Suomen riistakeskus – Etelä-Savo

Uuden metsästäjän pilottikoulutus starttaa Rantasalmen ja Joroisten riistanhoitoyhdistysten yhteistyössä pe 8.7.2022

Jaa
Uuden metsästäjän pilottikoulutus tarjoaa metsästyksen aikuisiällä aloittaneille mahdollisuuden tutustua metsästykseen ohjatusti.

Yhä useammalla uudella metsästäjällä ei ole aikaisempaa kosketuspintaa harrastukseen eikä mahdollisuutta hankkia metsästäjätutkinnon suorittamisen jälkeen lisää perustaitoja ja -tietoja metsästyksestä.

- Metsästysharrastuksen nuorisotoimintaa tehdään monin paikoin ansiokkaasti, joten nuorilla uusilla metsästäjillä on kohtuulliset mahdollisuudet päästä harrastuksessa alkuun. Metsästyksen aikuisiällä aloittaville tilanne on haastavampi. Kasvaneeseen kysyntään vastataan uuden metsästäjän koulutuskokonaisuudella, Suomen riistakeskuksen erikoissuunnittelija Marko Mikkola kertoo.

 

Pilottikokonaisuudet käynnistyvät

Uuden metsästäjän koulutusten tavoitteena on tarjota koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia alueen uusille metsästäjille. Pilottikoulutuksissa kehitetään toimivaa koulutuskokonaisuutta.

Piloteissa järjestetään koulutusta muun muassa seuraavista aiheista.

  • Aloitustilaisuus ja metsästysseuratoiminnan koulutus
  • Metsästysammunnan ABC -koulutus
  • Riistanhoitoon tutustuminen
  • Metsästyspäivä

Edellytyksenä osallistumiselle ovat suoritettu metsästäjätutkinto, maksettu riistanhoitomaksu ja vähintään 18 vuoden ikä. Osallistujia otetaan mukaan enintään 12 hlöä/pilotti. Osallistua voi myös järjestävien riistanhoitoyhdistysten ulkopuolelta.

Rantasalmen ja Joroisten riistanhoitoyhdistysten järjestämä pilottikoulutus

Käynnistyy perjantaina 8.7.2022 Rantasalmella. Ilmoittautumisaika päättyy 30.6.2022. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä viimeistään 4.7.2022. Joroisten rhy järjestää Metsästysammunnan ABC -koulutuksen. Myöhempien koulutusten päivämäärät ja järjestämispaikat kerrotaan aloitustilaisuudessa tai koulutuksen edetessä asioiden tarkentuessa.

Lisätietoa aiheesta ja ilmoittautumiset: https://www.riistainfo.fi/uuden-metsastajan-koulutuspilotit-kaynnistyvat/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toiminnanohjaaja Erkka Sistonen, Rantasalmen rhy 040 533 1992

toiminnanohjaaja Jani Salomaa, Joroisten rhy 040 511 2603

Yleisesti pilottikoulutuksista:

erikoissuunnittelija Marko Mikkola, Suomen riistakeskus 029 431 2282

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus – Etelä-SavoSuomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.