5 kilometriä ysitietä Jämsän eteläpuolella. Tarkemmin kohteet löytyvät tiedotteen mukana olevasta karttaliitteestä.

– Näkymän ja sitä kautta turvallisuuden paranemisen lisäksi puunpoistosta on hyötyä myös tiestölle, kun asfaltti pääsee kuivumaan nopeammin varjoisuuden vähentyessä. Näin seisova kosteus ei pääse aiheuttamaan samassa määrin vaurioita tien pintaan, kiinteistöpäällikkö Markku Karvonen ELY-keskuksesta kertoo.

Työstä aiheutuu vain vähäistä haittaa liikenteelle, mutta työkoneiden läheisyydessä on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kiinteistöpäällikkö
Markku Karvonen
p. 0295 024 687

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen5.7.2022 09:24:45 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 17 hankkeelle, joilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 232 000 euroa. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 2 483 ja 39 250 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme