Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uimahalli avataan 1.6.: asiakasmääriin ei rajoituksia

Jaa

Vaasan uimahalli avataan maanantaina 1.6. Aluehallintoviraston ohjeen mukaisesti yleisötilaisuuksien henkilörajoitukset eivät koske uimahallien tavanomaista toimintaa, eli asiakasmäärää ei rajoiteta. Asiakkaiden on kuitenkin muistettava turvavälit sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia.

Kesäkuussa Vaasan uimahallissa noudatetaan normaaleja kesäaukioloaikoja, eli halli on suljettuna viikonloppuisin. Tarkemmat aukioloajat löytyvät osoitteesta www.vaasa.fi/uimahalli.

Heinäkuussa uimahalli on suljettuna kolmen viikon ajan, 6.-26.7. Aikaisempien suunnitelmien mukaan uimahalli olisi ollut tänä kesänä suljettuna vajaat kuusi viikkoa.

- Vuosihuolto oli tarkoitus tehdä kokonaan kevään sulun aikana, mutta viime metreillä havaittiin lisähuoltotarve, joka vaatii kolmen viikon sulkemisen heinäkuussa, kertoo liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen.

Saunat pois päältä, käsidesiä käytettävissä

Vaikka asiakasmääriä ei rajoiteta, tulee jokaisen kävijän noudattaa THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita hygienia- ja muista järjestelyistä. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita.

- Asiakkaiden on muistettava välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja sekä noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Käsidesiä on asiakkaiden käytössä, Lehtonen kertoo.

Pukutiloissa rajataan pukukaappien käyttöä eli kaikki kaapit eivät ole käytössä. Saunat ovat pois päältä toistaiseksi, ja niiden avaamista harkitaan tilanteen mukaan. Kaikissa Vaasan kaupungin sisäliikuntapaikoissa noudatetaan Työterveyslaitoksen ohjetta tehostetusta siivoamisesta (https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-siivoukseen).

Välineitä, kuten esimerkiksi pyyhkeitä, uimalaseja ja uima-asuja ei vuokrata tai lainata. Vesijuoksuvyöt ovat asiakkaiden käytössä ja henkilökunta puhdistaa ne käyttäjien välillä.

- Uimahalliin tullaan vain terveenä. Toivomme myös, että asiakaskäynnit ovat ripeitä eli turhaa oleilua uimahallin tiloissa vältetään, kertoo palveluesimies Sari Kivelä.

Ei vesijumppia eikä tapahtumia

Uimahallissa ei järjestetä kesän aikana vesijumppaa, tapahtumia tai uimakisoja. Lasten uimakoulut järjestetään kesäkuussa, mutta pienemmissä ryhmissä.

Uimahallin kahvio aukeaa myös 1.6., ja siellä noudatetaan ravintoloita koskevia rajoituksia esimerkiksi asiakasmäärien suhteen.

Yhteyshenkilöt

palveluesimies Sari Kivelä puh. 040 7543669, sari.kivela@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme