Tammi

Timo Parvela ja UNICEF julkaisevat yhdessä Maukan ja Väykän joulukalenterin

Jaa

Joulukalenterin tarinoissa seikkailevat Parvelan lastenkirjoista tutut päähenkilöt Maukka-kissa ja Väykkä-koira. Parvela on lukenut Maukka ja Väykkä -joulukalenterin sadut itse äänikirjaksi ja jaksoja julkaistaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa joka päivä jouluaattoon saakka.

Suomen UNICEF ja kirjailija Timo Parvela ilahduttivat koronakevään aikana lapsia Parvelan itse videoille lukemilla tarinoilla. Muun muassa Ella ja kaverit- sekä Maukka ja Väykkä -kirjojen tarinoista ammentaneet videot saavuttivat hetkessä valtaisan suosion.

Suositut satuhetket jatkuvat nyt! Joulukuun jokaisena päivänä, jouluaattoon asti, UNICEFin sosiaalisen median kanaviin ja verkkosivuille ilmestyy uusi Timo Parvelan lukema satuäänite. Maukka ja Väykkä -joulukalenteri pohjautuu vuonna 2007 alkaneeseen Parvelan lastenkirjasarjaan.

”Korona-aika on varmasti herättänyt lapsissa paljon kysymyksiä. Tarinoiden kertominen on ikiaikainen tapa etsiä vastauksia ja kerääntyä turvallisesti yhteen silloin kun vastaukset ovat hukassa. Toivon Maukan ja Väykän joulutarinan tuovan perheille yhdessäolon iloa, joulun odotusta ja vähän jännitystäkin”, Timo Parvela sanoo.

UNICEF myönsi Timo Parvelalle Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksen vuonna 2016. Kirjailija ja lastenjärjestö tahtovat tehdä lasten ja perheiden joulun odotuksesta turvallista ja hauskaa.

Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola iloitsee yhteistyöstä ja muistuttaa, kuinka suuri merkitys lukutaidolla on maailman lapsille. Myös vauraissa maissa, kuten Suomessa, nimenomaan lukutaito 15-vuotiaana ennustaa selvimmin pärjäämistä aikuisiällä.

”Lukutaito on kaiken kehityksen perusta. Tiedämme, että parhaiten ja huonoiten pärjäävien oppilaiden lukutaidossa on suuri ero Suomessakin ja haluamme kannustaa kaikkia lapsia ja nuoria kirjallisuuden pariin. On hienoa, että Timo Parvela tekee työtä lukemisen edistämiseksi kanssamme”, Marja-Riitta Ketola sanoo.

Tutustu Timo Parvelan kevään satuhetkiin ja seuraa joulukalenterin tarinoita UNICEFin kotisivuilla: https://www.unicef.fi/joulukalenteri ja Facebookissa: https://www.facebook.com/UNICEFFinland/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaakko Mikkola
Viestintäpäällikkö, Tammi
Werner Söderström Osakeyhtiö
puh. 044 5844 655
jaakko.mikkola@wsoy.fi

Laura Seppälä
Viestintäpäällikkö, Suomen UNICEF
puh. 050 3311886
laura.seppala@unicef.fi

Kuvat

Kannen kuva: Virpi Talvitie. Graafinen suunnittelu: Laura Lyytinen.
Kannen kuva: Virpi Talvitie. Graafinen suunnittelu: Laura Lyytinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tammen kevään 2021 kirjat on julkistettu16.11.2020 14:06:17 EETTiedote

Tammen keväässä on luvassa vahvoja kotimaisia tekijöitä, ajankohtaista tietokirjallisuutta ja runsas kattaus lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Saara Turunen vakiinnuttaa asemansa kotimaisen kirjallisuuden terävimmässä kärjessä kolmannella romaanillaan. Stella Harasek kirjoittaa esikoisromaanissaan mahdottomasta rakkaudesta. Tietokirjoissa julkaistaan koskettava elämäkerta muusikko Pave Maijasesta. Emeritusprofessori Markku Henrikssonin Tähtilipun maa kokoaa Yhdysvaltain historian yksiin kansiin. Suosikkitubettajat Elina ja Sofia kehottavat kirjassaan Rohkeasti sinä! kaikkia lapsia olemaan rohkeasti sellaisia kuin ovat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme