Keski-Suomen ELY-keskus

Työttömyys helmikuussa 12,3 prosenttia

Jaa
Keski-Suomessa oli helmikuun lopussa yhteensä 15 334 työtöntä työnhakijaa. Se on 14 (0,1 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 417 henkilöä enemmän kuin kuukausi aiemmin.

Helmikuun nostoja:

  • Työttömien ja lomautettujen määrä nousi vuoden takaiseen verrattuna.
  • Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkoi laskuaan.
  • Uusia avoimia työpaikkoja oli selvästi vähemmän kuin vuosi sitten.
  • Yhteensä kolme kuntaa saavutti helmikuussa alle 10 % työttömyyden.

Työttömistä työnhakijoista oli helmikuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuja 1 804, mikä on 413 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 367, mikä on 157 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Ammattiryhmittäin tarkasteltuna työttömien määrä laski edellisen vuoden helmikuuhun verrattuna kahdeksassa ammattiryhmässä ja kolmessa määrä nousi. Käytännössä (pl. sotilaat, joiden määrä on tilastollisesti hyvin pieni) eniten laskua tuli toimisto- ja asiakaspalvelutyöntekijät -ammattiryhmässä (-11,3 %).

Perinteisenä suhdanneindikaattorina pidetyssä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijät -ammattiryhmässä työttömyys nousi 8,3 %. Eniten nousua tapahtui prosessi- ja kuljetustyöntekijöissä (13,1 %).

Keski-Suomen työllisyyskatsaus helmikuu 2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yksikön päällikkö Marja Pudas, 0295 024 586
s-posti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi


Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Johtaja Tuula Säynätmäki, 0295 046 050
Palvelujohtaja Minna Orrainen, 0295 046 020
Palvelujohtaja Anna-Kaisa Räsänen, 0295 046 183
s-posti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Vieraslajitietoa: keltamajavankaali – hävitettävä tavattaessa6.6.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Keltamajavankaali on koko EU:n alueella haitalliseksi säädetty vieraslaji, joka leviää aggressiivisesti peittäen alkuperäiskasvillisuutta alleen uhaten näin luonnon moninaisuutta. Kasvin tunnistaa sen suurista vahapintaisista lehdistä sekä jopa puolen metrin korkeuteen kasvavasta vehkaa muistuttavasta kukintovarresta, jota ympäröi kellertävä tukilehti. Vaatimaton ja monivuotinen keltamajavankaali viihtyy erityisesti kosteissa ympäristöissä ja rannoilla. Tuontikasvi on levinnyt Suomessa lähinnä puutarhakarkulaisena vesialtaista. Keltamajavankaali tulee tavattaessa hävittää mieluiten juuria myöten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme