Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Työsuojelutarkastajat kohdistavat renkaanvaihtosesongin aikana valvontaa autokorjaamoihin

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastajat tekevät renkaanvaihtosesongin aikana ennalta ilmoittamatonta valvontaa autokorjaamoalalle. Valvonnassa tarkastetaan tilaajavastuulain mukaisen selvitysvelvollisuuden noudattamista ja valvotaan ulkomaisen työvoiman työsuhteen ehtojen toteutumista ja työntekijöiden työnteko-oikeutta.

Vuokra- ja alihankintatyövoiman käyttö on tyypillistä lyhyissä ja sesonkiluonteisissa töissä, kuten renkaanvaihdossa. Vuokra- ja alihankintatyövoiman käyttö asettaa tilaajalle velvoitteen olla selvillä sopimuskumppaninsa lakisääteisistä maksuvelvoitteista, kuten eläkevakuuttamisesta ja veronmaksuasioista.

Etelä-Suomessa autokorjaamoalalla ja autopesuloissa työskentelee paljon ulkomaalaista työvoimaa. Työnantajan on huolehdittava muun muassa siitä, että työntekijöille maksettava palkka on alan yleissitovien työehtosopimusten mukainen, työpaikalle laaditaan työvuoroluettelo ja pidetään työaikakirjanpitoa tehdyistä työtunneista.

Valvontakäyntien tarkoitus on viedä yrityksille tietoa lakisääteisistä velvoitteistaan, torjua harmaata taloutta ja työperäistä hyväksikäyttöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Tarkastaja Aleksi Soikkeli, p. +358 295 016 614
Tarkastaja Niina Mäki, p. +358 295 016 134
sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketTyösuojelu − tervettä työtä!
Työsuojeluviranomaisena huolehdimme siitä, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Valvomme työn tekemistä työpaikoilla. Annamme myös ohjausta ja neuvontaa sekä kannustamme työpaikkoja omaehtoiseen, ennaltaehkäisevään työsuojelutyöhön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kriget i Ukraina och Finlands Natomedlemskap tema för Västra och Inre Finlands beredskapskommitté13.5.2022 15:19:41 EEST | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde 12.5.2022 på ett av regionförvaltningsverket sammankallat möte för att skapa en lägesöversikt avseende aktuella beredskapsärenden i regionen. Med den regionala beredskapskommitténs lägesöversikter säkerställs informationsgången mellan centrala aktörer inom Västra och Inre Finlands region, som täcker landskapen Birkaland, Mellersta Finland, Södra Österbotten, Österbotten och Mellersta Österbotten.

Ukrainan sota ja Suomen Nato-jäsenyys teemana Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunnassa13.5.2022 15:15:14 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 12.5.2022 aluehallintoviraston koolle kutsumana kokoamaan tilannekuvaa alueen ajankohtaisista varautumisen asioista. Alueellisen valmiustoimikunnan tilannekatsauksilla varmistetaan tiedonkulkua keskeisten toimijoiden välillä Länsi- ja Sisä-Suomen alueella, joka kattaa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme