DNA Oyj

Top 5 -tilasto paljastaa: Tällaisia älykodin laitteita suomalaiset nyt haluavat – trendi osoittaa tarpeen kodin 5G-nopeuksille

Jaa

Suomalaiset ovat yhä kiinnostuneempia tuomaan erilaisia älylaitteita osaksi arkeaan. DNA:n myyntitilastot osoittavat, että aiemmin luksuksenakin pidetyt laitteet yleistyvät jo nopeasti suomalaiskodeissa eikä älykoti ole enää vaan teknologiaharrastajien yksinoikeus.

Kodin älylaitteista DNA TV Hubi on DNA:lla myydyin.
Kodin älylaitteista DNA TV Hubi on DNA:lla myydyin.

Viime vuoden helmi-kesäkuun lukuihin verrattuna eniten kasvua on älyvalaisimissa, sillä niitä on ostettu lähes 50 % enemmän kuin verrokkiaikana. Robotti-imurit otettiin DNA:lla myyntiin tänä vuonna, ja kiinnostus niihin on ollut alusta asti selvää.

”Älyvalojen menekki on kasvanut Suomen markkinassa voimakkaasti. Robotti-imurien määrän kasvu suomalaiskodeissa on jo nyt todella voimakasta ja sen taustalla arvioidaan olevan ihmisten halu helpottaa omaa arkeaan, kun imuroinnista ei tarvitse huolehtia.  Kaikki trendit näyttävät niiden suhteen kiihtyvissä määrin ylöspäin, ja arvioin niiden olevan loppuvuoden aikana kehittyvin tuoteryhmä”, DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen kertoo.

Myös kiinnostus älykaiuttimia kohtaan on lisääntynyt. Niiden yleistymistä kuitenkin hidastaa vielä toistaiseksi suomen kielen puuttuminen ohjauskielenä. Väisänen kuitenkin uskoo myynnin kiihtyvän suomen kielen tuen myötä.

Moni älykodin rakentaja törmää samaan asiaan – trendi paljastaa miksi 5G:tä tarvitaan

Lisääntyvät älylaitteet tuovat suomalaiset kotitaloudet väistämättä sen tilanteen eteen, että tarvitaan yhä nopeampia nettiyhteyksiä. Väisänen uskoo, että tämä tulee monelle olemaan konkreettinen todiste 5G:n hyödyistä.

”5G mahdollistaa yhä useamman laitteen samanaikaisen verkon käytön, eikä tämä päde ainoastaan robotti-imureihin ja älyvaloihin. Useimmilla meistä alkaa olla kotona useita tietokoneita, älypuhelimia, tabletteja ja verkkoon kytkettyjä älytelevisioita. Toimiva 5G varmistaa niiden kaikkien toimivuuden yhdessä sellaisten internetiin kytkeytyvien kodinkoneiden kanssa, joiden suosio kasvaa jatkuvasti.”

Oma ”viipale” nettiä säilyttää nopeuden ruuhkassakin

Myös operaattorit joutuvat haasteen eteen, kun kuluttajat tarvitsevat yhä nopeampia ja varmemmin toimivia yhteyksiä koteihinsa. Etenkin pientaloissa asuvien kodin nettiyhteys voi olla kovilla, kun kodin nettiä käyttävät aikuiset etätöihin, lapset koulutöihin ja koko perhe viihtymiseen.

DNA:lla pientalojen nettihaasteeseen on vastattu lanseeraamalla vähintään 100 megan miniminopeuden takaava DNA Koti 5G. Takuunopeuden tarkoitus on ehkäistä mobiiliverkon nopeuden vaihtelusta johtuvat mahdolliset häiriöt ja näin varmistaa kodin netin toimintavarmuus. Nyt takuunopeus ja oma kaista varmistetaan kapasiteetinhallinnalla ja tulevaisuudessa hyödynnetään 5G-verkon viipalointitekniikkaa.

”Käytännössä takuunopeus tarkoittaa sitä, että kodin netti toimii luotettavasti, vaikka naapurustossa kaikki katsoisivat MM-jääkiekon Suomi–Ruotsi-finaalia samaan aikaan netistä. Tavallisesti mobiiliverkossa kaikki jakavat samaa kaistaa, mutta DNA Koti 5G -käyttäjille taataan omat kaistansa”, Väisänen havainnollistaa.

Hän muistuttaa, että älykodin ei myöskään tarvitse tarkoittaa ainoastaan laitteita ja äänikomentoja. Moni suomalainen tekee parhaillaan kodistaan älykkäämpää erilaisilla mittauslaitteilla ja etäseurantavälineillä.

”Mittauslaitteiden ja etäseurantavälineiden suosio on selvästi kasvussa. Etenkin vapaa-ajan asutuksessa lisääntyvät ja paranevat nettiyhteydet mahdollistavat erilaista valvontaa etänä kameroista pistorasioihin ja jopa ilmalämpöpumppuihin. Näin pysytään kärryillä ja pystytään hallitsemaan, mitä mökillä tapahtuu. Toki tämä yleistyy myös kotikäytössä”, Väisänen toteaa.

Top 5 myydyimmät kodin älylaitekategoriat

  1. DNA TV Hubi
  2. Älytelevisiot
  3. Robotti-imurit
  4. Älyvalaistus
  5. Älykaiuttimet

Myydyin tuote per kategoria

  1. DNA TV Hubi
  2. Älytelevisiot: Samsung 55" Crystal UHD 4K Smart TV UE55TU7005
  3. Robotti-imurit: iRobot Roomba 975
  4. Älyvalaistus: Philips Hue White & Color -valonauha
  5. Älykaiuttimet: LG XBOOM AI ThinQ älykaiutin

Lisätietoja medialle:

Kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen, DNA Oyj, puh. 044 040 0168, pekka.vaisanen@dna.fi

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Lisätietoja 5G-verkostamme: www.dna.fi/5G

Kuvat

Kodin älylaitteista DNA TV Hubi on DNA:lla myydyin.
Kodin älylaitteista DNA TV Hubi on DNA:lla myydyin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Useita uusia 5G-puhelimia DNA:lle myyntiin – 5G-malleja saa jo lähes kaikilta valmistajilta useissa eri hinnoissa14.10.2020 19:01:58 EESTTiedote

DNA:n tarjonta on kasvanut syys–lokakuun aikana lukuisilla uusilla 5G-puhelinmalleilla. OnePlus 8T 5G -puhelimen ennakkomyynti alkoi tänään kaikissa DNA:n myyntikanavissa. Lisäksi ennakkomyynti on käynnistynyt syys–lokakuun aikana Xiaomin Mi 10T 5G- ja Mi 10T Pro 5G -puhelimien sekä Sony Xperia 5 II 5G -puhelimen osalta. Nokia 8.3 5G -puhelimen varsinainen myynti alkoi lokakuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme