Oulun yliopisto

Työttömille ja lomautetuille tarjotaan opinnot maksuttomasti Oulun avoimessa yliopistossa keväällä 2021

Jaa

Epävarmuus työelämässä jatkuu koronan tuomana poikkeusaikana. Oman osaamisen vahvistamista halutaan tukea Oulun yliopistossa, joten työttömille ja lomautetuille tarjotaan maksutta kaikki Oulun avoimen yliopiston toteuttamat opinnot keväällä ja kesällä 2021.

Oulun yliopisto tarjoaa lomautetuille ja työttömille mahdollisuuden suorittaa avoimen yliopiston itsensä toteuttamia opintoja maksutta 1.1. - 31.7.2021 välisenä aikana. Laaja opintotarjonta ja osallistumisohjeet löytyvät helposti uudesta Oulun yliopiston jatkuvan oppimisen JOY-verkkopalvelusta > 

Myös kaikki kevätlukukaudella 2021 Oulun yliopistosta valmistuneet saavat suorittaa maksutta avoimen yliopiston opintoja lukuvuonna 2021 - 2022.

Lisäksi kaikille taustasta ja iästä riippumatta on tarjolla maksuttomasti yli 20 opintojaksoa eri aloilta kuten kauppatieteistä, tietojenkäsittelytieteistä ja lääketieteistä, ja myös ne löytyvät helposti ryhmiteltynä verkkopalvelu JOYsta >

Oulun avoimessa yliopistossa on myös lukuisia maksuttomia avoimia väyliä, eli opintoja, joiden perusteella on mahdollista hakea varsinaiskesi tutkinto-opiskelijaksi Oulun yliopistoon. Tarjolla on kahdeksan kandidaatti- ja maisterivaiheeseen ja neljä maisterivaiheeseen tähtäävää maksutonta väylää eri aloilta kuten tietojenkäsittelytieteestä, ympäristötekniikasta sekä rakennus- ja yhdyskuntatekniikasta. Lisätietoa maksuttomista ja muista väyläopinnoista > 

Maksuttomien opintojen lisäksi JOY-tarjontaan kuluu eri laajuisia koulutuksia. Oulun yliopiston Jatkuvan oppimisen yliopisto JOY-palvelu on osa kansallista jatkuvan oppimisen uudistusta. JOYn tehtävänä on tarjota kaikille pääsy laadukkaisiin, tutkittuun tietoon perustuviin oppimisen mahdollisuuksiin vahvistamalla muuta kuin tutkinto-opiskelua erilaisilla täsmäkursseilla, tutkintojen osasuorituksilla ja täydennyskoulutuksella. Syksyllä 2020 avattu JOY-verkkopalvelu kokoaa kaiken Oulun yliopiston avoimen, täydennys- ja räätälöitävän koulutuksen helposti löydettäviksi.

Esimerkkejä kaikille keväällä 2021 tarjolla olevista maksuttomista opinnoista

  • Musiikin historia, 2 op, ilmoittautuminen päättyy 7.2.2021
  • Boosti yrittäjyyteen, 2 op, ilmoittautuminen 7.1.-15.3.2021
  • Johdatus lääketieteen alalle, 2 op, ilmoittautuminen päättyy 31.5.2021
  • Tietoturva, 5 op, ilmoittautuminen päättyy 4.1.2021
  • Digitaaliset kulttuurit: Digitaalinen kulttuuriperintö, 2 op, ilmoittautuminen 26.8.2020–15.7.2021
  • Näkökulmia suomen kieleen, 2 op, ilmoittautuminen 7.8.2020–18.7.2021

Esimerkiksi Boosti yrittäjyyteen -kurssi sopii kaikille yrittäjyydestä ja yrittäjyysopinnoista kiinnostuneille, myös lukiolaisille! Verkkokurssilla otetaan haltuun yrittäjyyden perusteet ja tunnistetaan ympäristössä yrittämisen ja liiketoiminnan mahdollisuuksia.

Digitaalisten kulttuurien opinnot soveltuvat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita digitaalisista ympäristöistä niin historia- ja kulttuurintutkimuksen, media- ja viestintätutkimuksen kuin kieliteknologioiden ja humanistisen teknologiatutkimuksen näkökulmista.

Lääkärin tai hammaslääkärin työstä kiinnostuneet saavat Johdatus lääketieteen alalle -kurssilla elvytyksen perusteiden lisäksi tietää mitä on lääkäriys ja lääketieteen etiikka. Millainen on suomalainen terveyspalvelujärjestelmä?

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun yliopiston koulutuspalveluiden johtaja Vesa-Matti Sarenius, vesa-matti.sarenius@oulu.fi, puh. 0294483683

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Suomen Akatemialta lähes 13 miljoonaa euroa Oulun yliopiston tutkimuksen profiilialojen vahvistamiseen14.1.2021 09:13:46 EETTiedote

Suomen Akatemia on tehnyt rahoituspäätökset yliopistojen tutkimuksen profiloitumisen vahvistamiseksi vuosille 2021-2026. Oulun yliopistolle myönnettiin 12,79 miljoonaa euroa tukemaan sen ennestään vahvoja tutkimusaloja, jotka liittyvät arktisuuteen, elinikäiseen terveyteen ja 6G:hen. Kansainvälinen asiantuntijapaneeli arvioi Oulun yliopiston hakemuksen erinomaiseksi.

Professori Anssi Paasille merkittävä tunnustus – Adolf E. Nordenskiöldin jälkeen ensimmäiselle suomalaiselle arvostettu Vega-mitali11.1.2021 10:35:00 EETTiedote

Vuonna 1878 perustettu Svenska Sällskapet för Antropologi och Geografi (SSAG) on myöntänyt Oulun yliopiston maantieteen professori Anssi Paasille arvostetun Vega-mitalin hänen tieteellisten ansioidensa perusteella. Yhdistys korostaa perusteluissaan Paasin tutkimuksen merkitystä poliittisen maantieteen kriittisessä uudistamisessa ja laajentamisessa.

Fab Labien pohjoismainen yhteistyö tiivistyy22.12.2020 09:48:58 EETTiedote

Pohjoismaiden Fab Labit ovat vahvistaneet yhteistyötään perustamalla yhdistyksen. Yhdistyksen puheenjohtajuus kiertää pohjoismaita ja pohjoismaihin kuuluvia itsehallintoalueita niin, että kukin vuorollaan vastaa yhdistyksen vetämisestä. Hallituksessa on jäsen kaikista pohjoismaista. Yhdistyksen jäseniä eivät ole henkilöt vaan eri maiden Fab Labit. Tarkoituksena on pohjoismaisen yhteistyön vahvistaminen, tietojen vaihtamisen lisääminen ja avun tarjoaminen uusien Fab Labien avaamiselle eri maissa. Ensimmäisenä puheenjohtajana toimii Jani Ylioja, Oulun yliopistossa toimivan Fab Lab Oulun johtaja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme