Jyväskylän yliopisto

Tutkijoiden yö saapuu jälleen 30.9. – luvassa sukellus järveen ja tieteen ytimeen

Jaa

Tervetuloa tieteen ja tutkimuksen maailmaan! Tutkijoiden yö saapuu jälleen Jyväskylän yliopiston kampukselle syyskuun viimeisenä perjantaina 30.9.2022. Tutkijat avaavat ovensa suurelle yleisölle koko päivän kestävässä tapahtumassa, jossa tiedettä ja sen saavutuksia juhlistetaan yhdessä koko Euroopan kanssa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tule mukaan!

Pepper-robotin voi tavata Ruusupuistossa.
Pepper-robotin voi tavata Ruusupuistossa.

Jyväskylän yliopisto on tänäkin vuonna mukana tapahtumassa monitieteellisellä ohjelmalla, johon kuuluu tekemistä ja oppimista niin perheen pienimmille kuin aikuisille. Koululaisille suunnatuissa työpajoissa tutustutaan muun muassa molekyylimallinnukseen, selvitetään rikoksia kemian laitoksella ja sukelletaan Jyväsjärveen. Koululaisohjelmiin on ennakkoilmoittautuminen. Kiinnostus ohjelmiin on ollut suurta, mutta muutamaan ryhmään mahtuu vielä.

Aikuisille on tarjolla mielenkiintoisia työpajoja ja luentoja esimerkiksi ikääntymisestä, hiukkasfysiikasta ja antibioottiresistenssistä. Ylistönrinteen kampuksella pääset mm. katsomaan kemian poksahduksia, tutustumaan kiihdytinlaboratorioon sekä selvittämään, miten soluja voidaan hallita valon avulla. Agorassa voit tutustua tekoälyyn ja Ruusupuistossa pääset haastamaan kykyjäsi aivovisassa. Seminaarinmäeltä löydät muun muassa ekologisen kompensaatiopelin ja kirjasto Lähteessä pääset lieventämään nostalgianälkääsi tv- ja radioarkiston parissa.

Tutkijoiden yö järjestetään yhdessä Jyväskylän kaupungin Valon kaupunki –tapahtuman kanssa, jolloin tapahtumaan osallistujilla on mahdollisuus nauttia erilaisista valotaideteoksista ja –installaatioista myös yliopiston kampusalueilla.

Tapahtumapäivänä Tutkijoiden yön kävijöitä palvelee:
Ylistönrinteellä ravintola Ylistö klo 22 asti
Mattilanniemessä ravintola Piato klo 20 asti
Seminaarinmäellä kahvila Tiede klo 20 asti

Tarkemmat tiedot ohjelmasta, aikataulusta ja tapahtumapaikoista:

www.jyu.fi/tutkijoiden-yo

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tule mukaan!

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pepper-robotin voi tavata Ruusupuistossa.
Pepper-robotin voi tavata Ruusupuistossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Hybridihälytysmallilla voidaan tehostaa hybridiuhkiin varautumista21.9.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Yhteiskunnan digitalisaatio ja maailmanpolitiikan ennustamattomuus kasvattavat tarvetta kriittisen infrastruktuurin ja ihmisten suojaamiseen kyber- ja hybridiuhkia vastaan. Jussi Simon väitöstutkimus esittelee päätöksentekijöille ja turvallisuusviranomaisille työkaluksi luodun hybridihälytysmallin, jonka tarkoituksena on pyrkiä tehostamaan tilannetietoisuuden ylläpitoa mahdollisessa häiriötilanteessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme