Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö avaa oman blogin

Jaa

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö on avannut oman blogin. Puheenvuoro työttömyysturvasta -blogissa käsitellään työttömyysturvaa eri näkökulmista.

Työttömyysturvaa sekä työttömyyskassojen toimintaa kehittävä Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö haluaa tuoda työttömyysturvasta käytävään keskusteluun selkeää, ajantasaista ja luotettavaa tietoa sekä mielipiteitä kassakentältä. Blogissa julkaistavien kirjoitusten Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö toivoo paitsi herättävän ajatustenvaihtoa, myös lisäävän kokonaisymmärrystä työttömyysturvasta.

Puheenvuoro työttömyysturvasta -blogiin kirjoittavat työttömyysturvan asiantuntijat työttömyyskassoista sekä Työttömyyskassojen Yhteisjärjestöstä. Yksittäisen työttömyyskassan tai kassakentän virallisia linjauksia blogissa ei kuitenkaan tehdä, vaan kirjoitukset ovat kirjoittajiensa näkemyksiä.

Puheenvuoro työttömyysturvasta -blogin ensimmäisessä julkaistussa kirjoituksessa IAET-kassan kassanjohtaja ja Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön hallituksen puheenjohtaja Outi Mäki arvioi, kuinka vuoden alussa voimaan tullut työttömyysturvan aktiivimalli kohtelisi työnhakijana häntä itseään. Korkeakoulutettu, aktiivinen työnhakijakin kompastuu nopeasti aktiivimallin vaatimuksiin.

”Miten pystyisin itse täyttämään aktiivimallin aktiivisuusvaatimukset, vähintään 18 tuntia työtä, 5 päivää työllistämistä edistäviä palveluita tai tuloa yritystoiminnasta, jos olisin työtön työnhakija? Minulla on korkeakoulututkinto. Olen toiminut pidempään samalla toimialalla, josta viimeiset vuodet esimiestehtävissä. Asun pääkaupunkiseudulla, jossa minulla on perhe, joten muuttaminen täältä muualle Suomeen ei välttämättä olisi helppoa tai edes mahdollista.

Osa-aikatyön saaminen koulutuksellani ja työkokemuksellani ei ole kovinkaan todennäköistä.”

Puheenvuoro työttömyysturvasta -blogi: https://blogi.tyj.fi

Lisätiedot

Toiminnanjohtaja Niina Jussila
050 911 8511
niina.jussila@tyj.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Mäkelänkatu 2 C
00500 Helsinki

http://www.tyj.fi

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin. TYJ kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 26 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Työttömyysturvan uudistamisessa keskeisintä laadukkaat työllisyyspalvelut, digitalisaation hyödyntäminen ja väliinputoajien tavoittaminen7.2.2019 12:43:43 EETTiedote

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön seminaarissa käsiteltiin eilen työttömyysturvan uudistamista. Puheenvuoroissa toistui huomio siitä, että työttömille on tarjolla liian vähän tukea ja palveluita. Myös automatisaation hyödyntäminen ja työttömyysturvan ulkopuolelle jäävien tavoittaminen korostuivat esityksissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme