Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tietoa Malmin sairaalan rakennuksen 2 palveluista korjausten alkaessa

Jaa

Malmin sairaalan rakennuksessa 2 (Talvelantie 6) alkaa 15.10. alkaen korjaustöitä, jotka vaikuttavat sairaalan palveluihin. Päivystys toimii normaalisti. Päivystyksen potilaat otetaan vastaan koko ajan Malmin sairaalassa.

Malmin sairaala rakennus 2 marraskuussa 2014. Kuva: Mikael LIndén.
Malmin sairaala rakennus 2 marraskuussa 2014. Kuva: Mikael LIndén.

Päivystys
Päivystys toimii normaalisti. Päivystyksen potilaat otetaan vastaan koko ajan Malmin sairaalassa.

Päivystyspoliklinikka palvelee kiireellistä apua tarvitsevia potilaita terveysaseman ollessa kiinni. Malmin päivystyspoliklinikka palvelee ensisijaisesti yli 16-vuotiaita itäisen, kaakkoisen, koillisen ja pohjoisen Helsingin asukkaita. Kiireellisessä tilanteessa hoitoa annetaan asuinpaikasta riippumatta.

Laboratorio
Laboratorio palvelee maanantaista 14.10.2019 alkaen sairaalan sisääntulokerroksen B-siivessä entisissä sisätautipoliklinikan tiloissa. Muuttoaikana 11.10.–16.10. syntyviä mahdollisia jonoja voi välttää hakeutumalla näytteenottoon HUSLABin muihin toimipisteisiin. Lähetteet ovat voimassa kaikissa HUSLABin toimipisteissä. Laboratorio on avoinna muuton ja väistöajan kuten tavallisesti eli vuoronumerolla ma–pe klo 8.00–14.45 ja ajanvarauksella ma–pe klo 7.00– 14.45.

Röntgen
Röntgenissä tehdään perusröntgentutkimuksia vain sairaalan omille potilaille sekä päivystyspotilaille, joilla on lähete luuston perusröntgentutkimukseen murtumaepäilyn vuoksi. Muut potilaat ohjataan perusröntgentutkimuksiin toisiin HUS Kuvantamisen toimipisteisiin.

Ajanvarauksella tehtävät tutkimukset on siirretty pääosin muualla tehtäväksi. Ultraäänitutkimuksia ja tietokonetomografioita tehdään edelleen Malmilla. Potilaat saavat tiedon tutkimuspaikasta ajanvarauskirjeissä tai ajanvarauksen yhteydessä.

Sisätaudit
Malmin sisätautien poliklinikka toimii lokakuusta 2019 lähtien Herttoniemessä osoitteessa Siilikuja 1 (Herttoniemen entinen terveysasema). 

Apuvälinepalvelu
Malmin apuvälinepalvelu muuttaa Laakson sairaalaan 1.11.2019. Jatkossa Helsingin apuvälinepalvelut löytyvät Laakson sairaalan toimipisteestä, joka on avoinna arkipäivinä klo 8–16 ja ke klo 8–18.

Apuvälineiden lainaus ja ortroosipoliklinikka
· Lääkärinkatu 8 S, rakennus 4, 1. kerros
· Puhelinpalvelu 09 310 47589, ma–pe klo 9–15

Apuvälineiden palautus ja huolto
· Lääkärinkatu 8 V, rakennus 4, pohjakerros
· Puhelinpalvelu 09 310 46 837, ma–pe klo 9–12

Sairaalan sisäänkäynnit säilyvät ennallaan. Korjaustyöt tehdään rakennuksen sisällä työmaa-alueeksi rajattu alue kerrallaan. Tästä syystä ne eivät vaikuta pysäköintipaikkoihin ja kulkureitteihin sairaalan ulkopuolella.

Lattioiden kuivatus ja korjaus alkamassa

Malmin sairaalan rakennuksen 2 lattioiden betonilaatoissa havaittiin kosteutta vuonna 2016. Koekorjausten ja koekuivatusten valmistuttua sairaalarakennuksen korjaustyöt alkavat 15.10.2019.

Rakennuksen korjauksista vastaa Helsingin kaupunki. Kaikilla alueilla, joissa betonin kosteus on liian suuri, lattia kuivataan ja lattiamateriaali vaihdetaan. Materiaalien ominaisuuksien vertailu ja materiaalivalinta ovat käynnissä.

Koekuivatusten ja -korjausten perusteella yhden kerroksen betonilattioiden kuivatukseen voi mennä pisimmällään vuosi. Lattian pintamateriaalin valinnalla voidaan vaikuttaa kuivatusajan pituuteen.

Tehtyjen sisäilmatutkimusten perusteella muovimaton alta mitatulla kosteudella ei ole todettu olevan vaikutusta sairaalan sisäilmaan. Betonilaattojen kosteus on heikentänyt lattiamattojen kiinnittymistä alustaan.

Malmin sairaalan rakennus 2 valmistui vuonna 2014. Pääurakoitsijana toimi YIT Rakennus Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala, rakennuttaminen
yksikön päällikkö Kalevi Hinkkanen
puh. 09 310 43867, kalevi.hinkkanen@hel.fi

HUS Tilakeskus
kiinteistöpäällikkö Eero Rahikka
puh. 050 427 3534, eero.rahikka@hus.fi

Kuvat

Malmin sairaala rakennus 2 marraskuussa 2014. Kuva: Mikael LIndén.
Malmin sairaala rakennus 2 marraskuussa 2014. Kuva: Mikael LIndén.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uimavesien bakteeripitoisuudet paikoitellen koholla – sinilevät vähentyneet merialueilla3.7.2020 14:32:28 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin pieniltä uimarannoilta sekä saarten uimarannoilta. Viime aikojen runsaat sateet ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maanpinnalta uimaveteen. Tämä on todennäköinen syy siihen, että Suomenlinnan ja Uunisaaren rannoilla bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Helsinki selvittää Eteläsataman lahden alueen maankäytön kehittämisen edellytyksiä1.7.2020 12:18:56 EESTTiedote

Eteläsataman lahti on yksi Helsingin keskeisimmistä historiallisista ranta-alueista ja on osa merellisen Helsingin kansallismaisemaa. Alueen jatkosuunnittelun tueksi on valmistunut kaksi Helsingin kaupungin tilaamaa konsulttiselvitystä. Ne ovat LOCI maisema-arkkitehdit Oy:n ja JKMM arkkitehdit Oy:n laatima ”Eteläsataman lahden maisemallinen tilavaraus- ja periaatesuunnitelma” sekä Ramboll Finland Oy:n laatima ”Eteläsataman lahden alustava teknisten tilavarausten ja toteuttamistavan periaatesuunnitelma”.

Itä-Helsingin keskustan uudet tuulet – arkkitehtuurikilpailun ehdotukset kommentoitavana30.6.2020 12:00:00 EESTTiedote

Helsingin kaupungin järjestämä kansainvälisen Itä-Helsingin keskusta -ideakilpailun toisen vaiheen kilpailutyöt ovat valmiit. Töitä voi kommentoida verkossa elokuun puoliväliin asti. Kilpailun tuomaristo ottaa kommentit huomioon osana päätöstään ja kilpailu ratkeaa syksyllä. Kilpailun jälkeen Itäkeskuksen ja sen lähiympäristön alueelle laaditaan kehittämisperiaatteet, joissa kilpailun lopputulos huomioidaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme