UROS ja Oulun yliopisto julkistavat strategisen kumppanuuden
Strategisessa kumppanuudessa keskitytään IoT-yhteyksiin ja IoT:hen liittyviin liiketoiminta-aloihin kuten ympäristöteknologioiden digitalisaatioon. Kumppanuus kattaa tutkimuksen ja liiketoiminnan kehittämisen, ja sen tavoitteena on kehittää kaupallisesti kannattavia innovaatioita, jotka vastaavat alan nykyisiä ja tulevia tarpeita. Sopimuksen arvoksi arvioidaan 2-3 miljoonaa euroa vuodessa, kun otetaan huomioon kummankin osapuolen tekemät investoinnit.
Käytännön näkökulmasta tutkimusyhteistyöhön kuuluu yhteisiä toimia, jotka liittyvät Uroksen asiakashankkeisiin, kumppanihankkeisiin sekä kokonaan uusiin, yhteisrahoitettuihin hankkeisiin. Samaan aikaan koulutusyhteistyössä Oulun yliopiston opiskelijat tekevät yhteistyötä Uroksen tutkimus- ja kehitystiimien kanssa maisteriopinnäytetyötehtävissä muun muassa tekoälyn ja sen reaalimaailman sovellusten aloilla.
Oulun yliopiston korkeatasoiset tutkimusinfrastruktuurit ja tuleva UROS Innovation Center tarjoavat lisätukea yhteistyölle tilojen, tietopohjaisten resurssien ja niihin liittyvien palvelujen muodossa. Näin luodaan myös perusta, jonka avulla muut IoT-ekosysteemin sidosryhmät voivat osallistua hankkeisiin ja hyötyä tuloksista.
”Olemme erittäin ylpeitä yhteistyöstämme Oulun yliopiston kanssa. Se on tunnettu maailmanluokan tutkimuksistaan esimerkiksi langattoman tietoliikenteen alalla, mikä sopii erinomaisesti teknologioihimme ja valmiuksiimme. Nyky-yhteiskunnassa on suuria haasteita, joita ei voida ratkaista ilman teollisuuden ja tiedemaailman vahvoja kumppanuuksia, jotka tuovat yhteen tutkijoita ja opiskelijoita sekä johtavaa teknologiaa ja asiantuntemusta”, kertoo Rauno Jokelainen, Uroksen teknologiajohtaja.
”UROS tehostaa digitalisaatiota monilla eri aloilla ainutlaatuisten IoT-teknologioiden ja innovatiivisten Smart Connectivity -ratkaisujen avulla. Oulun yliopisto haluaa hyödyntää etenkin 6G-lippulaivaohjelman tutkimustuloksia ja IoT-teknologiaa yhteiskunnassa yhteistyössä teollisuuden kanssa. UROS on ihanteellinen yhteistyökumppani, sillä yritys on edelläkävijä, joka soveltaa IoT-teknologioita ja Smart Connectivity -tekniikkaa eri aloilla”, sanoo Oulun yliopiston vararehtori Arto Maaninen.
UROS on vuonna 2011 Oulussa perustettu suomalainen teknologia-alan yritys, joka tuottaa eSIM-alustaansa pohjautuvia maailmanlaajuisia yhteysratkaisuja ja IoT-järjestelmiä teollisuudenaloille, yrityksille sekä kuluttajille.
Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto. Se on yksi Suomen suurimmista ja monialaisimmista yliopistoista. Yliopisto koostuu kahdeksasta tiedekunnasta ja monista erikoistutkimusyksiköistä.
6G Flagship on Suomen Akatemian rahoittama tutkimusekosysteemi 5G:n käyttöönottoa ja 6G-innovaatioita varten. Kun 5G astuu käyttöönottovaiheeseen, samaan aikaan 6G-tutkijat työstävät jo keskeisiä teknisiä komponentteja ja ratkaisuja, joita tarvitaan 2030-luvun langattomana aikakautena.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Yhteystiedot (haastattelut):
UROS, teknologiajohtaja Rauno Nokelainen 050 5951242
Oulun yliopisto, vararehtori Arto Maaninen 029 4484 084
Ville WittenbergViestintäasiantuntija
tiedeviestintä: tieto- ja sähkötekniikka, 6G Flagship
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Oulun yliopiston opiskelijavalinta on valmistunut1.7.2025 05:51:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Syksyllä 2025 yliopiston suomenkielisissä kandidaatti- ja maisteriohjelmissa aloittaa yli 2700 uutta opiskelijaa.
Kemiallinen vakoilija, ksenon, paljastaa esimerkiksi syöpäsolujen jälkiä – Oulussa kehitettiin uusia työkaluja NMR-signaalin tulkintaan30.6.2025 05:02:00 EEST | Tiedote
Ksenonatomi toimii kuin vakoilija, jonka NMR-signaalissa erottuvat ympäristön pienimmätkin muutokset. Oulun yliopiston NMR-tutkimusyksikössä on kehitetty laskennallisteoreettisia työkaluja, jotka avaavat uusia mahdollisuuksia käyttää ksenonkaasua biosensorina.
Susien pääkallot paljastavat susikannan vaihtuneen Fennoskandiassa25.6.2025 05:04:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston tutkijoiden johtama uusi tutkimus on paljastanut silmiinpistäviä muutoksia Suomen, Norjan ja Ruotsin susien kallon muodossa, mikä heijastaa merkittävää susipopulaation vaihtumista 1900-luvulla.
Euroopan suurin magneettisen resonanssin konferenssi kokoaa lähes 700 tutkijaa Ouluun24.6.2025 07:03:00 EEST | Tiedote
Magneettista resonanssia eri aloilla kemiasta lääketieteeseen soveltavia kansainvälisiä asiantuntijoita kokoontuu Ouluun 6.–10.7.2025 EUROMAR-konferenssiin. Lähes 700 osallistujallaan se on yksi suurimmista Oulussa järjestetyistä kansainvälisistä tieteellisistä kokouksista.
Tutkijat kehittävät älykkäitä bioteknologisia ratkaisuja pohjoisista luonnonvaroista24.6.2025 05:50:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston johtama uusi tutkimushanke WaVes – Smart Innovative Biotechnology from Arctic Plant-Derived Waxes and NanoBiomaterials keskittyy hyödyntämään arktisista kasveista, kuten pohjoisista marjoista ja kuusen neulasista, saatavia vaha- ja nanobiomateriaaleja korkeaa lisäarvoa tuottavien bioteknologisten sovellusten kehittämisessä. Tavoitteena on edistää kestävää biotaloutta ja luonnonvarojen vastuullista hyödyntämistä erityisesti pohjoisilla alueilla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme