Työvoimapula ja kilpailu huippuosaajista kiihtyvät vuonna 2023

Jaa
Jokaisen rekrytoivan yrityksen on syytä panostaa työnantajakuvaansa, sillä kilpailu parhaista osaajista kiihtyy edelleen vuonna 2023. Valta työmarkkinoilla on siirtynyt työnantajilta osaajille, ja työntekijät edellyttävät nyt yksilöllistä kohtelua, arvioi SD Worx, Euroopan johtava henkilöstö- ja palkkapalvelujen tarjoaja.

Kaikkialla Euroopassa työntekijät vaativat nyt joustoja työn sisältöön, työaikoihin sekä työn tekemisen paikkaan. He haluavat kehittää osaamistaan, edellyttävät vaikutusmahdollisuuksia ja haluavat, että heitä kuunnellaan.  

– Koronapandemian luomat poikkeusolot käynnistivät työn merkityksen etsimisbuumin. Työvoimapulan vallitessa korostuu, että työntekijät haluavat tehdä tietoisia valintoja työhön liittyen.Yhä useampi osaaja pohtii, mikä työssä on oikeasti tärkeää ja miten työ on tasapainossa yksityiselämän kanssa, arvioi Suomen SD Worxin maajohtaja Hanna Mattinen. 

Yhä useampi HR-osasto hyödyntää tulevaisuudessa HR-analytiikkaa vastatakseen henkilöstön odotuksiin. Datan avulla yritys tietää, millaisia kykyjä, taitoja ja osaamista henkilöstöllä on.  

Kun työntekijöiden osaamista kartoitetaan ennakoivasti, yritys voi hyödyntää resurssejaan mahdollisimman tehokkaasti ja tukea työntekijöitä kehittymisessä ja urasuunnittelussa. Tämä kaikki lisää hyvinvointia ja tekee yrityksestä houkuttelevan työpaikan.  

Palkanlaskennan ulkoistaminen kiihtyy 

Energiakriisin ja inflaation myötä kulukuri on totta useille eurooppalaisyrityksille.  

– Palkanlaskennan ulkoistaminen kiihtyy vuonna 2023. Yhä useampi organisaatio haluaa ulkoistaa tämän työlään ja monimutkaisen toiminnon sekä keskittyä ydinliiketoimintaansa, Mattinen ennakoi. 

Yritysten henkilöstöhallinto elää nyt jatkuvassa muutoksessa. Joustavuus, digitalisaation nopeutuminen sekä investoinnit älykkääseen HR-teknologiaan, henkilöstön hyvinvointiin ja osaamiseen nousevat ensi vuonna entistä merkittävämpään asemaan. 

– Joustavuus on merkittävin henkilöstöhallinnon toimintaan vaikuttava trendi vuonna 2023. Kun HR toimii joustavasti, yrityksen eri osastojen väliset raja-aidat katoavat, Mattinen huomauttaa. 

Digitalisaatio vauhdittaa HR-työn muuttumista entistä joustavammaksi. Koronapandemia käynnisti henkilöstöhallinnon työtehtävien nopean digitalisoinnin. Sen myötä HR-sovelluksista on tullut osa arkea monissa maissa.  

– Seuraava kehitysaskel on siirtyä pois irrallisista HR-sovelluksista ja siirtyä kokonaisvaltaisiin järjestelmiin, joissa eri ratkaisut toimivat yhdessä. Eri sovellusten väliset sujuvat ja toimivat integraatiot ovat tärkeitä, kun tavoitteena on kustannustehokkuus, Mattinen toteaa. 

Digitaaliset sovellukset lähestyvät työntekijää henkilökohtaisesti 

Lähitulevaisuudessa yritykset pyrkivät myös varmistamaan, että yrityksen eri kyvykkyydet täydentävät toisiaan mahdollisimman hyvin.  Esimerkiksi yritysten sisäiset, digitaaliset osaamisen kehittämisen alustat ovat keino varmistaa, että pysyvän henkilöstön ja sijaisten osaaminen vastaa yrityksen tarpeita. 

Modernien HR-työkalujen ansiosta työnantajan on mahdollista lähestyä työntekijöitä isossakin organisaatiossa henkilökohtaisesti – esimerkiksi sovelluksilla, jotka muistuttavat: "Muistathan pitää jäljellä olevat lomasi" tai: "Tutustupa tähän koulutukseen, se voisi kiinnostaa sinua." Digityökalujen ansiosta myös hybridityöhön on mahdollista tarjota henkilökohtaista tukea. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

SD Worx
Sokerilinnantie 11A
02600 Espoo

https://sdworx.fi/

75 vuoden ajan toiminut SD Worx on johtava henkilöstö- ja palkkapalvelujen tarjoaja Euroopassa. Yrityksessä työskentelee yli 5 300 työntekijää 18 eri maassa: Alankomaissa, Belgiassa (HQ), Espanjassa, Irlannissa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Luxemburgissa, Mauritiuksella, Norjassa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa ja Virossa. SD Worxin liikevaihto on 743 miljoonaa euroa. Yrityksen asiakkaina on yli 76 000 organisaatiota ympäri maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SD Worx

Kysely: Joka toisen suomalaisyrityksen mielestä sosiaaliturvajärjestelmä vaikeuttaa palkanlaskentaa 21.3.2023 07:45:00 EET | Tiedote

Yli puolet suomalaisyrityksistä on sillä kannalla, että sosiaaliturvajärjestelmä aiheuttaa palkanlaskentaan haasteita. Palkkojen laskemista vaikeuttavat myös verojärjestelmä, sosiaaliturva- ja työlainsäädännön nopea muuttuminen, työlainsäädäntöön liittyvät poikkeussäännöt sekä palkan osatekijöitä koskevien sääntöjen monimutkaisuus. Tiedot selviävät Euroopan johtavan henkilöstö- ja palkkapalvelujen tarjoajan SD Worxin teettämästä kansainvälisestä kyselytutkimuksesta.

Kysely: Enemmistö suomalaisista haluaa työpaikkaan, jossa on joustavat työajat31.1.2023 07:48:00 EET | Tiedote

Lähes kuusi kymmenestä suomalaisesta (57,9 %) tekee päätöksen työpaikastaan sen mukaan, millaiset työajat yrityksessä on ja tarjoaako yritys mahdollisuutta joustavaan työaikaan. Asia on vielä tärkeämpi suomalaisille kuin muille eurooppalaisille. Euroopassa työaikajärjestelyjä painottaa työpaikan valinnassa 47 prosenttia työntekijöistä. Tiedot selviävät laajasta kyselytutkimuksesta, johon vastasi yli 10 000 työntekijää eri puolilla Eurooppaa.

Henkilöstöhallinnon digitalisaatio kiinnostaa yrityksiä Suomessa vähemmän kuin muualla Euroopassa – henkilökohtainen kohtaaminen tärkeää perehdytyksessä ja rekrytoinnissa22.11.2022 07:35:00 EET | Tiedote

Yli puolet eurooppalaisista yrityksistä keskittyy jatkossa aiempaa enemmän henkilöstöhallinnon prosessien digitalisoimiseen, kertoo eurooppalainen tutkimus. Suomessa kiinnostus on hieman laimeampaa kuin muualla Euroopassa. Vain neljä kymmenestä suomalaisyrityksestä aikoo panostaa HR:n digitalisaatioon.

Kysely: Ruotsalaisyritykset keräävät Suomea enemmän dataa henkilöstöstä mutta käyttävät tietoja harvemmin päätöksenteossa31.10.2022 07:35:00 EET | Tiedote

Jo kuusi kymmenestä eurooppalaisesta yrityksestä analysoi säännöllisesti eri järjestelmien tuottamaa henkilöstöä koskevaa dataa. Tuoreen kansainvälisen tutkimuksen mukaan Ruotsi on yksi edelläkävijöistä HR-datan keräämisessä, mutta Suomessa tietoja hyödynnetään Ruotsia useammin liiketoimintaa koskevissa päätöksissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme