Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tuoreet julkaisut kertovat Helsingin suunnittelusta ja pyöräliikenteestä

Jaa

Helsinkiläisistä 58 prosenttia kulkee pyörällä vähintään kerran viikossa, ja ympärivuotisesti pyörää käyttää 13 prosenttia helsinkiläisistä aikuisista. Nämä ja muut ajantasaiset tiedot Helsingin pyöräliikenteen kehityksestä löytyvät tällä viikolla julkaistusta pyöräilykatsauksesta.

Pyöräilijöitä Kalasatamassa. Kuva: Riku Pihlanto.
Pyöräilijöitä Kalasatamassa. Kuva: Riku Pihlanto.

Pyöräilykatsauksesta  selviää, että vuonna 2020 pyöräliikenteen kulkutapaosuus oli kaikista matkoista 11 prosenttia. Suomen suosituimmalla pyöräväylällä eli Lauttasaaren sillalla poljettiin vuonna 2020 yhteensä 1,16 miljoonaa matkaa. Koko Helsingissä poljetaan noin 200 000 pyörämatkaa vuorokaudessa.

Vaikka pyöräliikenteen määrät ovat kasvaneet, pyöräliikenteen kulkutapaosuus ei ole noussut tavoitteiden mukaisesti. Helsingin tavoitteena on, että 20 prosenttia kaikista matkoista tehtäisiin pyörällä vuoteen 2035 mennessä.

Uusia pyöräväyliä rakennetaan lähivuosina erityisesti kantakaupunkiin, koska siellä pyöräväylien jatkuvuudessa on eniten puutteita ja pyöräilymäärät ovat suuria. Jotta pyörällä liikkuminen olisi sujuvaa ja turvallista myös talvella, Helsingissä on tehostettu pyöräväylien talvihoitoa.

Suunnittelu- ja kaavoituskatsaus kertoo kaupunkiympäristön suunnittelusta

Helsingin kaupunkisuunnittelusta kertova suunnittelu- ja kaavoituskatsaus löytyy osoitteesta hel.fi/suunnittelukatsaus. Se sisältää tietoa tänä vuonna ajankohtaisista kaavoitushankkeista ja muista kaupunkiympäristöön liittyvistä suunnitelmista.

Monista kaupunkiympäristöön liittyvistä suunnitelmista löytyy tarkempaa tietoa Helsingin karttapalvelusta. Sieltä löytyvät esimerkiksi kaavoihin liittyvät dokumentit, aikataulut ja yhteystiedot.

Suunnitelmavahti-palvelu on helppo tapa seurata erilaisten kaupunkiympäristöön liittyvien suunnitelmien etenemistä. Palvelusta saa sähköpostiin ilmoituksen, kun nähtäville tulee suunnitelmia, joista voi kertoa mielipiteensä tai jättää muistutuksen. Suunnitelmavahti ilmoittaa myös suunnitteluun liittyvistä asukastilaisuuksista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pyöräliikenne Helsingissä
Oskari Kaupinmäki
pyöräilykoordinaattori
puh. 09 310 22589
oskari.kaupinmaki@hel.fi

Muut tiedotteessa mainitut palvelut
Kaupunkiympäristön toimialan viestintä
kymp.viestinta@hel.fi
puh. 09 310 79528

Kuvat

Pyöräilijöitä Kalasatamassa. Kuva: Riku Pihlanto.
Pyöräilijöitä Kalasatamassa. Kuva: Riku Pihlanto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunusillat-hankkeen raitiotien rakentamisen vaiheistus ja enimmäishinnan korotus päätöksentekoon18.6.2021 09:32:32 EEST | Tiedote

Kruunusillat-hankkeen raitiotieosuuden toteutussuunnitelma ja tarkennettu kustannusarvio ovat valmistuneet. Uudessa toteutussuunnitelmassa raitiotien rakennustyöt esitetään tehtäväksi vaiheissa. Koska raitiotieosuuden kustannusarvio ylittää valtuuston hankepäätöksessään 2016 asettaman enimmäishinnan, rahoitus edellyttää kaupunginvaltuuston uutta hyväksyntää. Kruunusillat-hanke esittää, että raitiotien ja siihen liittyvien siltojen rakentaminen vaiheistetaan ja enimmäishintaa korotetaan 59 miljoonalla eurolla 326 miljoonaan euroon ensimmäisessä vaiheessa.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 17.6.202117.6.2021 17:46:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 17.6.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 12.8.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme