Aalto EE

Tulevaisuudessa kaupunkiseudut kilpailevat keskenään valtioiden sijaan

Jaa

Monen johtavan kansainvälisen politiikan ajattelijan mukaan kilpailu on siirtymässä valtioiden välisestä kaupunkiseutujen ja metropolien väliseksi. Aalto EE:n toimitusjohtaja, professori Pekka Mattila otti tämän esiin juhlapuheessaan Lahden Teollisuusseuran 75-vuotisjuhlassa. Sibelius-talossa paikalla olivat alueen merkittävien yritysten vaikuttajat ja omistajat.

- Julkinen keskustelu kiinnittyy usein kuitenkin vain pääkaupunkien väliseen kilpailuun. Jos katsoo Pohjois-Amerikan tai Kiinan voimakkaimpia uuden yritystoiminnan ja kasvun keskittymiä, ne sijaitsevat leimallisesti usein jopa kaukana hallinnon keskuksista. Usein ratkaisevaa on kyky houkutella oikeiden alojen yrityksiä, näihin linkittyvien eri osaamisalojen ja eri asteiden opiskelijoita sekä työikäisiä asukkaita perheineen, korostaa Pekka Mattila.

Lahti ja Päijät-Hämeen alue ovat suomalaisen perheyrittäjyyden ja keskisuurten yritysten kokoluokkaa edustavien teollisten yritysten keskittymä.

- Lahden seutu on ollut ansioistaan kuitenkin turhan vaatimaton, sanoo Pekka Mattila.

- Yrityksillä on keskeinen rooli erilaisten yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisussa, jolloin toimintaympäristöä tarkastellaan paljon pelkkää omistajien etua laajemmin. Esimerkiksi Lahdessa Vesijärven kunnostus oli keskeisiltä osin yritysten ja yritysjohtajien ajama hanke, kertoo Pekka Mattila.

Isojen työllistäjien vastuullisuus nousee esiin myös muutamia viikkoja sitten julkaistussa OP-ryhmän Aallon tutkijoilla kuudetta kertaa teettämässä suuryritystutkimuksessa. Selvä enemmistö vastanneista ylimmän johdon edustajista, miltei 60 prosenttia, kokee yllä mainitun yhteiskunnallisen roolin erittäin tärkeäksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Mattila
toimitusjohtaja, Professor of Practice,
Aalto University Executive Education Oy
Puh: 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto EE
Aalto EE
Mechelininkatu 3 C
00100 HELSINKI

010 8373700http://www.aaltoee.com

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia Baltiassa, Etelä-Koreassa, Indonesiassa, Iranissa, Kiinassa, Puolassa, Ruotsissa, Taiwanilla, Tansaniassa, Venäjällä ja Vietnamissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto EE

Suomalaista osaamista maailman kärjessä – Aalto EE vahvisti asemiaan arvostetussa Financial Timesin vertailussa14.5.2018 08:02Tiedote

Alan kiristyvässä globaalissa kilpailussa Aalto University Executive Education (Aalto EE) on puolustanut hyvin paikkaansa ja onnistunut vahvistamaan asemaansa. Se paransi sijoitustaan maailman arvostetuimmassa Financial Times -vertailussa peräti seitsemällä sijalla viime vuodesta. Jo vuosia 50. parhaan joukkoon arvioitu Aalto EE on nyt 39. paras liikkeenjohdon valmentaja tuhansien instituutioiden joukossa ja vertailun ainut suomalainen toimija. Financial Times arvioi kokonaisuutena sekä avoimet että räätälöidyt ohjelmat.

Aalto EE valmentaa Etelä-Korean parhaimmistoon kuuluvan yliopiston opiskelijoita9.4.2018 17:03Tiedote

Aalto University Executive Education (Aalto EE) toteuttaa eteläkorealaisen huippuyliopiston KAIST College of Business’n MBA-opiskelijoille innovaatioiden ja yrittäjyyden opintojaksoja Suomessa. KAIST College of Business on arvostettu korkealle useissa kansainvälisissä vertailuissa kuten QS World University Rankingissa (41. vuonna 2017). Maailman parhaimpien alle 50-vuotiaiden yliopistojen listalla KAIST on kolmas ja Aalto-yliopisto seitsemäs.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme