Basam Books

Työ ei saa sairastuttaa tekijäänsä!

Jaa

Merja Karjalaisen Jaksamisen rajat (Basam Books 2020) tarjoaa tuoreen näkökulman työuupumuskeskusteluun. Se osoittaa, että työsuojelu kuuluu nykyajan työyhteisö- ja työnantajataitoihin. Työpaikkojen ongelmista on puhuttava siellä, missä ne syntyvät, missä ne vaikuttavat ja missä ne voidaan ratkaista.

Työturvallisuuslain mukaan työ ei saa sairastuttaa tekijäänsä.

Terve ihminen kuitenkin väsyy, uupuu ja lopulta sairastuu, kun kuormitus jatkuu liian pitkään.

Työolosuhteista ja niiden seurauksista vastaa lopulta aina työnanataja.

Merja Karjalaisen Jaksamisen rajat — Psykososiaalinen kuormitus, työuupumus ja työsuojelu (Basam Books 2020) nostaa työsuojelun osaksi työuupumuskeskustelua. Työpaikkojen ongelmista on puhuttava siellä, missä ne syntyvät, missä ne vaikuttavat ja missä ne voidaan ratkaista.

Tunnistatko oman työsi kuormituksen lähteet? Onko kysymys ”mitä kuuluu?” osa työpaikkasi keskustelukulttuuria? Saako teillä töissä sanoa, että nyt en jaksa, ja saako sen sanomisen jälkeen apua vai leiman otsaansa? Puhutaanko työpaikallasi säännöllisesti työsuojelusta ja työn psykososiaalista riskeistä? Osaako työnantajasi toimia niin, että sinun työpaikallasi kenenkään ei tarvitse pelätä uupuvansa?

Jaksamisen rajat osoittaa, että työsuojelu kuuluu nykyajan työyhteisö- ja työnantajataitoihin. Kirja antaa sinulle vastauksia siihen, mitä työsuojelu tarkoittaa työntekijälle, työnantajalle, esimiehelle, työsuojelupäällikölle, työsuojeluvaltuutetulle ja koko työyhteisölle.

Kirjailijasta

Merja Karjalainen, FM ja yhteisöpedagogi (AMK), on entinen Työ Terveys Turvallisuus -lehden päätoimittaja. Hän yritti vaikuttaa oman työnsä kuormittavuuteen ja työnantajaansa kolmen vuoden ajan, tuloksetta. Merja turvautui työsuojeluviranomaiseen saadakseen puolueettoman tahon ottamaan kantaa siihen, toimiko työnantaja työturvallisuuslain mukaisesti vai sen vastaisesti. Jaksamisen rajat kertoo myös Merjan omista kokemuksista työn kuormittavuuden ja työsuojelun näkökulmasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt:
Tiedottaja
Pike Hilakari
Basam Books
pike@basambooks.fi

Myynti:
Myyntipäällikkö
Jarkko Mali
Basam Books
jarkko@basambooks.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8
00170 HELSINKI

+358 40 532 4783https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti kaunokirjallisten klassikoiden, unohdettujen kielialueiden, tuoreiden näkökulmien ja runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Häpeää, syyllisyyttä ja hylkäämistä20.8.2020 08:00:00 EESTTiedote

Liisa Isotalon esikoisromaani Jostakin olen tullut herättää ajatuksia adoptiosta, sijaisuudesta, syyllisyydestä, häpeästä, hylkäämisestä, toivosta, osaansa sopeutumisesta, nähdyksi tulemisen tarpeesta ja rakkaudesta. Se kertoo koskettavan tarinan adoptoidusta tyttärestä ja hänen kahdesta äidistään Helsingin olympialaisten ja Berliinin muurin aikoihin. Tyttären tyttärelle ne ovat jo historiaa, vaikka kaikkihan toistuu. Vai toistuuko?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme