Oulun yliopisto

UROS ja Oulun yliopisto julkistavat strategisen kumppanuuden

Jaa

UROS ja Oulun yliopisto tyytyväisinä ilmoittavat, että ovat solmineet pitkän aikavälin strategisen kumppanuuden, jonka avulla ne tiivistävät yhteyksiään monenlaisissa toiminnoissa erityisesti esineiden internetin (IoT) ympärillä.

Strategisessa kumppanuudessa keskitytään IoT-yhteyksiin ja IoT:hen liittyviin liiketoiminta-aloihin kuten ympäristöteknologioiden digitalisaatioon. Kumppanuus kattaa tutkimuksen ja liiketoiminnan kehittämisen, ja sen tavoitteena on kehittää kaupallisesti kannattavia innovaatioita, jotka vastaavat alan nykyisiä ja tulevia tarpeita. Sopimuksen arvoksi arvioidaan 2-3 miljoonaa euroa vuodessa, kun otetaan huomioon kummankin osapuolen tekemät investoinnit.

Käytännön näkökulmasta tutkimusyhteistyöhön kuuluu yhteisiä toimia, jotka liittyvät Uroksen asiakashankkeisiin, kumppanihankkeisiin sekä kokonaan uusiin, yhteisrahoitettuihin hankkeisiin. Samaan aikaan koulutusyhteistyössä Oulun yliopiston opiskelijat tekevät yhteistyötä Uroksen tutkimus- ja kehitystiimien kanssa maisteriopinnäytetyötehtävissä muun muassa tekoälyn ja sen reaalimaailman sovellusten aloilla. 

Oulun yliopiston korkeatasoiset tutkimusinfrastruktuurit ja tuleva UROS Innovation Center tarjoavat lisätukea yhteistyölle tilojen, tietopohjaisten resurssien ja niihin liittyvien palvelujen muodossa. Näin luodaan myös perusta, jonka avulla muut IoT-ekosysteemin sidosryhmät voivat osallistua hankkeisiin ja hyötyä tuloksista. 

Olemme erittäin ylpeitä yhteistyöstämme Oulun yliopiston kanssa. Se on tunnettu maailmanluokan tutkimuksistaan esimerkiksi langattoman tietoliikenteen alalla, mikä sopii erinomaisesti teknologioihimme ja valmiuksiimme. Nyky-yhteiskunnassa on suuria haasteita, joita ei voida ratkaista ilman teollisuuden ja tiedemaailman vahvoja kumppanuuksia, jotka tuovat yhteen tutkijoita ja opiskelijoita sekä johtavaa teknologiaa ja asiantuntemusta, kertoo Rauno Jokelainen, Uroksen teknologiajohtaja.

UROS tehostaa digitalisaatiota monilla eri aloilla ainutlaatuisten IoT-teknologioiden ja innovatiivisten Smart Connectivity -ratkaisujen avulla. Oulun yliopisto haluaa hyödyntää etenkin 6G-lippulaivaohjelman tutkimustuloksia ja IoT-teknologiaa yhteiskunnassa yhteistyössä teollisuuden kanssa. UROS on ihanteellinen yhteistyökumppani, sillä yritys on edelläkävijä, joka soveltaa IoT-teknologioita ja Smart Connectivity -tekniikkaa eri aloilla, sanoo Oulun yliopiston vararehtori Arto Maaninen.

UROS on vuonna 2011 Oulussa perustettu suomalainen teknologia-alan yritys, joka tuottaa eSIM-alustaansa pohjautuvia maailmanlaajuisia yhteysratkaisuja ja IoT-järjestelmiä teollisuudenaloille, yrityksille sekä kuluttajille.

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto. Se on yksi Suomen suurimmista ja monialaisimmista yliopistoista. Yliopisto koostuu kahdeksasta tiedekunnasta ja monista erikoistutkimusyksiköistä.

6G Flagship on Suomen Akatemian rahoittama tutkimusekosysteemi 5G:n käyttöönottoa ja 6G-innovaatioita varten. Kun 5G astuu käyttöönottovaiheeseen, samaan aikaan 6G-tutkijat työstävät jo keskeisiä teknisiä komponentteja ja ratkaisuja, joita tarvitaan 2030-luvun langattomana aikakautena.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot (haastattelut):

UROS, teknologiajohtaja Rauno Nokelainen 050 5951242

Oulun yliopisto, vararehtori Arto Maaninen 029 4484 084

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uusi ultranopea NMR-menetelmä molekyylien vaihdon tutkimiseen18.9.2020 10:15:00 EESTTiedote

Molekyylien vaihto erilaisten fysikaalisten tai kemiallisten ympäristöjen välillä on erittäin merkittävässä roolissa monissa tärkeissä prosesseissa, kuten hengityksessä, proteiinien laskostumisessa, kemiallisissa reaktioissa ja katalyysissä. Oulun yliopiston NMR-spektroskopian tutkimusyksikkö on kehittänyt ultranopean NMR-menetelmän, jolla molekyylien vaihdon havaitsemista voidaan nopeuttaa jopa 10 000-kertaisesti. Menetelmää hyödynnetään ilmastonmuutoksen tutkimuksessa ilmakehän aerosolien koostumuksen ymmärtämiseen yhteistyössä Oulun yliopiston Nano- ja molekyylisysteemien tutkimusyksikön kanssa.

Oulun yliopisto avaa viisi uutta kansainvälistä koulutusta: epidemiologiaa, kestävää kemiaa, monialaista business-analytiikkaa ja osaajia ICT-alalle17.9.2020 06:00:00 EESTTiedote

Kansainvälisen koulutustarjonnan kasvattamisen taustalla on erityisosaamisen kysyntä, ja tutkinto-ohjelmia on suunniteltu sidosryhmiä kuunnellen. Uusien koulutusohjelmien tavoitteena on vahvistaa Oulun yliopiston tarjoaman koulutuksen vetovoimaa. Kansainvälisissä tutkinnoissa opetus tapahtuu kokonaan englanniksi.

Metsäsertifiointia tiukennettava pienvesien suojelun tehostamiseksi11.9.2020 12:50:00 EESTTiedote

Tuoreen tutkimuksen mukaan valtaosaan Suomen talousmetsistä sovellettu PEFC-sertifikaatti on suojavyöhykkeen leveyden suhteen riittämätön eikä tarjoa suojaa metsäpuroille avohakkuiden vaikutuksilta. PEFC-sertifikaatin mukaisesti suojelluissa puroissa ympäristöolot poikkesivat metsätalouden toimenpiteiden ulkopuolelle jääneistä vertailupuroista ja johtivat puroeliöstön monimuotoisuuden köyhtymiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme