YTK

Työttömyyden kehitys rauhallista, mutta tammikuun hakemusmäärät kasvussa

Jaa
Suomen suurimman työttömyyskassan jäsenistön työttömyys ei noussut joulukuussa. Tammikuussa hakemusmäärät ovat kasvaneet etenkin alkavien työttömyysjaksojen osalta.
Työttömyyden taso on edelleen matala.
Työttömyyden taso on edelleen matala.

YTK Työttömyyskassan työttömyysaste pysyi joulukuussa edelliskuun tasolla. Työttömyys YTK:n jäsenistössä oli joulukuussa 5,8 %, kun marraskuussa se oli 5,7 %.  

Vuotta aiemmin, joulukuussa 2021, työttömyys oli selvästi nykyistä tasoa korkeammalla. YTK:n työttömyysaste oli silloin 7,3 %.  

“Työttömyysaste jäi viime vuoden lopulla erittäin matalaksi. Prosenttien tasolla oltiin jopa vuoden 2019 syksyä alempana. Nyt suunta on kuitenkin kääntymässä ja työttömyys lähdössä taas nousuun ainakin uusien hakemusten osalta. Jossain määrin kyse on toki normaalista kausivaihtelusta", sanoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen
 

Hakemusmäärät alkuvuodesta kasvussa  

YTK:lle on saapunut tammikuussa hakemuksia joulukuuta enemmän. 1.–20. tammikuuta 2023 päivärahahakemuksia saapui 37 051 kappaletta, kun joulukuussa 2022 vastaavalla ajalla niitä saapui 27 803. Saapuneiden hakemusten määrä on noussut siis lähes kymmenellä tuhannella. 

“Tammikuun työttömyysasteemme tulee todennäköisesti olemaan yli 7 %. Työttömyys yleensä nousee talvisin, ja nyt selkein muutos näyttäisi osuvan juuri joulu-tammikuun välille”, Auli Hänninen kertoo. 

Työttömät työllistyvät yhä  

Tammikuussa ovat tähän mennessä olleet nousussa sekä alkaneen työttömyyden vuoksi tehdyt ensihakemukset että jatkuvan työttömyyden vuoksi tehdyt jatkohakemukset.  

Jatkohakemuksia saapui YTK:lle 1.–20. tammikuuta yhteensä 4 736 kpl, kun joulukuussa vastaavana aikana niitä saapui 3 150 kpl.  

Ensihakemuksia saapui vastaavasti 1.–20. tammikuuta 3 245 kpl verrattuna joulukuun 2 092 hakemukseen.  

“Ensihakemusten määrä on tällä hetkellä ennustettamme suurempi, mutta jatkohakemusten määrä sitä pienempi. Työttömät siis työllistyvät yhä ja monet alkaneet työttömyydet päättyvät nopeasti. Tämä on työllisyyden ja talouden kannalta huojentava merkki”, Auli Hänninen sanoo.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Työttömyyden taso on edelleen matala.
Työttömyyden taso on edelleen matala.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

YTK Työttömyyskassa on kaikkien alojen palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta. YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme tehokkaasti, helposti ja inhimillisesti. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee yli 200 ansioturvan ammattilaista.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

YTK Työelämän Lakikaveri auttanut jopa 10 000 asiassa viime vuonna12.1.2023 07:35:00 EET | Tiedote

Jopa 10 000 YTK Työelämä ry:n jäsentä sai viime vuonna apua työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä Lakikaveri-palvelusta. Asioista suurin osa selviää jo ensimmäisellä soitolla ja noin 10 % tapauksista jatkuu tarkempaan selvittelyyn. Lakikaveri-palvelussa halutaan tarjota YTK:n jäsenille helposti ja edullisesti asiantuntevan juristin apu. Tavoite on löytää sovinto ja nopea ratkaisu työsuhteiden yleisimpiin pulmiin. Useimmiten kyse on palkoista tai työsuhteen päättymiseen liittyvistä aiheista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme