Tomi Kontion Kansallispuistojen kutsu on Vuoden matkakirja 2020

Jaa

Tomi Kontion Kansallispuistojen kutsu on Vuoden matkakirja 2020. Palkittu teos on kirja kaikille luonnossa liikkuville. Se tarjoaa vinkkejä patikointireissuille, henkeäsalpaavia maisemia ja hymyn huulille tuovaa tarinointia eräreissuilta.

kansi: Tomi Kontio, Kansallispuistojen kutsu
kansi: Tomi Kontio, Kansallispuistojen kutsu

Kontio on kaupunkilaismies, josta sukeutui harrastajaretkeilijä. Hän kertoo puistojen reiteistä ja näkymistä, mutta osa teksteistä kuvaa Kontion elämää, sanailua perheen kanssa ja paikallis­historiaa. Joskus nämä osiot ovat arkisia, parhaimmillaan koskettavia ja oivalluksia herättäviä. Kirjailijan ottamat hyvät kuvat sekä isän ja pojan yhteisyyden tuntu ilahduttavat. Inspiroiva teos”, kiittää Mondo-lehden palkintoraati Kansallispuistojen kutsu -teosta.

Kansallispuistojen kutsu syntyi kirjailijan kiinnostuksesta kansallispuistoja kohtaan sekä isän ja pojan yhteisestä harrastuksesta.

“Pohdin asiaa tovin. Lopulta aloin lämmetä idealle. Olin kuitenkin hieman epävarma. Hyviä kansallispuistokirjoja ja retkeilyoppaita on melko paljon. Kun tuskailin asiasta kirjailijakollegalleni Laura Lindstedtille, hän kuittasi asian suurin piirtein näin: ”Sinähän olet runoilija. Jo se takaa, että kirjasta tulee omanlaisensa”, Kontio perustelee kirjaideaa teoksensa esipuheessa.

Mondo on jo 18 vuoden ajan palkinnut Suomessa ilmestyvistä matkakirjoista parhaan. Toimituksen raati valitsee voittajan vuoden aikana tietoonsa tulleista, matkailuun liittyvistä kirjoista.

Tomi Kontio (s. 1966) on arvostettu runoilija ja kirjailija. Avain on julkaissut aikaisemmin Kontion ja Markku Kaskelan yhdessä kirjoittamat teokset Puhuvan talon tarinoita: Nella città eterna (2015), Minun Italiani: Saapasmaan suomalaistarinat (2017) ja Vaelluksia Italiassa (2019). Vaelluksia Italiaan on Vuoden matkakirja 2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Avain, viestintäjohtaja Vilja Perttola, vilja.perttola@avain.net, puh. 040 755 3319
arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

kansi: Tomi Kontio, Kansallispuistojen kutsu
kansi: Tomi Kontio, Kansallispuistojen kutsu
Lataa
Tomi Kontio. Kuva: Tomi Kontio
Tomi Kontio. Kuva: Tomi Kontio
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on kotimaiseen laatukirjallisuuteen keskittynyt kirjakustantamo. Kustantamo on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä. Avain kustantaa aktiivisesti selkokielistä kirjallisuutta ja se palkittiin syksyllä 2017 Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä. Avain kustantaa kirjoja myös tilaustöinä yrityksille ja muille yhteisöille. Kirjastopalvelu on osa Booky Groupia, johon kuuluvat myös Booky.fi Oy, Ostinato Oy ja Porvoon Kirjakeskus Oy.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Syksyn kirjoissa yhteiskunnallisia teemoja ja puhuttelevaa kulttuuria30.3.2021 15:14:58 EEST | Tiedote

Avaimen syksyn 2021 runsas kustannusohjelma sisältää kirjoja kaikenikäisille lukijoille. Kirjat kuljettavat lukijat muun muassa patikoimaan Sveitsin Alpeille, valloittamaan Kiinan luovien alojen markkinoita ja pohtimaan kotiseutuvierautta sekä suvaitsevaisuuden monia ulottuvuuksia. Nuoremmille lukijoille on tarjolla muun muassa runomittaisia seikkailuja Juha Siron lastenromaanissa sekä ympäristönsuojelua hauskojen Kosan ja Mukan matkassa. Laajan selkokirjakattauksen kruunaa Elina Karjalaisen Uppo-Nalle, jonka on selkomukauttanut Silja Vuorikuru.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme