Aluehallintovirasto

Työsuojeluviranomaiset torjuvat räjäytys- ja louhintatöiden suuronnettomuuksia

Jaa

Työsuojeluviranomaisilla on alkanut kolmevuotinen valvontahanke, jonka tarkoituksena on parantaa räjäytys- ja louhintatyön turvallisuutta sekä estää suuronnettomuuksia. ”Tavoitteenamme on vähentää työtapaturmien määrää pitkällä aikavälillä. Ja erityisesti sitä, että sattuneet työtapaturmat eivät jatkossa olisi vakavia”, kertoo tarkastaja Arto Liukkonen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Hanke on valtakunnallinen ja liittyy työsuojelun vastuualueiden rakennusalan valvontatoiminnan yhtenäistämiseen koko Suomessa. Yhteisvalvontaan osallistuvat kaikki aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet. Valvontaa kohdistetaan maa- ja vesirakentamisen päätoteuttajaan ja aliurakoitsijaan. ”Tarkastuksia voidaan tehdä myös kiviainestarvelouhintaan ja kaivoksiin”, tarkentaa Arto Liukkonen.

Työsuojeluviranomaisten yhteistyössä alan muiden asiantuntijoiden kanssa kehittämä MVR-mittari on keino mitata ja seurata räjäytys- ja louhintatöiden työolosuhteita ja työturvallisuuden hallintaa sekä niiden kehitystä työpaikkakohtaisesti. ”Hankkeen tarkastuksilla voidaan tehdä myös MVR-mittauksia”, tarkastaja Arto Liukkonen sanoo.

Maa- ja vesirakennusalalla tapaturmavaarallisia töitä ovat räjäytys- ja louhintatöiden lisäksi maarakennustyöt, siltojen, tunneleiden ja väylien rakentaminen, pilaantuneiden maiden puhdistaminen, yhdyskuntatekniikan rakennustyöt sekä toimialaan liittyvät rakennustekniset työt. Työsuojeluviranomaiset valvovat kaikkien näiden töiden työturvallisuutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarkastaja Arto Liukkonen, p. 0295 016983, sähköposti: etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen aluehallintovirasto työsuojelun vastuualue

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoTyösuojelu − tervettä työtä!
Työsuojeluviranomaisena huolehdimme siitä, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Valvomme työn tekemistä työpaikoilla. Annamme myös ohjausta ja neuvontaa sekä kannustamme työpaikkoja omaehtoiseen, ennaltaehkäisevään työsuojelutyöhön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Valoisasta koronatilanteesta huolimatta Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta muistuttaa riskeistä etenkin massakokoontumisiin ja rajaliikenteeseen liittyen18.6.2021 10:47:29 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta kokoontui 17.6. kokoukseen puheenjohtajansa aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla. Tilannekuvan ja muiden ajankohtaisten signaalien tarkastelun lisäksi Turvallisuuskomitean erikoistutkija Jouni Pousi kertoi valmiustoimikunnalle komitean ajankohtaisista kuulumisista ja yhteiskunnan turvallisuusstrategian päivitystyöstä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme