Duunitori Oy

Työpaikkoja tarjolla huima määrä eri puolilla Suomea – katso paikkakuntakohtainen lista: Helsinki ja Tampere kärkisijoilla

Jaa

Avoimia työpaikkailmoituksia on julkaistu kesän aikana poikkeuksellisen paljon, ja syksyllä määrän odotetaan nousevan entisestään. Työnhakupalvelu Duunitori listasi kunnat, joissa on ilmoitettu eniten avoimista työpaikoista.

Työnhakijalla on varaa valita, kun avoimia työpaikkoja on tarjolla poikkeuksellisen paljon.
Työnhakijalla on varaa valita, kun avoimia työpaikkoja on tarjolla poikkeuksellisen paljon.

Työnhakupalvelu Duunitorilla julkaistiin heinäkuussa yli 43 000 työpaikkailmoitusta, mikä on 65 prosenttia prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Vuonna 2020 koronapandemia vaikutti työpaikkojen ja ilmoitusten määrään laskevasti, mutta merkittävää kasvua on tapahtunut myös vuoteen 2019 verrattuna. 

Työpaikkailmoituksia julkaistiin heinäkuussa 2021 lähes 60 prosenttia enemmän kuin kaksi vuotta sitten. 

Todellisuudessa avoimia työpaikkoja on vielä huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä.

Perinteisesti työpaikkailmoitusten määrä lähtee jyrkkään kasvuun elokuussa, joten syksy tuo luultavasti tullessaan työnhakijalle paljon uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi vuonna 2019 julkaistujen työpaikkailmoitusten määrä kasvoi heinäkuusta elokuuhun 35 prosenttia ja viime vuonna 19 prosenttia.

Työpaikkailmoitusten tarjonnan kehitystä voi seurata Duunitorin kaikille avoimesta työmarkkinapalvelusta.

Näille 10 paikkakunnalle haetaan eniten työntekijöitä

Duunitorilta löytyy juuri nyt kaikkiaan yli 35 000 työpaikkailmoitusta. Ilmoitusten määrä vaihtelee kuitenkin paikkakunnittain, ja eniten avoimia työpaikkoja näyttää löytyvän pääkaupunkiseudulta, Tampereelta, Turusta ja Oulusta.

Työnhakijoilla on siis juuri nyt harvinaisen hyvä tilanne. Työnantajat sen sijaan kamppailevat osaajapulan kanssa esimerkiksi ravintola- ja matkailualalla sekä teollisuuden alalla. 

Tampereen kauppakamarin johtaja Peer Haataja kuvaa Helsingin Sanomien artikkelissa (29.7.) Tampereen työvoimapulatilannetta huonoksi. Haatajan mukaan tilanne näkyy Pirkanmaan alueella kaikilla aloilla.

Ratkaisuna osaajapulaan tarjotaan työperäistä maahanmuuttoa, mutta moni työnantaja joutuu lisäksi miettimään uudella tavalla, kuinka houkutteleva on työnhakijoiden silmissä. 

”Työnantajakuvan merkityksestä ja siihen panostamisesta on puhuttu pitkään, mutta puheista siirrytään usein käytäntöön vasta silloin, kun on pakko. Työnantajien houkuttelevuus punnitaan nyt toden teolla, kun osaajista käydään monella alalla kovaa kilpailua”, Duunitorin sisältö- ja viestintäpäällikkö Anna Mäkelä ennustaa.

Duunitorilla avoimia työpaikkailmoituksia on tarjolla erityisesti rakennusalalla sekä myynnin ja kaupan alan tehtävissä. Kerroimme toimialakohtaisesta työpaikkatilanteesta hiljattain tarkemmin täällä.

Rakennusalan työpaikkojen runsasta määrää selittää osaltaan kohentunut taloustilanne, mutta myös se, että koronatilanteesta johtuen ulkomaista työvoimaa ei ole ollut totuttuun tapaan saatavilla.

Eniten avoimia työpaikkailmoituksia löytyy seuraavilta paikkakunnilta: 

  1. Helsinki (6 139 ilmoitusta)
  2. Tampere (2 412 ilmoitusta) 
  3. Espoo (2 118 ilmoitusta)
  4. Turku (1 897 ilmoitusta)
  5. Vantaa (1 788 ilmoitusta)
  6. Oulu (1 732 ilmoitusta)
  7. Jyväskylä (977 ilmoitusta)
  8. Kuopio (967 ilmoitusta)
  9. Lahti (766 ilmoitusta)
  10. Vaasa (582 ilmoitusta)

Kaipaatko lisätietoa?

Haluatko tietää lisää esimerkiksi paikkakuntakohtaisesta työmarkkinatilanteesta tai tarvitsetko asiantuntijan haastatteluun? Ole yhteydessä, autamme mielellämme! Tutustu myös Duunitorin kaikille avoimeen työmarkkinapalveluun, joka kertoo esimerkiksi, mitkä alat kiinnostavat hakijoita ja millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Työnhakijalla on varaa valita, kun avoimia työpaikkoja on tarjolla poikkeuksellisen paljon.
Työnhakijalla on varaa valita, kun avoimia työpaikkoja on tarjolla poikkeuksellisen paljon.
Lataa
Vuoden 2021 aikana työpaikkailmoituksia on julkaistu huomattavasti enemmän kuin kahtena edellisvuotena. Kuva: Duunitorin Työmarkkinapalvelu
Vuoden 2021 aikana työpaikkailmoituksia on julkaistu huomattavasti enemmän kuin kahtena edellisvuotena. Kuva: Duunitorin Työmarkkinapalvelu
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Duunitori Oy
Hämeentie 15
00500 Helsinki

Duunitori.fi on Suomen suurin työnhakupalvelu. Vuonna 2009 perustettu yritys kokoaa avoimet työpaikkailmoitukset ja ohjaa ne alustansa lisäksi sadoille ylläpitämilleen sosiaalisen median sivuille. Duunitorin työelämämedia julkaisee uutisia, vinkkejä ja tarinoita työnhausta, rekrytoinnista ja työelämästä. Työnantajille Duunitori tarjoaa rekrytointimarkkinoinnin ja työnantajakuvan kehittämisen palveluita. Duunitorin kaikille avoimiin ilmaisiin palveluihin kuuluvat muun muassa työpaikkavahti Duunivahti, ammatinvalintatesti Duunitesti, palkkavertailu ja työmarkkinaseuranta, josta näkee avoimien työpaikkojen kysynnän ja tarjonnan. Vuonna 2019 Duunitori laajeni Ruotsiin ja perusti Jobbland-työnhakupalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Duunitori Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme